Vissa Google-anställda medger att de spelar in användarnas röster via sin assistent

digitateam

Två Google India-arbetare har ifrågasatt teknikjättens trovärdighet, vilket hände för två år sedan med Siri, Apples röstassistent. Det var i tisdags när två företagsrepresentanter i en parlamentarisk kommission för informationsteknologi erkände att Google-arbetare lyssnar på inspelningar med konversationer mellan användare och Google-assistenten.

Det var en öppen hemlighet att tekniken lyssnade på samtal med assistenten när användaren sa “Ok Google”, men det är första gången som företaget officiellt känner igen det. Kommissionskällor har förklarat att Google-arbetarna som deltog kände igen att de själva kom för att lyssna på användarkonversationer med assistenten.

Som svar på en specifik fråga från en av ställföreträdarna erkände Google-teamet också att assistenten ibland spelar in ett ljud även när användaren inte säger “OK ​​Google”. Det vill säga, när som helst kan en telefon med ett Android-operativsystem eller smarta högtalare aktivera inspelningen av en användares privata konversation. Teknikanställda tillade att många försiktighetsåtgärder vidtas för att skydda personuppgifter.

De förklarar att under granskningsprocessen är ljudet som erhålls aldrig associerat med något användarkonto och att språkexperterna bara lyssnar på en liten andel av alla klipp från dem som har assistenten aktiverad.

Till deras försvar påminde de alla om att Google tillåter sina användare att inaktivera behörigheten att göra inspelningarna.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Federal Reserve-ordförande säger att konflikten mellan Ryssland och Ukraina är behovet av kryptoreglering

Jerome Powell – ordförande för Federal Reserve – vittnade nyligen inför House Financial Services Committee om tillståndet i ekonomin och framtida penningpolitik. Med tanke på de olika sanktionerna mot Ryssland under dess konflikt med Ukraina, sa han att konflikten “understryker” behovet av kryptoreglering som han förespråkat i månader. Upprätthålla effektiva […]

Subscribe US Now