Hur ser en karriärväg för mjukvaruutvecklare ut?

digitateam

Oavsett om du väljer din första karriär eller funderar på att göra karriär, är mjukvaruutvecklare i hög efterfrågan och den efterfrågan förväntas växa. För att inte tala om lönen du kan tjäna är imponerande. Om du skulle gå vidare till en Chief Technology Officer i London, till exempel, kan du förvänta dig en grundlön på cirka 87 821 pund.

Vi har beskrivit karriärmöjligheterna som juniorutvecklare kan ta så att du kan sätta upp mål och börja planera för din framtid.

Vad är karriärvägen för en mjukvaruutvecklare?

Det finns tre huvudsakliga karriärvägar en mjukvaruutvecklare kan ta:

Ledning – där den främsta jobbrollen är en företagsdirektör för CTO (Chief Technology Officer). Icke-ledning – där den högsta befattningen är Teknisk arkitekt. Frilans.

Vi kommer att fokusera på de två första karriärvägarna eftersom frilansarbete har många variabler att ta hänsyn till.

Karriäralternativ 1 för programutvecklare – Icke-förvaltningsväg

Om du älskar kodning och vill att hela din karriär ska kretsa kring det, snarare än att leda ett team eller klättra till regissörsnivå, så är en icke-ledningsväg vad du vill sikta på.

Du kommer att börja din karriär som en junior utvecklare där din arbetsbelastning kan vara allt från att skriva enkla manus till att göra samma nivå av arbete som en senior utvecklare.

Nästa steg blir som mjukvaruutvecklare och så småningom senior mjukvaruutvecklare, där du kommer att bygga hela applikationer. Dessa roller kommer sannolikt att ta upp huvuddelen av din karriär.

Nästa och sista steget i karriärstegen är att bli teknisk arkitekt. Du bör bara ta det här steget om du är bekväm med att gå bort från att skriva kod varje dag. Medan du ibland pysslar, kommer större delen av din tid att läggas på att skapa komplexa system som andra utvecklare kan implementera.

Den genomsnittliga grundlönen för en teknisk arkitekt i Storbritannien £57 523.

Karriäralternativ 2 för programutvecklare – Ledningsväg

Om du vill spela en roll i att hjälpa andra att lära sig och ta sig upp på sin egen stege, eller om du har siktet inställt på en högre roll inom det övergripande företaget, är det här vägen för dig.

Hanteringsvägen liknar en icke-förvaltningsväg till att börja med. Du börjar som juniorutvecklare och går över till att arbeta som mjukvaruutvecklare och sedan senior mjukvaruutvecklare.

Det förändras dock på nästa nivå. Istället för att gå in i teknisk arkitektur kommer du att sikta på att bli en ledande utvecklare, vilket är den roll som vanligtvis ses som en övergång till chefsbefattningar. Denna roll kommer fortfarande att involvera en viss nivå av kodskrivning men dina dagar kommer i allmänhet att ägnas åt att samordna arbetet och agera beslut.

Nästa steg är som en mjukvaruutvecklingschef eller ett utvecklingsteam ledare och där kommer du att ta på dig ledningsansvar. Du kommer att ha ditt eget team av utvecklare (håller koll på produktivitet och arbetsflöde) och hanterar storskaliga projekt.

Det sista steget i din karriärväg, om du vill komma så långt, är att bli direktör eller teknisk chef. I denna roll kommer du att vara delaktig i företagets långsiktiga strategi och ansvara för hela avdelningar.

Vägen du tar beror på om du vill leda ett team och fatta beslut som i hög grad påverkar företaget du arbetar för, eller om du vill göra kodning till din huvudsakliga karriär, med fokus på det snarare än på teamledarskap.

Inget av besluten är fel och du behöver inte sikta på jobbrollen på högsta nivå. Din karriär är vad du gör den till, och du måste väga upp vad som gör dig lyckligast.

Vi rekommenderar att du inte bara överväger var du kanske vill hamna när du börjar din karriär, utan också över åren. Vad du vill nu kan förändras i framtiden, vilket gör resan ännu mer spännande.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Kryptoinvesterare satsar 1,1 miljoner dollar på Guesser Prediction Market Startup i Historic Fundraise

Guesser, ett användarvänligt gränssnitt byggt ovanpå Augurs (REP) decentraliserade orakel- och förutsägelsemarknadsprotokoll, har säkrat $1,1 miljoner i startfinansiering från flera kryptovänliga riskkapitalfonder. För Guesser, vars team arbetar från den spanska huvudstaden Madrid, ger kapitaltillskottet dem “möjligheten att bygga ett toppteam av högt drivna människor, definiera marknadsfördelningen, samt fungera som en […]

Subscribe US Now