Ett världsomspännande fel på Internet lämnar ett stort antal webbsidor utan service

digitateam

Ett fel upptäckt på servrarna i Fastly-innehållsdistributionsnätverket har orsakat att tusentals webbsidor har fallit över hela världen mellan 12:00 och 13:00 spansk tid på tisdagen. Domen har påverkat företag, medier och institutioner, inklusive The New York Times, Twitch, The Guardian, Financial Times, Amazon, bland andra. I vissa tillät systemet inte åtkomst till användare och i andra hade deras funktionalitet påverkats allvarligt.

Tjänsteleverantören upptäckte problemet på sina servrar vid 12-tiden spansk tid. Cirka 45 minuter senare meddelade leverantören att den hade upptäckt felet och arbetade med att fixa det. Några minuter senare bekräftade han att han hade löst problemet. Slutligen ansåg företaget att incidenten var löst vid 14:41-tiden.

Fastly, uppgav genom ett uttalande att “Vi identifierade en tjänstekonfiguration som orsakade avbrott i våra POPs (närvaropunkter där en tjänsteleverantör har sina servrar) över hela världen”.

Med tanke på den nuvarande volymen av Internet kräver de flesta webbplatser och digitala tjänster företag som Fastly, som är värd för stora delar av Internet i enorma lager fulla av servrar. Dessa svarar på användarförfrågningar om att få tillgång till webbplatserna. Om dessa servrar inte är tillgängliga är det omöjligt att komma åt dessa sidor även om användarens anslutning fungerar korrekt.

Dessutom går Fastly längre eftersom det är ett CDN, ett innehållsdistributionsnätverk. Dess huvudsakliga uppgift är att minska leveranstiderna för densamma genom att ha en mängd datornätverk anslutna i olika delar av världen. För att göra detta, är det värd för vissa delar av dessa webbsidor, såsom bilder, länkar eller applikationer som, eftersom de distribueras brett, laddas snabbare och minskar belastningen på servrar.

Next Post

Hur du tar ditt lilla e-handelsföretag till nästa nivå

Att driva ett e-handelsföretag kan vara både spännande och ekonomiskt givande. Men när du ökar din kundbas kan det verka svårt att framgångsrikt skala din verksamhet. Om din webbplats växer i popularitet, eller om du vill locka fler kunder till din onlinesatsning, läs de […]

Subscribe US Now