Är GTA Online gratis?

Mark Brown

Grand Theft Auto Online är ett av de mest ständigt populära multiplayer-spelen på marknaden just nu, och även efter år och år på toppen visar det inga tecken på att sakta ner. Spelet har genomgått många viktiga förändringar under sin livslängd, och att vara en sådan hit ledde till att en fråga ställdes om och om igen – är det gratis att spela?

Är GTA Online gratis att spela?

Nej!

Vi förstår dock varför vissa människor kan tänka så. Det har förekommit enstaka kampanjer och tillfällen där fans haft chansen att gå med i GTA Online utan att behöva betala, men dessa hade begränsad tillgänglighet och var undantag – mer om det senare.

Multiplayer-spel som når så häpnadsväckande popularitetshöjder, med så enorma spelarbaser som konsekvent växer efter så många år gör det vanligtvis genom att vara gratis – fler spelare är villiga att hoppa in utan några förpliktelser än de som är villiga att punga över pengar.

GTA Online är dock inte ett gratisspel. Generellt sett måste du köpa antingen Grand Theft Auto 5, eller den nyligen tillgängliga fristående och billigare GTA Online på egen hand för att få tillgång. Du behöver också ett Rockstar Social Club-konto – att skapa ett sådant konto är gratis, men ger inte i sig tillgång till något innehåll. Du måste fortfarande köpa spelet.

Kommer GTA Online att bli Free-to-Play?

Möjligt, men osannolikt – att gå fri att spela ses i allmänhet som ett bra drag för att öka antalet spelare, och ses ofta använt av spel med minskande befolkning, såvida de inte var designade för att vara fria från början. Eftersom GTA Online inte har några problem med tillväxt, finns det för närvarande ingen riktig anledning att byta till ett gratis att spela format.

Faktum är att det till och med kan ha nackdelar – GTA Online hade redan några problem med fuskare och hackare tidigare, och att gå gratis skulle mycket troligt inbjuda till den typen av problem igen. Det är mycket lättare att bara kringgå ett förbud med ett nytt konto när spelet i fråga är gratis att spela, och fusk är något annat populärt, gratistitlar har brottats med utan framgång.

Som sagt, det fanns tillfällen där GTA Online gick tillfälligt gratis att spela och gratis att behålla som en kampanj, och nu när det är fristående och separat från GTA 5 är detta ännu enklare att göra. Skulle spelet någonsin köra på hårda tider i framtiden är det definitivt möjligt att Rockstar går över till ett gratis format.

Källor till förvirring angående GTA Onlines betalstatus

Den övergripande frågan är giltig – det finns flera anledningar till att vissa skulle tro att GTA Online är gratis att spela.

Först och främst var det, och är liksom – tillfälligt. GTA 5 var en gång föremål för en giveaway på Epic Games Store, som gjorde det möjligt för spelare att göra anspråk på och behålla hela spelet utan att betala någonting; detta gav fullständig åtkomst till GTA Online.

Dessutom, räknat från lanseringen av GTA 5 Expanded and Enhanced på PlayStation 5 och Xbox Series X|S, blev GTA Online fristående, och under de första tre månaderna av sitt fristående liv är spelet gratis att göra anspråk på och behålla på Sonys nuvarande generation konsol – även detta är en begränsad, tillfällig kampanj, därför kan man inte kalla GTA Online “gratis att spela” i sig.

Det är också lätt att ta miste på en titel som är gratis att spela på grund av intäktsgenereringsmodellen, som bygger på mikrotransaktioner, och dess rekordslående, häpnadsväckande popularitet – båda dessa är i allmänhet kännetecken för gratisspel. GTA Online är det dock inte.

Vi kommer att uppdatera det här inlägget i framtiden om det, av någon anledning, sker en förändring i statusen för GTA Onlines betalda åtkomst.

Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 31 mars 2022

Dubbla intäkter i WAREHOUSE och Bunker-försäljning i GTA Online från 31 mars till 6 april 2022 Den här veckan i GTA Online är det dags att rotera dina butiker, försäljningen av din bunker och dina specialvarulager ger dubbla belöningar. Dessutom, om du funderar på att förnya ditt lager av bilar […]

Subscribe US Now