PS4-kontroller 2022: De bästa DualShock-alternativen i testet

admin

Om du köper en PlayStation 4 nuförtiden får du vanligtvis bara en enda handkontroll. Om du gillar soff-multiplayer kan du inte undvika att köpa ett andra exemplar. Förutom den klassiska DualShock, finns det många alternativ för din konsol. GIGA presenterar de bästa modellerna och förklarar vad mer du bör tänka på innan du köper en PS4-kontroller.

Köper du en PlayStation 4 nuförtiden får du oftast bara en enda handkontroll. Om du gillar soff-multiplayer kan du inte undvika att köpa ett andra exemplar. Förutom den klassiska DualShock, finns det många alternativ för din konsol. GIGA presenterar de bästa modellerna och förklarar vad mer du bör tänka på innan du köper en PS4-kontroller.

PS4 Controller 2022: Alla GIGA-rekommendationer på ett ögonkast

Det finns knappast en form eller färg som gamepads inte har. Det finns också stora skillnader i pris – från den verkliga pris-prestanda-träffen till den absoluta high-end-kontrollern, allt ingår. Vissa handkontroller till PlayStation 4 har även programmerbara tilläggsknappar, ändrad layout eller så ersätter de den traditionella spelplattan med tangentbord och mus. I följande rader kommer vi att visa dig de bästa kontrollerna för varje typ av spelare.

 GIGA pristips Bästa funktioner Den allsidiga tangentbords- och musmodellen Snakebyte Game: Pad 4 S Wireless Nacon Revolution Unlimited Pro DualShock 4 Wireless Hori TAC Pro Four V2 Pris (ca) 30 euro 150 euro 60 euro 110 euro Fördel Ligger bekvämt i hand Programmerbara knappar Kompatibel med PSVR Perfekt lämpad för skyttar Nackdel Laddar relativt långsamt Högt pris Medelmåttig batteritid Förvirrande apperbjudande Amazon Saturn Saturn Amazon Jämför priser idealo idealo idealo idealo

Det är därför du kan lita på GIGA

Vi bedriver intensiv research för varje artikel av denna typ så att vi kan förmedla kunskapen till våra läsare på ett kompakt och framför allt begripligt sätt. Likaså är alla listade produkter alltid utvalda med omsorg och olika användningsområden och prissegment beaktas också. Du hittar mer information om våra köpråd i artikeln ”Så här ger vi råd”.

Jag har varit entusiastisk över videospel och den hårdvara och mjukvara som behövs för dem sedan jag var barn. Jag byggde min första egna speldator för snart 10 år sedan och många fler har följt efter sedan dess. Så jag har genom åren skaffat mig all kunskap om spel och teknik själv – ofta till glädje för min familj eller vänner. Jag är oftast den första kontaktpunkten där när det gäller att reparera något eller ge råd om inköp av ny utrustning.

För att ge dig bästa möjliga överblick har vi utöver vår egen erfarenhet även förlitat oss på användarbetyg och externa testinstitutioner.

GIGA pristips: Snakebyte Game: Pad 4 S Wireless

fördelar

Ligger mycket bekvämt i handen. Högkvalitativt utförande. Pekplatta, hörlursuttag och vibrationsmotorer. Kompatibel med PC:n

nackdel

Trådlös version laddar bara väldigt långsamt Ogynnsam placering av pekplatta, dela och hemknapp Ej PSVR-kompatibel (saknar ljusfält på baksidan)

Trots den okonventionella designen är Game: Pad 4 S Wireless från Snakebyte häpnadsväckande bekväm att hålla i. Vi testade kontrollern i färgen "Rock" – materialet är väldigt lite ruggat och känns därför ännu trevligare än original DualShock-kontrollern. Knapparna och stickorna är av hög kvalitet, skårorna på de analoga stickorna ger dig ett bättre grepp. Däremot är de inte exakt trogna originalet, vilket kan leda till irritation, särskilt med huvudnycklarna.

Vår handkontroll är trådlös, men laddas långsamt. Om du inte har några problem med trådbundna kontroller bör du välja det 10 euro billigare alternativet som kommer med en tre meter lång kabel. Vi störde oss också på placeringen av pekplattan, delnings- och hemknapparna, som inte kan väljas med tummen på grund av deras placering.

Bästa utrustningen: Nacon Revolution Unlimited Pro

fördelar

Vikt kan justeras individuellt Programmerbara knappar Utbytbara analoga stickor

nackdel

Ej PSVR-kompatibel (saknar ljusstapel på baksidan) Knappar på baksidan svåra att urskilja Högt pris

Nacon Revolution Unlimited Pro är så mycket före den klassiska DualShock 4, som vårt test har visat. Det finns ytterligare knappar tillgängliga som du fritt kan programmera. Båda analoga stickorna kan även bytas ut efter behag med de medföljande alternativen – även vikten på gamepaden kan justeras individuellt. Detta omfattande utbud av utrustning är idealiskt för spelare som vill få ut det mesta av sin kontroller. Men du måste också vara redo att betala det stolta priset på långt över 100 euro.

Allroundmaskinen: DualShock 4 Wireless

fördelar

PSVR-kompatibel Lätt att använda Beprövad kvalitet Många färger att välja mellan

nackdel

Kort batteritid Inga ytterligare anpassningsalternativ. Billigare alternativ med liknande funktioner finns tillgängliga

Är ytterligare knappar och utbytbara analoga stickor rena bells and whistles för dig? I det här fallet skulle DualShock 4 förmodligen vara det bättre valet. Du kan inte gå fel med den ursprungliga PS4-kontrollern och du behöver inte oroa dig för kompatibilitetsproblem – perfekt för casual spelare eller alla som föredrar en ren PS4-upplevelse. Till skillnad från de flesta andra gamepads, som inte har en ljusskena på baksidan, passar DualShock 4 även för PSVR.

Tangentbord och mus: Hori TAC Four V2

fördelar

Flera ytterligare funktioner Programmerbara knappar Idealisk för skyttar

nackdel

Förvirrande app. Högt pris

Strängt taget är Hori TAC Four V2 inte en kontroller i konventionell mening, utan en uppsättning bestående av ett tangentbord och en mus. De största fördelarna med gamepaden ligger alltså i de olika anpassningsalternativen samt den exakta kontrollen. Speciellt i tävlingsskyttar borde den vanliga kontrollen via WASD och mus på konsolen vara en riktig välsignelse för vissa. I vårt detaljerade test tog vi en närmare titt på storebror och gick tillbaka till "kontrollern" i detalj.

Däremot gillade vi inte den tillhörande appen, som tyvärr är allt annat än intuitiv och framför allt dåligt översatt. I den mån du kan förbise appen och det stolta priset på runt 100 euro, får du pengarna värt här. Särskilt skyttefans borde dra nytta av den framgångsrika ergonomin och de extremt precisa inmatningarna.

Det är därför det är värt besväret med en extra PS4-kontroller

Precis som det vanligtvis finns det rätta verktyget för alla ändamål kan spelare också välja en passande kontroller beroende på spelet. Medan vissa redan är mer än nöjda med den ursprungliga DualShock 4, kanske andra fortfarande letar efter sin drömkontroller. För att göra ditt beslut enklare har vi skisserat olika tänkbara scenarier:

Som en casual gamer är valet DualShock 4 eller ett billigare alternativ. Du skulle förmodligen knappast dra nytta av speciella tilläggsfunktioner och på så sätt garanteras en okomplicerad spelupplevelse. För shooter-fans kommer kontroller med programmerbara extra knappar eller anpassningsbar ergonomi i fråga, beroende på kraven. Det andra alternativet skulle vara ett tangentbord och en mus som är kompatibelt med PS4, som sedan ger dig den ultimata precisionen. För arkad- eller racingfanatiker är marknaden för sådana speciella gamepads relativt liten, men de finns fortfarande – vi pratar om arkadpinnar och rattar. Så om du spenderar en stor del av din tid med sådana spel kan köpet av en sådan handkontroll vara värt besväret.

Ta reda på i vår video hur du kan få ut ännu mer av din PlayStation 4:

Köp en PS4-kontroller: du bör överväga det

Först och främst bör du fråga dig själv vilken typ av spel du föredrar att spela. Lika viktigt: Tillbringar du bara din tid på konsolen ibland eller bevisar du dina kunskaper regelbundet i tävlingsmatcher? Beroende på hur dina svar blir kommer du förmodligen också ha olika krav på din gamepad. För en lugn omgång FIFA däremellan eller den avslappnade svängningen genom historien om Marvel's Spider-Man räcker det i de flesta fall med en konventionell PS4-kontroller.

Vi kommer att berätta de bästa tipsen och tricken om din PS4-kontroller:

Om du nu behöver en ny kontroller och vill spara kan du använda en billigare variant som Snakebyte Game: Pad 4 S Wireless utöver DualShock 4. För övrigt fungerar PSVR bara om kontrollern har en ljusbalk på baksidan . Detta bör också beaktas innan du köper.

Om du däremot regelbundet är ute efter killstreaks eller tävlar med andra i tävlingsmatcher ser det lite annorlunda ut. Här kan varje liten hjälp avgöra mellan seger och nederlag:

Programmerbara knappar Konfigurerbara analoga stickor Ytterligare triggers Utbytbara analoga stickor Ytterligare vikter

De just nämnda funktionerna och andra kan visa sig vara användbara. Sådana fördelar är ofta förknippade med ett högre pris, eftersom speciella gamepads tenderar att kosta mer än dubbelt så mycket som standardkontrollen. Så här bör du avväga om investeringen är lönsam i ditt fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin-priset når 1 veckas högsta på minuter efter plötsliga 1,5 000 USD uppgångar

En förutspådd breakout blir verklighet när BTC-prisåtgärder avslutar en flerdagars sidledes handelsperiod med stil.

Bitcoin ( BTC ) nådde plötsligt en veckas topp den 2 november efter att dagar av sidledes action slutade i ett kort men starkt utbrott.

BTC/USD 1-minuters ljusdiagram (bitstämpel). Källa: TradingView

Uppåtåtgärder återgår till BTC/USD

Data från Cointelegraph Markets Pro och TradingView följde plötslig volatilitet på BTC/USD då den fick över $1 500 på några minuter.

I skrivande stund utgjorde $63 400 ett fokus bland parets högsta nivåer sedan 25 oktober.

För den populära analytikern Filbfilb och andra var flytten förväntad, med diagramsignaler som blinkade med volatilitet på måndagen.

"En annan lite av en ingenting-dag för bitcoin... kämpar fortfarande runt MR-linjen... nästa beröring på motstånd kommer att vara en 4:e beröring av nedåtgående trend så ett omtest och breakout passar med det jag letar efter," sammanfattade han till Telegramkanalabonnenter tillsammans med ett kommenterat diagram.

"Vi har inte tappat MR-linjen och hittat motstånd där, men jag förväntar mig att nästa drag kommer att ske inom de närmaste 48 timmarna."

Andra lyfte fram att Bitcoins relativa styrka index (RSI) nu ligger över 70 – ett klassiskt "förspel" till ett inkommande utökat rally.

Som Cointelegraph rapporterade , övervakas RSI-nivåer noggrant för att avgöra både en breakout och en idealisk möjlighet att lämna marknaden.

Fonder pressar Bitcoin-utbudet ytterligare

Hausseartade tendenser har växt upp över Bitcoins ekosystem när november börjar.

Relaterat: 'Uptober' stänger rekordhögt under bästa månaden 2022 - 5 saker att titta på i Bitcoin den här veckan

De senaste uppgifterna visar att förutom kedjans mätvärden i det gröna, återspeglar investeringsvanorna februari – upptakten till tidigare rekordnivåer på $64 900.

Specifikt köpte fonder mer BTC i oktober än gruvarbetare producerade - en första sedan årets andra månad.

Inköpstabell för Bitcoin-medel. Källa: Jarvis Labs

Gruvarbetare själva har blivit ackumulatorer 2022, med endast majs Kina-debacle som orsakar en spricka i trenden.

Bitcoin miner reserver diagram. Källa: CryptoQuant

Subscribe US Now