Xcode 14 beta bekräftar praktiskt taget att iPhone 14 Pro kommer att få en AOD

digitateam

Den senaste betaversionen av Xcode 14 bekräftar nästan att en alltid-på-skärm (AOD) kommer med iPhone 14 Pro-sortimentet.

AOD:er har funnits på många Android-enheter sedan omkring 2016. I Apple-trädgården är den enda enheten som har en AOD Apple Watch (serie 5+)

Istället för att behöva väcka din skärm helt för att tvångsmässigt leta efter information, gör AOD att data kan ses på ett ögonkast.

AOD kräver mycket låga uppdateringsfrekvenser för att bevara batteriet. De kommande iPhone 14 Pro-modellerna förväntas komma med en ny OLED-panel med variabel uppdateringsfrekvens som kan gå från 120Hz hela vägen ner till 1Hz.

Med iOS 16 introducerar Apple widgets för låsskärm från tredje part. En smart ny funktion som heter “Live Activities” gör det också möjligt att visa tillfällig information – som en sportmatchresultat eller Ubers ankomsttid – på låsskärmen.

Utvecklare kommer att kunna använda båda dessa iOS 16-funktioner för att tillhandahålla information till användare när de inte aktivt använder sina appar. I kombination med en AOD ska tredjepartswidgetarna och liveaktiviteterna kunna fortsätta tillhandahålla grundläggande information även när en användares skärm inte är helt vaken.

Som upptäckts av iOS-utvecklaren @rhogelleim, har SwiftUI-förhandsvisningen i den senaste Xcode 14-betan ett nytt beteende som gör det möjligt för en utvecklare att se hur deras widgets kommer att se ut när en skärm är i alltid-på-läge:

Intressant nog har dolda flaggor hittats i iOS 16-betan som indikerar att Apple testar funktionen för alltid-på-skärm för iPhone 13 Pro.

iPhone 13 Pro stöder uppdateringshastigheter ner till 10Hz. En sådan uppdateringsfrekvens skulle kunna stödja en AOD, men med mycket mindre effektivitet än en som kan ticka med bara 1Hz.

Apple kan aktivera AOD på iPhone 13 Pro – om än med en varning om batteriladdning – för att öka marknadsandelen för kompatibla enheter. Den kombinerade marknadsandelen för iPhone 13 Pro och iPhone 14 Pro-enheter där ute kommer att locka fler utvecklare att arbeta med AOD-kompatibla widgets och aktiviteter.

Vill du förnya din digitala transformationsstrategi? Lär dig mer om den digitala transformationsveckan som äger rum i Amsterdam, Kalifornien och London, och upptäck nyckelstrategier för att göra dina digitala insatser framgångsrika.

Etiketter: alltid på display, aod, apple, ios, iphone 14, liveaktiviteter, swiftui, widgets, xcode 14

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Vi introducerar OpenTDF: Öppen källkod, tillgänglig säkerhet för utvecklare

På Virtru tror vi att möjligheten att säkert dela data är väsentlig – och att integritet är en mänsklig rättighet som måste skyddas. Det är ett uppdrag som vi har hållit fast vid sedan vi startade 2011, och ser oss stödja över 7 000 organisationer över hela världen för att […]

Subscribe US Now