Enterprise Ethereum Alliance och BEN tillkännager Web 3.0 virtuell jobbmässa

digitateam

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) och Blockchain Education Network (BEN) har tillkännagett en virtuell jobbmässa för att attrahera Web 3.0-talanger.

Web 3.0 syftar till att gå bort från centralisering för att återföra innehållsägande, integritet och kontroll i händerna på skapare och människor. Som den största decentraliserade plattformen leder Ethereum satsningen.

Det finns över 100 medlemmar i EES, inklusive jättar som SAP, Microsoft, Accenture, FedEx, JP Morgan och fler.

Ethereum har dock plågats av problem som långsamma transaktionshastigheter och höga avgifter. Ethereum 2.0 borde lösa dessa problem, men det är tänkt att lanseras under flera år.

Forskning tyder på att nyare plattformar som har tagit itu med många av Ethereums problem växer snabbare när det gäller att attrahera utvecklare och det efterföljande antalet DApps (decentraliserade applikationer) än den nuvarande ledaren vid liknande tillfällen i dess historia. Ethereum har första-mover-fördelen, men det kan inte tas för givet.

Den virtuella jobbmässan kommer att vara ett gratis, två timmar långt evenemang den 31 mars 2022 kl. 14:00 EST (19:00 BST) och kommer att utbilda arbetssökande om Web 3.0-möjligheter och koppla dem till rekryteringschefer och organisationer som aktivt letar efter talanger.

Dan Burnett, verkställande direktör för EEA, sa:

“Web3-framtiden är här, och den drivs av Ethereum-adoption. När karriärmöjligheterna skjuter i höjden kring NFTs, DeFi, spel, appar och tjänster, letar många arbetssökande – från yrkesverksamma till högskolestudenter till nyutexaminerade – efter karriärer i Ethereum men vill veta vilka färdigheter som behövs och vilket företag de ska arbeta för .

Den här jobbmässan är ett utmärkt tillfälle att koppla samman arbetssökande och anställningsorganisationer som vill samarbeta om framtiden för Ethereum och Web3.”

Deltagande anställningsorganisationer inkluderar Accenture, ConsenSys, Hacken.io, IO Builders, Microsoft, Palm NFT Studio, SKALE Labs, Steel Perlot, Quantstamp och Trail of Bits.

Företag som kommer att presentera färdigheter och krav för att lyckas i Web 3.0-eran inkluderar Banco Santander, BEN, CoinFund, Ethereum Foundation, EEA, Gitcoin, The Graph, Messari, Status.im och Skale Labs.

Chris Buren, social ordförande på BEN, kommenterade:

“Från klassrum till karriärer, den virtuella jobbmässan kopplar framtidsredo studenter, akademiker och yrkesverksamma med arbetsgivare inom en mängd olika Ethereum-baserade anställningsorganisationer.

Arbetssökande kan ställa frågor om jobbprojekt och arbetsmiljöer och höra direkt från ledare om hur man bygger en eftertraktad Web3-karriär inom design, byggande, marknadsföring, samhällsutveckling, ekonomi och mer.”

Forskning från Coinbase fann att 56 procent av världens 50 främsta universitet nu erbjuder minst en kurs i blockchain – upp från 42 procent 2018. Dessutom hävdar LinkedIn att jobbannonser med titlar som innehåller termer som “Ethereum” och “blockchain” har skjutit i höjden 395 procent från 2020 till 2021.

Mer information om den virtuella jobbmässan hittar du här.

(Foto av Kanchanara på Unsplash)

Vill du lära dig mer om blockchain från branschledare? Kolla in Blockchain Expo. Nästa evenemang i serien kommer att hållas i Santa Clara 11-12 maj 2022, Amsterdam 20-21 september 2022 och London 1-2 december 2022.

Utforska andra kommande företagsteknologievenemang och webbseminarier som drivs av TechForge här.

Taggar: blockchain, blockchain utbildningsnätverk, karriärer, dapps, decentraliserade appar, decentraliserade appar, utveckling, eea, företag, enterprise ethereum allians, ethereum, jobb, web 3, web 3.0

Next Post

Double Down På Double Down i GTA Online den här veckan

Franklin och Lamar är återigen dåliga. Om du går med dem den här veckan i Grand Theft Auto Online, kommer du att kunna tjäna lite extra pengar vid sidan av med bonuserbjudanden och dra nytta av flera spännande rabatter. Dessutom finns det några bonusar i spel för Haos nya tidstest, […]

Subscribe US Now