Varför har handel med kryptovaluta blivit mer mainstream?

digitateam

Tio år efter Bitcoins första framträdande online har handel med kryptovalutor blivit allt mer mainstream. “Digitala mynt”, ett annat namn för kryptovalutor, är digitala tokens skyddade av kryptering som används i blockkedjan eller peer-to-peer-teknik. De skiljer sig från statligt utfärdade fiat-valutor på grund av att de saknar en fysisk representation.

Till skillnad från fiat-valutor, som utfärdas och hanteras av en enda auktoritet, är kryptovalutor decentraliserade. Det är omöjligt att använda kryptovalutor som lagliga kontanter eftersom de inte utfärdades av något statligt organ. Trots det faktum att kryptovalutor inte erkänns som lagligt betalningsmedel någonstans i världen för närvarande, är deras potential att störa finansbranschen uppenbar. På liknande sätt har blockkedjetekniken som möjliggör skapande av kryptovalutor gett investerare nya sätt att tjäna pengar genom att ta sig in på marknaden för handel med kryptovalutor.

Vilka mekanismer stöder handel med kryptovaluta?
Handel med digital valuta kan göras på olika sätt. Det bästa sättet är att sälja och handla mynt på en kryptovalutamarknadsplats. Plattformen https://the-crypto-profit.com/se möjliggör handel med finansiella derivatprodukter som Contracts for Difference (CFD), vilket ger investerare ytterligare alternativ för handel med kryptovalutor. Det sistnämnda har vunnit popularitet de senaste åren eftersom det gör det möjligt för spelare att spekulera i bitcoins prisrörelser utan att faktiskt hålla några.

När du har bestämt dig för den digitala valutan du vill handla får du alternativet “Go Long” eller “Go Short”. Du kan starta en ny handelssession genom att välja någon av de två knapparna nedan. Här kan du skapa riskbedömningsorder som Take Profit och Stop Loss, som kommer att träda i kraft om ett givet marknadsvillkor uppfylls, och även ändra antalet kontrakt du vill handla. Följande skärmdump presenteras som ett exempel på hur man gör en SÄLJ-affär genom att trycka på SÄLJ-knappen.

Distinkta typer av kryptovaluta

Även om det finns hundratals olika kryptovalutor tillgängliga för närvarande, verkar det mesta av marknadsfokuset vara på bara ett dussin. Bitcoin, ibland kallad “den ursprungliga kryptovalutan”, är för närvarande en av de mest populära formerna av digitala kontanter. Två nya digitala valutor, Bitcoin Cash och Bitcoin Cash ABC föddes efter att Bitcoin-nätverket upplevde en “hård split”. Bortsett från Bitcoin ser kryptobörser och CFD-handelsplattformar mycket action i Ethereum och Litecoin.

Bitcoin (BTC)

Denna kryptovaluta var den första att implementera blockchain-teknik. Bitcoins snabba uppstigning till toppen av kryptovalutamarknaden har delvis drivits på av det faktum att dess nuvärde överstiger guldets.

Ethereum (ETH)

Ethereum är utvecklat på samma blockchain-teknologi som Bitcoin och är det näst största blockchain-nätverket.

Tether (USDT)

Värdet på en tjuder är knuten till dollarn. Detta eftersom det är ett stablecoin, vilket garanterar ett konstant värde. Stablecoins är virtuella valutor knutna till en traditionell valuta, eller “fiat”.

Tether används ofta som en brygga mellan olika kryptovalutor av handlare. De använder Tether istället för att gå tillbaka till dollar. Det finns dock många som är försiktiga med Tether eftersom det inte backas upp av dollar i reserv utan snarare en sorts osäkrad kortfristig skuld.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin är en digital valuta som först gjordes som ett skämt efter att Bitcoins värde gick upp. Dess namn kommer från ett Shiba Inu internetmeme. Dogecoin har, till skillnad från andra digitala valutor, inget tak för utbudet.

Bitcoin Cash ABC

Den hårda gaffeln inträffade när en grupp som kallar sig Bitcoin Cash Adjustable Blocksize Cap (därav “ABC” i sitt namn) försökte modifiera Bitcoin Cash-nätverket för att rymma större block. För närvarande är Bitcoin Cash Flexible Blocksize Cap den mest använda blockchain-klientmjukvaran.

Modifieringen genomfördes för att underlätta användningen av decentraliserade reskontrasystem (blockkedjor) och prediktiv analys (orakel) som betalningsalternativ. Den ursprungliga gaffelns uttalade mål var att göra en övergång från kanonisk till topologisk transaktionsordning. Men inte alla Bitcoin Cash-nätverksnoder accepterade förbättringarna när de tillhandahölls, vilket ledde till ännu en hård gaffel och födelsen av Bitcoin Cash ABC.

Litecoin (LTC)

I oktober 2011 lades Litecoin till kryptovalutornas värld med målet att göra internationella pengaöverföringar enklare. Det var designat för att ge snabbare transaktions- eller kryptovalutahandelsvalideringstider jämfört med Bitcoin.

Enkelt uttryckt

Handel med kryptovalutor kräver samma kunskap och verktyg som handel med alla andra finansiella tillgångar. Innan du går in i kryptovalutahandel, var säker på att du har ett fast grepp om marknadsanalys. Eftersom kryptovalutor är mer volatila än traditionella värdepapper, innebär en investering i dem en högre risk än de flesta individer är bekväma med. Även om utsikterna till större vinster är tilltalande, är det viktigt att komma ihåg att du också kan drabbas av förluster som är större än du är bekväm med. Genom att kolla in https://the-crypto-profit.com/se får du all information du behöver.

Next Post

Vad alla behöver veta om eurohandel

  Eurohandel är en indikator på handelskursen mellan euron och dollarn. Det är ett av de största företagen inom Forex, och eftersom det representerar de viktigaste ekonomierna och handelsgrupperna i världen. I verkligheten använder ett fåtal individer eurohandeln som en mätare för faror över hela världen. De positiva effekterna på […]

Subscribe US Now