Vi introducerar OpenTDF: Öppen källkod, tillgänglig säkerhet för utvecklare

digitateam

På Virtru tror vi att möjligheten att säkert dela data är väsentlig – och att integritet är en mänsklig rättighet som måste skyddas. Det är ett uppdrag som vi har hållit fast vid sedan vi startade 2011, och ser oss stödja över 7 000 organisationer över hela världen för att skydda deras mest värdefulla tillgång, deras data, med Zero-Trust-säkerhet och kraftfulla, detaljerade policykontroller som knyter identitet till data, överallt där den rör sig.

Nu ger Virtru utvecklare ett nytt sätt att bygga in säkerhet direkt i sina egna applikationer. Vårt nya projekt med öppen källkod, OpenTDF, gör det möjligt för utvecklare att bygga Zero Trust-datakontroller direkt i apparna de skapar. Utvecklare kan komma åt OpenTDF-projektet på GitHub.

OpenTDF är en mångsidig säkerhetsverktygssats som kan användas för att styra känslig data när den flödar genom dokument, IoT-sensorer, videoflöden och analyser från flera parter. Exempel på hur utvecklare kan utnyttja OpenTDF inkluderar:

Säkerställa skyddad hälsoinformation (PHI): Appar som innehåller OpenTDF kan utrusta patienter att säkert dela medicinska journaler och dokumentation med vårdgivare samtidigt som de behåller kontrollen över sin egen hälsoinformation.Redigera innehåll i ett dokument: OpenTDF kan användas för att kryptografiskt genomdriva dokumentredigering och säkra specifika delar av text baserat på säkerhetsrättigheterna för den individ som tittar på dokumentet. Säker data vidarebefordras över IoT-sensorer: OpenTDF möjliggör granulära åtkomstkontroller ner till paketnivå samtidigt som den bevarar integriteten för dessa data, vilket förhindrar dataförfalskning. Kryptera realtidschatt och videokonferenser: Skydda meddelandeinnehåll med end-to-end-kryptering för att bevara integriteten och skydda känslig eller proprietär affärsinformation. Integrera OpenTDF med andra plattformar: OpenTDF kan integreras med Apache Kafka för att säkra datahändelseströmmar från ände till slut, från intag till konsumtion.

OpenTDF är baserat på Trusted Data Format (TDF), skapat av Virtrus medgrundare och CTO, Will Ackerly. TDF har länge varit en öppen specifikation för säker datadelning i underrättelsegemenskapen, och lanseringen av OpenTDF gör TDFs nyckelfunktioner mer tillgängliga för utvecklare inom den offentliga och privata sektorn, vilket ger dem möjlighet att bygga in säkerhet och integritet i sina applikationer från grunden .

“Precis som PDF hjälpte till att påskynda digital dokumentdelning, är TDF redo att bli standardmetoden för att säkert dela känslig data. TDF håller rättmätiga ägare i suverän kontroll över information som de delar oavsett filtyp, ursprungstillämpning eller autentiseringsmekanismer.” Will Ackerly, CTO och medgrundare av Virtru.

Vi ser fram emot att se vad du skapar med OpenTDF. Du kan lära dig mer om OpenTDF här. För att börja bygga, gå till vår GitHub-repo här.

Taggar: cybersäkerhet, cybersäkerhet, öppen källkod, öppen källkod, opentdf, säkerhet, tdf, betrodd dataformat, virtru, zero trust, zero-trust

Next Post

GitHub skickar nu Dependabot-varningar för sårbara åtgärder

Av Ryan Daws | 11 augusti 2022 | TechForge Media Ryan är seniorredaktör på TechForge Media med över ett decenniums erfarenhet av att täcka den senaste tekniken och intervjua ledande branschfigurer. Han kan ofta ses på teknikkonferenser med en stark kaffe i ena handen och en bärbar dator i den […]

Subscribe US Now