Det nya Windows 11 kommer inte att vara kompatibelt med de datorer som inte har TPM 2.0-chippet

digitateam

Microsofts nya operativsystem, Windows 11, är på väg att se ljuset. Medan de väntar till efter sommaren kan användare testa några redan tillgängliga testversioner. En av styrkorna med den nya versionen av operativsystemet är säkerheten och det speciella chip som de flesta nya datorer har, kallat TPM. Om vår dator inte har TPM 2.0 på sitt moderkort kommer Windows 11 inte att vara kompatibelt.

TPM 2.0-chippet är obligatoriskt i alla datorer som tillverkats sedan 2016, därför är det mycket troligt att de flesta av dem har det integrerat. För att veta om vår dator har chippet måste vi följa några mycket enkla steg. Gå till Windows sökruta och skriv tpm.msc. Ett fönster öppnas då som informerar dig om statusen för din betrodda plattformsmodul, om vi har den.

I händelse av att vi har TPM 2.0 på vår dator är det troligtvis kompatibelt med nya Windows 11, eftersom resten av kraven som företaget ställer är relativt lätta att uppfylla.

Kraven för nya Windows 11 är:

1.- Processor: 1 GigaHertz eller mer, med 2 eller fler kärnor i en kompatibel 64-bitars processor eller system på ett enda chip (XoC).
2.- Minne RAM: 4 GB.
3.- Lagring: 64 GB minimum.
4.- Grafikkort: Kompatibel med DirectX 12 / WDDM 2.x.
5.- Skärm: Mer än 9 tum med minsta HD-upplösning (720p).
6.- Internetanslutning: Ett Microsoft-konto och Internetanslutning krävs.

Next Post

CSS: Calc ()-funktionen

När vi utformar en responsiv webbplats måste vi ta hänsyn till det nu stora utbudet av enheter som vårt arbete kommer att visas på och de respektive variationer av upplösningar som det måste anpassas till. Calc () är en av de css-egenskaper som förenklar […]

Subscribe US Now