Billig luftrenare i testet – mina erfarenheter av Sharp UA-PE30E-WB

admin

Särskilt i tider av hemmakontor och hemundervisning spenderas mycket tid hemma. För att säkerställa konsekvent frisk rumsluft förlitar sig många konsumenter på användningen av en luftrenare, såsom Sharp UA-PE30E-WB. GIGA-redaktören Oliver testade modellen och beskriver sina erfarenheter.

Särskilt i tider med hemmakontor och hemundervisning spenderas mycket tid hemma. För att säkerställa konsekvent frisk rumsluft förlitar sig många konsumenter på användningen av en luftrenare, såsom Sharp UA-PE30E-WB. GIGA-redaktören Oliver testade modellen och beskriver sina erfarenheter.

Täppt luft, obehaglig lukt, rökrester eller allergiska partiklar: alla som kämpar med sådana föroreningar i rumsluften bör tänka på att köpa en luftrenare. En luftrenare kan visa sig vara särskilt användbar i rum där det finns lite friskluftsflöde trots att fönstren är öppna. Det är särskilt allergiker som drar nytta av fördelarna med en motsvarande apparat.

Sharp UA-PE30E-WB: leveransomfattning och första intryck

Sharp UA-PE30E-WB levereras endast med det väsentliga: luftrenaren inklusive det redan insatta HEPA-filtret plus bruksanvisning. Den kompakta, slimmade designen av plasthöljet gör ett elegant intryck och enheten är redo att användas med bara några få steg för att fräscha upp luften i rum upp till 21 m². Luftintaget är på baksidan, luftuttaget på den svartfärgade toppen. Med 4 kg är enheten dessutom ganska lätt, vilket gör att den snabbt kan transporteras från ett rum till ett annat. Det integrerade handtaget gör det också lättare att flytta.

Obs : HEPA-filtret som redan är isatt är fortfarande i plasthylsan. Plastskyddet måste tas bort före användning.

Omfattning av funktioner och certifieringar

Funktionerna hos Sharp UA-PE30E-WB är ganska enkla. Modellen har en kontrollpanel på toppen där du kan sätta på och stänga av enheten, registrera filterbytet och välja en av de fyra applikationsnivåerna. De fyra applikationsnivåerna inkluderar ett standardläge, ett högpresterande läge, ett snabbrengöringsläge och ett nattläge. I nattläge är luftrenaren så tyst att den knappt märks. Om situationen kräver snabb rengöring av rumsluften kommer snabbrengöringsläget att göra jobbet inom 60 minuter.

Beroende på applikationsnivå är strömförbrukningen mellan 13 och 51 watt. En extra luftfuktningsfunktion är inte integrerad, vilket inte motsvarar standarden i denna prisklass. Luftfräscharen har även en säkerhetscertifiering inom områdena säkerhet, energi och elektromagnetisk kompatibilitet.

Vill du inte bara rengöra rumsluften utan också fukta den? Då kan det vara värt att ta en titt på våra köpråd:

prestanda och applikationer

Sharp UA-PE30E-WB filtrerar rumsluften med hjälp av ett 2-stegs filtersystem. I ett första steg sugs aerosolarna upp genom enhetens baksida och skickas genom ett förfilter. Denna absorberar den första grova smutsen som djurhår, innan HEPA-filtret sedan utför finfiltreringen och tar bort smuts med en minimistorlek på 0,3 mikron från luften. Dessa inkluderar virus, mögelsporer eller allergener . HEPA-filter är kända för att filtrera det finaste husdamm eller till och med bakterier ur luften, och Sharp garanterar också att deras mest prisvärda representant för Ultimate Air-serien tar bort 99,97 % av all luftförorening som sugs in. Beroende på nivån är luftgenomströmningen 60 till 180 m³/h.

Även om jag inte kunde få en exakt procentsats, är en sak märkbar även utan teknisk testutrustning: den filtrerade luften som släpps ut från toppen av Sharp UA-PE30E-WB är fräsch och ren. Användningen av luftrenaren är särskilt märkbar för allergiker, eftersom tecken på hösnuva som rinnande ögon, nysningar eller frekventa stickningar i näsan reduceras till ett minimum. Modellen neutraliserar till och med giftiga aerosolrester från rökning på nolltid vid standard- eller maximal effektnivå, så länge som ingen överdriven rökarbankett hålls i dina egna fyra väggar.

Luftfiltret är designat för rum upp till 21 m² – både för privata hushåll och kontor. Tack vare det extremt tysta nattläget kan modellen även användas i rum där en tyst miljö är viktig, som till exempel ett bibliotek. Luftrenaren kan också användas för att snabbare ta bort lukt från bilen, till exempel efter att ha ätit luktintensiv mat.

Slutsats: En pålitlig luftrenare på nybörjarnivå

Sharp UA-PE30-WB är ett bra val för dem som ännu inte har upplevt fördelarna med en luftrenare. Under de cirka två månaderna av aktiv användning har förändringen i luftkvalitet blivit märkbar i vissa fall. Speciellt som allergiker gjorde modellen den pollenrika våren mycket mer uthärdlig för mig. Luftrenaren gör också ett bra jobb när den används på natten och märks knappt med sin låga driftsvolym. Kort sagt: den idealiska utrustningen för små rum – speciellt för allergiker.

Du kan hitta fler luftrenare i vår köpguide :

Våra tips och råd för användning av Sharp UA-PE30E-WB

placering

Luftrenaren ska inte placeras för nära möbler utan så centralt som möjligt i rummet så att luftintaget inte blockeras. Föremål som producerar fukt bör hållas borta från enheten, liksom föremål som producerar värme som spisar eller värmare. När enheten är i drift ska den inte heller flyttas.

rengöring

Höljet bör endast rengöras med en torr, mjuk trasa. Rengöringsmedel kan skada plasthöljet och flyktiga vätskor kan vanligtvis komma in i enheten och utgöra en säkerhetsrisk. Efter långvarig användning kan dammet på den bakre luckan försiktigt dammsugas bort med en lämplig dammsugarborste. En lämplig borste bör också användas vid rengöring av filtret för att inte skada filtret. Dessutom bör endast den sida som har en skylt eller etikett på toppen rengöras. HEPA-filtret bör under inga omständigheter tvättas och sedan återanvändas, annars kan säkerhetsriskande fel uppstå.

filterbyte

Efter cirka 2 års regelbunden användning behöver filtret bytas, vilket indikeras av motsvarande lampa på kontrollpanelen. Filtret kan bytas genom att ta bort det bakre locket medan enheten är bortkopplad från strömförsörjningen. Detta innebär att man trycker ner de övre flikarna på locket, tar bort locket, sätter tillbaka filtret och sätter tillbaka locket. Sedan ansluter du enheten till elnätet igen och efter att den har slagits på håller du filterbytesknappen intryckt i tre sekunder.

Efter att signallampan har slocknat är luftrenaren redo att användas igen. Om luftrenaren tappar sin prestanda eller om obehaglig lukt sprids under användning, bör filtret också kontrolleras. Överdriven kontaminering av filtret är ofta orsaken till sådana problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Kryptosatsning: Hur man väljer de bästa insatsmynten för passiv inkomst

Eftersom blockkedjan sätter din krypto i arbete, genererar den incitament (form av passiv inkomst) medan den satsas.

Vad är kryptosatsning?

Kryptosatsning innebär att man låser sina kryptovalutainnehav för att tjäna ränta eller belöningar. Tekniskt sett är "satsning" hur vissa blockchain-nätverk verifierar transaktioner.

Ur en investerares perspektiv är att satsa kryptovaluta ett sätt att växa sina kryptoinnehav utan att behöva köpa mer. Att satsa krypto för maximal passiv inkomst är ett legitimt sätt att tjäna avkastning genom sina befintliga kryptoinnehav. Investerare som deltar i staking åtnjuter ränta som är större än vad som erbjuds via ett vanligt bankkonto.

Om du är intresserad av att satsa kryptovaluta men inte är bekant med termen, låt oss hjälpa dig. Innan vi går dit är det viktigt att förstå konceptet med blockchain-teknik. Kryptovalutor byggs med blockchain-teknik . Transaktioner som involverar sådan kryptovaluta måste valideras innan motsvarande data kan lagras i blockkedjan. Denna valideringsprocess kallas staking.

Låt oss bryta ner det ytterligare.

Eftersom blockkedjenätverk är decentraliserade finns det inga mellanhänder. Detta står i skarp opposition till traditionella finansiella system som använder banker, till exempel, för att fungera som ett förråd av allmänhetens pengar.

Som sådan kräver decentralisering ett offentligt tillgängligt register över nätverket för att säkerställa att det finns fullständig transparens och giltighet över alla transaktioner. Transaktioner sammanställs i "block" och skickas in för inkludering i denna post, som är oföränderlig.

Det är typ den största säkerhetsfunktionen hos blockkedjor, förresten. Eftersom allt är tillgängligt och verifierbart genom en distribuerad offentlig reskontra (posten), är det mycket svårt att lura eller hacka.

Med detta sagt, när dessa block har accepterats får användare som äger dessa block en transaktionsavgift som betalning i form av kryptovaluta.

Vad har staking med allt detta att göra? du kanske frågar. Enkelt uttryckt är insats ett skydd mot fel och bedrägerier som kan hända under processen.

Varje gång en användare föreslår ett nytt block eller röstar för att acceptera ett föreslaget block, placerar de en del av sin kryptovaluta på raden. Denna process stimulerar till att följa reglerna. Så, i princip, ju mer krypto en användare sätter på spel, desto större är chansen att tjäna transaktionsavgiftsbelöningar.

Men om en användares föreslagna blockering visar sig ha bedrägliga eller felaktiga data, kan de förlora vad de satsar på. Denna process kallas "slashing".

Hur fungerar kryptosatsning?

Det finns många sätt att börja satsa krypto. Till att börja med kan du välja att validera transaktioner med din egen dator. Du kan också "tilldela" din krypto till någon du litar på och be dem att validera dig.

Observera att inte alla kryptovalutor kan användas för att satsa. Vi kommer att diskutera mer om detta senare, så fortsätt läsa.

Vad är proof-of-stake?

Proof-of-stake är en konsensusmekanism som tillåter blockkedjor att validera transaktioner. I proof-of-stake (PoS) avgör antalet mynt (eller mängden insats) chanserna att validera ett nytt block.

PoS skapades som en alternativ konsensusmekanism till originalet proof-of-work (PoW). PoS är en av de vanligaste konsensusmekanismerna och vinner ständigt dragkraft för sin effektivitet och möjligheten att tjäna kryptoinsatsbelöningar.

Till skillnad från PoW som är väldigt energikrävande och kräver mycket datorkraft så kräver PoS inte lika mycket beräkningsarbete för att verifiera transaktioner. Myntägare "satsar" sina mynt som säkerhet för att validera block.

Vad är insatsbelöningar?

Insatsbelöningar är incitament som ges till blockchain-deltagare. I varje blockkedja finns det en viss mängd kryptobelöningar som tilldelas för validering av transaktioner. Som sådan får deltagare som satsar krypto insatsbelöningar när de väljs ut att validera transaktioner.

I grund och botten tillåter insats deltagarna att tjäna mer krypto. Räntorna varierar beroende på nätverk, men deltagarna kan tjäna så mycket som 20 % till 30 % årligen. Många satsar krypto för att tjäna passiv inkomst eller investera sina pengar.

Sätt att satsa krypto

För att satsa krypto måste man välja krypto som använder proof-of-stake-modellen, såsom Ethereum. Det finns olika sätt att satsa kryptovaluta:

Genom ett utbyte

Du kan välja att använda ett utbyte för att satsa dina tokens å dina vägnar. En börs är en onlinetjänst som är specialiserad på kryptofrågor. De flesta börser ber om en provision i utbyte mot insatstjänster. Några populära börser som erbjuder insatser är Binance.US, Coinbase och eToro.

Genom att gå med i en insatspool

Vissa investerare använder inte börser helt enkelt för att inte alla dessa plattformar stöder ett brett utbud av tokens. Så, ett annat alternativ är att gå med i vad som kallas en "insatspool", som vanligtvis drivs av en annan användare.

Du måste ansluta dina tokens via din kryptoplånbok med validatorns pool. För att säkerställa legitimiteten för dessa validerare, se till att du kollar in de officiella webbplatserna för proof-of-stake-blockkedjor för att förstå hur de ska fungera.

Genom att vara en validator

Validatorer är myntägare med insatta mynt. De väljs ut slumpmässigt för att validera ett block. Det motsvarar "mining" när man använder en konkurrensbaserad mekanism som t.ex. proof-of-work.

Naturligtvis är ett av de mest effektiva sätten att satsa krypto genom att själv bli en validator. Blocken valideras av mer än en validator, och när ett specifikt antal validerare verifierar att blocket är korrekt, slutförs och stängs det.

Det är dock lite mer komplicerat än att använda ett utbyte eller gå med i en pool, eftersom det kräver att du bygger din egen insatsinfrastruktur. Du måste ha rätt utrustning med tillräcklig datorkraft och programvara och ladda ner hela blockkedjans transaktionshistorik.

Att bli en validator innebär vanligtvis också en hög inträdeskostnad. På Ethereum-nätverket måste man ha minst 32 Ether ( ETH ), vilket ungefär konverterar till $140 000, ge eller ta. Läs mer om att satsa och bli validator på Ethereum-nätverket här .

Är det lönsamt att satsa krypto?

Så den brännande frågan är egentligen: Hur tjänar pengar på att satsa krypto?

Låt oss uttrycka det så här. Om du redan är bekant med brytning och handel med krypto, så är det en bra början. Att satsa kan vara lika lönsamt, minus risken som följer med gruvdrift och handel.

Så ja, att satsa krypto är lönsamt. I grund och botten måste du köpa och hålla några mynt och lägga till dem i gruvpoolen. Vinsterna du gör, som vanligtvis kommer i form av transaktionsavgifter, kommer att bero på hur mycket du satsar och hur länge du gör det.

Saker att tänka på när du ökar din insatsvinst

Generellt sett tjänar du mer på att satsa när du fortsätter att satsa mer. Det finns dock andra saker att tänka på när det gäller att öka din vinst:

  • Myntvärde : Undvik att satsa ett mynt med mycket hög inflation. Du kan tjäna stora belöningar initialt, men eftersom värdet på myntet är flyktigt, kan du lämnas med liten eller ingen vinst.
  • Fast leverans : Se till att poletten eller myntet har ett fast förråd. Begränsad cirkulation av mynt på marknaden säkerställer en god efterfrågan och konstant prishöjning.
  • Faktiska applikationer : Efterfrågan på kryptovaluta beror till stor del på ett mynts faktiska tillämpningar. Om det används i stor utsträckning för olika tillämpningar i den verkliga världen, till exempel för digitala betalningar, kommer det att fortsätta att ha en sund efterfrågan och pris.

Vilken krypto är bäst att satsa?

Som nämnts tidigare är inte all krypto genomförbar för insats. Bitcoin ( BTC ), till exempel, stöder inte insats eftersom den använder en annan metod för att validera transaktioner: proof-of-work. I allmänhet, om en kryptovaluta är kopplad till en blockkedja som använder proof-of-stake som sin incitamentmekanism, kan den vara berättigad till insats.

Ethereum

Ethereum erbjuder betydande insatsavkastning eftersom det fortfarande är ett av de mest populära altcoins på marknaden idag. Den genomsnittliga avkastningen för att satsa Ethereum ligger på 5-17% årligen.

Cardano

Liksom Ethereum är Cardano också en smart kontraktsplattform. Cardano ( ADA ) är den digitala valutan som driver plattformens proof-of-stake-nätverk. Binance stöder insatsen av ADA och erbjuder avkastning på upp till 24 %.

EOS

EOS används också för att stödja decentraliserade program, ungefär som Ethereum. EOS ( EOS ) kan satsas för att tjäna belöningar på i genomsnitt 3,2 %.

Kosmos

Cosmos, kallat "blockkedjornas internet", tillåter olika blockkedjor att handla med varandra via interoperabilitet. Olika plattformar stödjer insatsen av Cosmos ( ATOM ) inklusive Coinbase, Kraken och Binance. ATOM staking ger i genomsnitt 7 % per år.

Tezos

Tezos är ett nätverk med öppen källkod med Tezos ( XTZ ) som sin ursprungliga valuta. XTZ kan satsas på olika plattformar som Kraken, Binance och Coinbase. Den genomsnittliga avkastningen för att satsa XTZ ligger för närvarande på 6%.

Polkadot

Polkadot , liksom Cosmos, uppmuntrar interoperabilitet mellan olika blockkedjor. Trots att den är relativt ny, stöds staking Polkadot ( DOT ) av flera plattformar inklusive Kraken, Fearless och Binance. Den nuvarande genomsnittliga avkastningen för att satsa Polkadot är 12 % per år.

Kan du förlora pengar på att satsa krypto?

När du investerar är det första och viktigaste att tänka på risken. Så, är det säkert att satsa krypto?

Du slår vad om att det är det, men det finns definitivt några risker.

Generellt sett kan du inte "förlora" pengar på att satsa krypto i sig. Det du måste se upp med är saker som inflation och illikviditet, för att nämna några. Med tanke på hur flyktiga kryptor är, finns det chanser att myntet du satsar på kan falla. Om du till exempel satsar din krypto och den tappar i värde även efter att du tjänat avkastning efter satsning, kan du tekniskt sett fortfarande förlora pengar.

Och om du är en daytrader kan du inte använda mynten på flera veckor eller månader och missar därmed möjligheten att satsa på lukrativa. Det är därför det är viktigt att vara klok när du väljer vilka mynt du vill satsa.

Granska tipsen vi beskrev i avsnittet "Är det lönsamt att satsa krypto?" för att säkerställa att du gör rätt val innan du satsar.

Subscribe US Now