IBM presenterar det första 2nm-chippet som man avser att multiplicera med fyra mobilens batteritid

digitateam

Företaget IBM har presenterat ett 2 nanometer chip, med vilket det kommer att erbjuda ett viktigt steg framåt vad gäller prestanda och energieffektivitet. Som företaget förklarar lovar det att fyrdubbla batteritiden för mobiltelefoner.

Det är välkänt att halvledare finns i de flesta befintliga elektroniska enheter, varför de spelar en viktig roll i teknikindustrin. Tekniken går framåt med stormsteg, och allt eftersom ökar behovet av att göra chips med mer optimerade kvaliteter. För närvarande är vi fördjupade i AI:s era, sakernas internet och hybridmolnet, och därför är behovet av processorer som erbjuder högre prestanda och energieffektivitet uppenbart. För att uppnå detta mål är miniatyriseringen av chipsen väsentlig, något som uppnås genom att öka antalet transistorer i mikroprocessorerna.

Det nya chipet som IBM har presenterat är svaret på denna efterfrågan. Det är den första processorn på 2 nanometer som utvecklats med nanoplate-teknik. Det gör det möjligt att hysa 50 000 miljoner transistorer i en yta lika stor som en fingernagel. Detta ger processordesigners många fler alternativ att införliva innovationer på kärnnivå och förbättra kapaciteten för arbetsbelastningar. Dessutom erbjuder de också nya vägar för säkerhet och härdad kryptering på hårdvarunivå.

Dessa är 2nm-chips jämfört med nuvarande 7nm-chips, där de avsevärt förbättrar sin energiförbrukning och därmed möjliggör en fyrdubbling av batteritiden för smarta enheter. Dessutom bekräftar IBM att de nya halvledarna kommer att bli 45 % kraftfullare, så att de drastiskt kommer att påskynda driften av enheter som surfplattor, bärbara datorer eller mobiltelefoner.

Next Post

Netflix planerar att erbjuda strömmande videospel nästa år

Videospel har blivit en mycket lönsam verksamhet för teknikföretag under pandemin 2020, men alla är inte villiga att investera i en konsol att spela. Företag som Google, Amazon eller Microsoft investerar mycket pengar i utvecklingen av plattformar för att spela strömmande spel utan konsoler, datorer eller smartphones. Det är då […]

Subscribe US Now