Gmail kommer att införliva autentiseringssystemet i två steg

digitateam

Gmail har meddelat i ett uttalande att det snart kommer att börja automatiskt implementera tvåfaktorsautentisering för alla användare av tjänsten. Det räcker alltså inte längre att ange ditt lösenord i tjänsten från surfplattor, mobiltelefoner eller en persondator för att komma åt din e-post.

Det nya tvåstegsautentiseringssystemet är ett extra säkerhetslager som syftar till att verifiera vem som anger ett lösenord och om de verkligen är ägare till nämnda Google-konto. Som företaget förklarar måste användare “bekräfta att de verkligen är dem med en enkel touch på ett Google-meddelande som skickas till deras mobil.”

Systemet förutsätter en extra svårighet att verifiera med säkerhet att vi är de som kommer åt vårt konto och för de flesta användare anses det vara en användbar säkerhetsåtgärd. Men för vissa användare kan det vara ett litet besvär eftersom de i de flesta fall måste ta med sig sin mobiltelefon för att bekräfta sin identitet.

Next Post

En sårbarhet med hög allvarlighetsgrad i 3 WordPress-plugins påverkar 84 000 webbplatser

Forskare har avslöjat ett säkerhetsfel som påverkar tre olika WordPress-plugins och som påverkar mer än 84 000 webbplatser och som kan utnyttjas av en illvillig aktör för att ta kontroll över sårbara webbplatser. “Det här felet gjorde det möjligt för en angripare att uppdatera […]

Subscribe US Now