Unity avvisar AppLovins uppköpsbud

digitateam

Spelutvecklingsplattformen Unity har avvisat ett stort uppköpserbjudande från mobilteknikföretaget AppLovin.

AppLovin erbjöd sig att förvärva Unity i en aktieaffär värd 17,5 miljarder dollar. Budet kom dock med kravet att Unity släpper sitt eget bud på ironSource.

IronSource och AppLovin erbjuder båda tjänster för att hjälpa utvecklare att växa och tjäna pengar på sina appar.

Unitys förvärv av ironSource skulle ge den senare en betydande fördel både vad gäller exponering och resurser. AppLovins erbjudande om att köpa Unity verkar ha varit ett strategiskt försök att blockera ironSource-affären.

Idag har Unity sagt att de har åtagit sig att förvärva ironSource.

John Riccitiello, VD och koncernchef för Unity, sa:

“Styrelsen fortsätter att tro att ironSource-transaktionen är övertygande och kommer att ge en möjlighet att skapa långsiktigt värde genom skapandet av en unik helhetsplattform som gör det möjligt för kreatörer att utveckla, publicera, driva, tjäna pengar och växa live spel och 3D-innehåll i realtid sömlöst.

Vi är fortsatt engagerade i och entusiastiska över Unitys avtal med ironSource och de betydande fördelar det kommer att skapa för våra aktieägare och Unity-skapare.”

Riccitiello väckte uppståndelse förra månaden i en intervju om Unitys förvärv av ironSource när han kallade några spelutvecklare “de största jävla idioterna.”

Unitys VD bad om ursäkt för sina kommentarer men ett antal spelutvecklare har redan sagt att de flyttar till andra plattformar – eller överväger att göra det – för inte bara Riccitiellos kommentar, utan för en bredare oro över bristen på förbättringar av företagets motor.

Unity tror att deras förvärv av ironSource kommer att “driva bättre ekonomiska resultat för kunderna genom att sammanföra Unity-spelmotorn och redigeraren, Unity Ads, och resten av Unity Gaming Services (UGS) med ironSources bästa förmedlings- och publiceringsplattformar. ”

(Foto av Tim Mossholder på Unsplash)

Vill du förnya din digitala transformationsstrategi? Lär dig mer om den digitala transformationsveckan som äger rum i Amsterdam, Kalifornien och London, och upptäck nyckelstrategier för att göra dina digitala insatser framgångsrika.

Taggar: applovin, utveckling, spelutveckling, ironsource, john riccitiello, enhet

Next Post

Dessa GTA Online-dräkter ger dolda förmåner till spelare

Grand Theft Auto 5 har varit ute i nästan ett decennium, och fans hittar fortfarande nya saker i Los Santos värld. Till allas förvåning hittade en sådan spelare lite spännande ny information om kläderna i GTA Online. En Reddit-användare vid namn u/Runnymalony delade ett inlägg med bilder som visar de […]

Subscribe US Now