Ripple Price Håller fast vid $0,40-nivån, Europeiska centralbanken (ECB) noterar XRP som avgörande

admin
Den senaste kryptokraschen innebär att Bitcoin (BTC) har tappat stödet på $8 000 och Ethereum (ETH) har sjunkit under $250 i en av årets värsta korrigeringar hittills. Ripple (XRP) vägrar dock att ge upp den betydande psykologiska supportnivån på $0,40 så enkelt.

Trots en mindre dipp under $0,40 tidigare idag, klättrade XRP snabbt tillbaka över nivån där det nu handlas till runt $0,404. XRP tenderar att visa en trend med handel snävt över signifikanta stödnivåer med tillgången som håller $0,30-nivån under större delen av detta år innan den klättrar till $0,40 med bullrun i maj.

XRP är avgörande bland de bästa kryptotillgångarna

Europeiska centralbanken (ECB) släppte nyligen en rapport som citerar flera kryptovalutor som avgörande för finansiell stabilitet, marknadsstrukturer och penningpolitik. Även om det noterades att Bitcoin (BTC) förblir packledaren i kryptovärlden, var Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) och Ripple (XRP) alla “viktiga när det gäller användning, börsvärde eller mångfald av affärsmodeller.”

Rapporten fortsatte med att bekräfta att även om branschen bör förbli strikt övervakad, utgör kryptovalutamarknaden ännu inte några allvarliga risker för den bredare globala ekonomin.

En tjur och björn dragkamp

De senaste fallen innebär att XRP:s 50-dagars enkla glidande medelvärde (SMA50) nu har korsat tillbaka över sitt 20-dagars enkla glidande medelvärde (SMA20). SMA20 som rörde sig över SMA50 i slutet av maj sågs som en hausseartad händelse och utlöste en prisuppgång som fick XRP att nå $0,48. Omkastningen av detta mönster kan vara föregångaren till en nedgång i Ripple-priset, men vissa indikatorer säger något annat.

Tidigare idag på timdiagrammet förutsåg FXStreet-analytikern Rajarshi Mitra XRP som undervärderad och förutspådde med rätta att XRP skulle handlas i en uppåtgående kanal mot motstånd vid 0,405 $. Detta har nu inträffat och bekräftade ett kortsiktigt haussemönster som kan driva ytterligare uppåtgående momentum.
Next Post

Ripple (XRP)-pris med lägsta veckoförluster efter dagens kryptokrasch

Kryptovalutamarknaden öppnade djupt i rött i morse efter att majoriteten av mynten led av allvarliga förluster runt midnatt (UTC) i natt. Den totala marknaden förlorade cirka 20 miljarder dollar i värde då de flesta topp 10-tillgångarna sjönk med cirka tio procent eller mer. Efter en mild återhämtning är Bitcoin (BTC), […]

Subscribe US Now