Attorneys General från 40 amerikanska delstater uppmanade Facebook att avbryta sin version av Instagram för barn

digitateam

Förra veckan uppmanade riksåklagare från 44 amerikanska stater och territorier Facebooks vd Mark Zuckerberg i ett brev att överge sitt projekt att skapa en version av Instagram som skulle tillåta barn under 13 år att använda plattformen. Undertecknarna tog upp sina farhågor om minderårigas integritet och säkerhet på sociala plattformar och påminde om det sociala nätverkets kontroversiella historia i samband med läckage av privata data.

Tjänstemän noterade i brevet att “Användning av sociala medier kan vara skadlig för hälsan och välbefinnandet för barn som inte är utrustade för att hantera utmaningarna med att ha ett konto.” I sitt meddelande till Zuckerberg hänvisade de också till mediarapporter från 2019 som visar att Facebooks Messenger Kids-app, avsedd för barn i åldrarna sex till 12, “innehöll ett betydande designfel som gjorde det möjligt för barn att kringgå restriktioner för onlineinteraktioner och gå med i gruppchattar med främlingar som inte hade godkänts av barnens föräldrar.”

Det undertecknade brevet hade bland annat underskrifter från riksåklagaren i New York, Texas, Kalifornien, Nebraska, Michigan, Ohio, Utah, Vermouth, Kentucky och Massachusetts. En av de mest kritiska rösterna var Massachusetts justitieminister Maura Healey, som anklagade Facebook-projektet för att vara ett “skamligt försök att utnyttja och dra fördel av utsatta människor”.

När brevet väl mottagits förklarade Facebook-talespersoner för Reuters-byrån att företaget lovade “att inte visa annonser i någon Instagram-upplevelse som vi utvecklar för personer under 13 år.” De noterade vidare att Facebook hade gått med på att alla versioner av fotodelningsappen Instagram “måste prioritera din säkerhet och integritet” och att de skulle konsultera “experter inom barns utveckling, barnsäkerhet och mental hälsa, och integritetsförespråkare för att rapportera det. “

Next Post

HUAWEI HMS Core ger utvecklare innovativa möjligheter

Även om vissa interaktioner med mobilappar bara kan vara ett ögonblick, är effekten de kan ha bestående. Oavsett vilka appar konsumenterna använder vill de ha en premiumupplevelse inom alla områden – och utvecklare måste leverera. HMS core huawei För detta ändamål förser HUAWEI HMS Core utvecklare med innovativa, effektiva öppenhetsfunktioner […]

Subscribe US Now