Rockstar tackade en gång nej till en GTA-film med Eminem i huvudrollen

admin

En gång i tiden fick Rockstar Games en chans att förvandla Grand Theft Auto till en Hollywood-film med Eminem och Top Gun-regissören Tony Scott i släptåg. Sam och Dan Houser, som alltid var ensamvarg, tackade nej till detta erbjudande.

Med tanke på hur mycket större GTA-serien nu är jämfört med andra filmiska universum, kanske vi aldrig får se en film baserad på serien.

Rockstar tackade en gång nej till en GTA-film med Eminem i huvudrollen

Enligt veteranen från videospelsbranschen, Kirk Ewing, vände en LA-producent en gång till Sam och Dan för att köpa rättigheterna till en Grand Theft Auto-film för 5 miljoner dollar. Tydligen hade Sam och Ewing pratat om att möjligen göra en live-action-anpassning eller en kopplingsfilm till Grand Theft Auto 3 2001. Men när Rockstar Games fick erbjudandet sa bröderna att de “inte var intresserade” efter att ha insett att “mediafranchisen de hade var större än någon film som pågick vid den tiden.”

Och ja, de hade rätt.

Det tog Rockstar ett tag men Housers förverkligade så småningom sin ursprungliga vision. Seriens senaste bidrag, Grand Theft Auto 5, kom ut 2013. GTA 5 blev så småningom det snabbaste underhållningssläppet någonsin att nå en miljard, vilket det gjorde på tre dagar. I jämförelse var den snabbaste filmen någonsin att göra det 2019 års Avengers: Endgame och det tog filmen fem dagar att göra det. Hittills är GTA 5 fortfarande den mest lönsamma underhållningsversionen någonsin.

Nästan ett decennium efter att det släpptes, drar GTA 5 fortfarande in miljarder dollar i årliga intäkter för Rockstar och dess moderbolag, Take-Two Interactive.

Eminem gjorde senare sin filmdebut ett år senare i “8 Mile”.

Ekonomiskt finns det ingen anledning för Rockstar att vända sig mot filmer. Rockstar har om något satt ribban för sig själv för högt. När GTA 5:s skugga skymtar över sin efterträdare undrar GTA-fans om Rockstar känner pressen. Den senaste GTA 6-läckan hjälper inte heller att lindra bekymmer. Tack och lov verkar Take-Two övertygad om att arbetet med GTA 6 går som planerat. Företagets VD, Strauss Zelnick, hävdar till och med att GTA 6 kommer att överträffa GTA 5, så det är inte så att de vill ha mer förtroende.

Till slut gick det bra för alla parter som skulle ha varit inblandade om Rockstar sa ja till erbjudandet. Ändå kan du inte förneka att det finns den här tjatande känslan av att en GTA-film vid den tiden skulle ha gjort det bra, oavsett de förväntade kontroverserna.

Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 17 november

Cayo Perico Special Week i GTA Online Bonusar och kampanjer för veckan 17 till 21 november 2022 Förra veckan av heists-eventet på GTA Online, hedrar Rockstar Games därför det sista som har släppts hittills, Cayo Perico-rån. Njut av återkomsten av Panther-statyn till valvet under hela veckan, samt dubbla utbetalningar i […]

Subscribe US Now