Hur skulle en karriär som datavetare kunna se ut?

digitateam

Data Scientist är ett fascinerande, men ändå komplext jobb som innebär att analysera och tolka viss digital data.

I grund och botten handlar datavetenskap om att använda data för att skapa så stor påverkan som möjligt för ett visst företag. Som datavetare kommer du att hitta vissa mönster i statistiken för en viss webbplats, och du kommer att använda denna data för att utveckla insikter i hur du kan stödja och hjälpa företag och lösa problem.

Att vara datavetare är ett av de mest lovande karriäralternativen just nu, särskilt som teknikindustrin fortsätter att expandera snabbt, vilket innebär att datavetare ständigt krävs för att hjälpa företag.

För att bli en dataforskare måste du grundligt förstå grunderna i linjär algebra, kalkyl och statistik, samt ha en teknisk examen (matematik, datavetenskap eller ingenjörsvetenskap). Du kommer också att behöva utveckla dina programmeringsfärdigheter genom att veta hur man kodar och vara skicklig i att använda Python, SQL, R och Javascript.

Hur många timmar arbetar en dataforskare på en vecka?

Med en karriär inom datavetenskap kan dina arbetstider variera, men dina normala heltidstimmar tenderar att vara 37 timmar per vecka, måndag till fredag. Beroende på vilket företag du arbetar för kan du behöva arbeta längre timmar i veckan, eller på helger, eftersom vissa projekt kräver mycket mer av din tid.

Vad gör en dataforskare dagligen?

På en daglig basis kommer du att tillbringa mycket tid i möten och projektdiskussioner för att prata om dina nästa mål, och du kommer också att lägga tid på kodning, testning, felsökning och visualisering.

Beroende på vilket projekt du arbetar med kommer du att använda dina tekniska färdigheter för att analysera stora mängder komplex information och sedan förutsäga användarbeteende genom din dataanalys. Du kommer också att skapa statistiska modeller från dina resultat och identifiera trender och mönster i ditt företags data.

Kan du jobba hemifrån?

För närvarande är det möjligt för en datavetare att nu arbeta hemifrån, på grund av effekterna av pandemin. Många företag har anpassat sina anställda för att arbeta på distans, och det är inte annorlunda inom datavetenskap.

Vilken typ av företag kan du arbeta för?

Nästan alla teknikbaserade företag inkluderar datavetenskap, eftersom detta är nödvändigt för att företag ska förstå och tolka komplexa data av marknadsförings- och ekonomiska skäl.

Det finns ett stort utbud av toppföretag som du kan arbeta för, inklusive Facebook, Netflix, Linkedin eller Microsoft.

Är det stressigt att vara datavetare?

En karriär inom datavetenskap kan ibland vara utmanande, eftersom du behöver en mängd olika färdigheter för att bli framgångsrik, inklusive att lära dig Python och SQL, och även ha utmärkta affärs- och kommunikationsförmåga. Som du vet är datavetenskap ett mycket analytiskt och intellektuellt område, så det finns många tekniska krav som krävs för att lyckas i jobbet.

Men det kan också vara en mycket givande karriär om du håller koll på din deadline, eftersom du kommer att lära dig massor av nya saker om framtiden för teknikindustrin. Ta reda på hur du kommer igång med vår Data Scientist Bootcamp

Next Post

Ripple Price Håller fast vid $0,40-nivån, Europeiska centralbanken (ECB) noterar XRP som avgörande

Den senaste kryptokraschen innebär att Bitcoin (BTC) har tappat stödet på $8 000 och Ethereum (ETH) har sjunkit under $250 i en av årets värsta korrigeringar hittills. Ripple (XRP) vägrar dock att ge upp den betydande psykologiska supportnivån på $0,40 så enkelt. Trots en mindre dipp […]

Subscribe US Now