Lär känna hur du köper NFT: Det är enklare än du tror

digitateam

 

Den primära grundsatsen för NFT:er är att ett köp ger köparen obegränsad tillgång till underliggande media eller virtuella varor (som en bild, film, låt eller föremål i ett spel). Du kommer att få en digital signatur för din NFT, och blockchain-teknik kommer att hålla reda på var och hur dina tokens används.

När det gäller frågan om hur man köper NFT så är att förvärva NFT den digitala motsvarigheten till att köpa ett signerat äkthetscertifikat för en Leonardo da Vinci-målning. Varje NFT har smarta kontrakt som gör det enkelt att validera legitimiteten hos en digital vara.

Skaffa Ethereum

På grund av förekomsten av Ethereum-baserade tokens bland NFTs kommer de flesta börser för dessa varor endast att acceptera Eth-tokens som betalning. Du kan köpa Ethereum på en börs där du redan har ett konto och sedan överföra det till din MetaMask-plånbok.

Så här köper du NFT: Gå med i OpenSea med din metamask
OpenSea är en Ethereum-baserad NFT-börs. Icke-fungibla tokens kan handlas mot bitcoin via användarinteraktioner på nätverket. Den lagrar ett brett utbud av digitala värdesaker, från varor i spelet till digitala konstverk.

NFT:er kan köpas och säljas på en mängd olika börser. Du kan köpa olika konstverk och samlarföremål på flera onlinemarknader. Många webbplatser har sekundära marknadsplatser fyllda med olika NFT, även om detaljerna för hur var och en fungerar kan variera.

Ethereum-plånboken MetaMask är tillgänglig via ett webbläsartillägg och en mobilapp. Användningen av en Ethereum-plånbok krävs för registrering på OpenSea (och andra NFT-plattformar). Att ansluta din MetaMask till en Ledger hårdvaruplånbok kan avsevärt minska din exponering för hackningsförsök. Du kan börja använda Ethereum direkt efter att du köpt det på Coinbase genom att ladda ner MetaMask, skapa en plånbok och skicka över din ETH.

Ledger är en NFT altcoin hårdvara plånbok som stöder flera olika tokens. Du bör använda en hårdvaruplånbok för att skydda dina NFT-innehav om du planerar att investera en ansenlig summa pengar i dem. Tyvärr frodas hackare inom NFT-området, och mjukvaruplånböcker erbjuder inte samma skydd som hårdvaru. Ledger Nano S kan försäkra dina digitala värdesaker för bara $79,

Andra välkända NFT-marknadsplatser inkluderar:

OpenSea stöder nästan alla NFT-samlingar på Ethereum, vilket gör den till den största NFT-marknadsplatsen i volym. Marknadsplatsen tar 2,5% från leverantörer, men köpare är endast ansvariga för Ethereum-gaskostnader. OpenSea erbjuder den högsta likviditeten och stöder de flesta typer av insamlingar jämfört med de andra marknaderna som ingår.

Nifty Gateway är en marknad för NFTs som drivs av den välkända kryptovalutahandelsplattformen Gemini och https://the-coin-kong-trader.com/se. En mängd olika välkända musiker, inklusive Steve Aoki, Grimes, 3LAU och många fler, har samarbetat med plattformen för att publicera sitt material på dess stora marknadsplats. Förutom sin primära marknadsplats har företaget också en andrahandsmarknad där konstsamlare kan handla och sälja sina verk. Nifty accepterar Ethereum och Visa/MasterCard för kontofinansiering.

Så här köper du NFT: Köp dina NFTs nu

Om du har pengar på ditt konto är det enkelt att köpa en NFT. I de flesta börser innebär köp av en NFT att lägga ett bud. För NFT:er med flera utskrifter fungerar vissa marknader mer som en börs genom att visa det högsta budet och det lägsta köpet.

Det är möjligt att göra en vinst genom att sälja en NFT som du köpt på den primära marknaden precis efter att den börjar säljas, vilket är en fördel med att köpa från den marknaden. Under timmarna och dagarna efter introduktionen kan vissa NFTs med stark efterfrågan få priser fem till tio gånger det ursprungliga utropspriset. Att köpa NFT på den primära marknaden har nackdelen att efterfrågan på arbetet är svår att förutse. Den sekundära marknaden låter dig undersöka jämförbar försäljning och göra ett välgrundat köp.

Poängen

De tidigaste exemplen på NFT är från 2014. Det ursprungliga målet var att försvara artister och deras skapelser mot piratkopiering på internet så att de kan fortsätta att tjäna pengar på sitt arbete.
Stöld av digitala verk och tillgångar är utbredd på grund av tekniska förenklingar. Konstnärerna hade liten utväg mot dem som stal deras verk. I ett blogginlägg betonade Anil Dash, VD för Glitch och en meduppfinnare av NFT, detta grundläggande syfte att skydda kreatörers rättigheter och garantera dem rättvis kompensation.

Som en relativt ung teknik var blockchain i sin linda. En natt spenderades av Dash och konstnären Kevin McCoy med att designa en blockchain-baserad plattform som skulle ge skaparens fulla tillgång till och ägande av deras verk. NFTs “smarta kontrakt” är en av dess primära säljfunktioner eftersom de sparar tokens unika identifierare och kan programmeras för att betala en avgift till NFT:s författare närhelst tokenet handlas.

Next Post

Förklara den verkliga betydelsen av kryptovaluta genom dess 5 huvudaspekter

Den faktiska innebörden av kryptovaluta är att även om blockkedjeteknologi har funnits ett tag, har mjukvaran som stöder den nyligen börjat få stor uppmärksamhet. Även om det finns många åsikter om denna teknik, kan dess inverkan på den globala ekonomin inte förnekas. Dess värde, i förhållande till andra kryptovalutor, har […]

Subscribe US Now