WhatsApp fungerar med en funktion som gör att foton och videor kan förstöra sig själv när de visas

digitateam

De trogna anhängarna av plattformen har precis sett en ny funktion utformad för att skydda integriteten för innehållet som skickas anlända i betaversionen av WhatsApp för Android. Vi pratar om foton och videor som förstör sig själv när de visas.

För närvarande är integritet en av de aspekter som bekymrar användarna mest och det är av denna anledning som de stora meddelandeplattformarna strävar varje dag efter att erbjuda funktioner som syftar till att skydda den. WhatsApp är inte långt efter.

För några månader sedan lanserade Facebook funktionen som gjorde att tillfälliga meddelanden kunde raderas efter 7 dagar från det att de skickades, och sedan kom meddelanden som självförstörande efter 24 timmar. Dessa förändringar är bara början eftersom plattformen har arbetat länge med en ny funktionalitet som precis nått sin betaversion. Detta är en funktion som syftar till att skydda integriteten för de foton och videor som skickas.

Hur fungerar det?
1.- När vi klickar på knappen för att dela foton och videor, i slutet av textfältet för att lägga till en kommentar, kommer en cirkel med en siffra 1 inuti att dyka upp. Denna ikon indikerar att funktionen är redo att användas.
2.- När fotot är valt klickar du på ikonen så att mottagaren bara kan reproducera innehållet en gång. När den väl har visats försvinner den från chatten och kan inte öppnas igen.
3.- Därefter kommer plattformen att berätta om mottagaren har sett innehållet i chatten.

För tillfället är den endast tillgänglig för betaversionen av WhatsApp för Android, även om den ska vara tillgänglig snart för alla användare och i sin stabila version.

Next Post

Niantic förvärvar WebAR-experterna 8th Wall för att utöka metaverse-plattformen

Niantic fortsätter sin utveckling från en AR-spelutvecklare till en komplett plattform för att bygga metaverse-upplevelser. En gång i tiden var Niantic ett spännande men relativt okänt företag bakom det banbrytande (och högst underskattade) AR-spelet Ingress. Niantic släppte sedan Pokemon Go och kastades in i rampljuset. Hypen kring Pokemon Go kan […]

Subscribe US Now