Google tillåter dig att lösenordsskydda din webbhistorik

digitateam

Tekniken Google har lagt till ytterligare en verifiering så att dess användare kan lösenordsskydda informationen som lagras i “Min aktivitet”, som består av data om de sökningar som gjorts, de webbsidor som besökts och de videor som visas via Google, Google Chrome och YouTube, bland annat.

Det har gått igenom ett uttalande på sin supportsida där företaget bekräftar att användare kommer att kunna begära en ytterligare verifiering av hela historiken lagrad i “Min aktivitet”, en ny tjänst vars åtkomst är tillgänglig från stationära datorer, Android-enheter, iPads och iPhones.

All information som motsvarar användarens aktivitet kan nu skyddas tack vare ett extra verifieringssteg, som kan begäras genom att klicka på knappen inuti “Min aktivitet” som heter “Hantera verifiering av Min aktivitet”. Därefter kan du ange alternativet “Behöver ytterligare verifiering” så att Google-lösenordet begärs när du kommer åt informationen, precis som om kontot vore inloggat.

Knappen “Min aktivitet” har all information om sökningar som utförts med Googles sökmotor, sidorna som besökts med Google Chrome, YouTube-videor, samt sökningar och aktiviteter som utförts i andra Google-applikationer såsom översättningar av översättaren eller platserna som sparats av Google Maps. Så gott som hela vår historia på Internet.

Företaget påminner om att informationen som ingår i “Min aktivitet” kan konfigureras i Google-kontot, på fliken “Data och anpassning”. Därifrån kan vi avaktivera lagringen av data. För att radera dem kan vi komma åt fliken “Ta bort aktivitet efter” som finns i “Min aktivitet”.

Next Post

Tim Berners-Lee bjuder ut den enda signerade kopian av källkoden som skapats för den första webbläsaren på auktion

Tim Berners, far till World Wide Web (WWW), har beslutat att lägga ut sin källkod till försäljning. Det är den ursprungliga källkoden för en av de största skapelserna i mänsklighetens historia. Den kommer att auktioneras ut från och med nästa vecka på det brittiska huset Sotheby’s som en icke-fungibel token […]

Subscribe US Now