Microsoft kommer att sluta stödja Windows 10 från 2025

digitateam

Redmond-företaget har meddelat att de kommer att sluta stödja Windows 10 från och med 2025. På så sätt bekräftas ryktena som talade om en ny version av operativsystemet som heter Windows 11. Företaget självt verkar leka med förväntningarna, efter det han postade en video förra veckan som antydde vad som komma skall.

Microsoft har uppdaterat den officiella Windows 10-dokumentationen, vilket underblåser tal om att en ny version av Windows är på väg. Dessa är operativsystemets slutdatum för support som anger hur länge varje version av Windows kommer att fortsätta att ta emot uppdateringar. På så sätt har man bekräftat att företaget kommer att fortsätta tillhandahålla teknisk support för Windows 10, åtminstone fram till den 14 oktober 2025.

Beslutet påverkar huvudversionerna av Windows för proffs och slutanvändare: Windows 10 Home, Pro, Pro Education och Pro for Workstations. Som har hänt med äldre versioner kommer företaget troligen att fortsätta ge teknisk support till företag genom sina specifika kanaler för detta.

Det bör noteras att beslutet har överraskat sedan när Windows 10 släpptes, företaget försäkrade att det skulle vara dess sista operativsystem, och det lanserade ständiga uppdateringar för att förbättra och utveckla det. Men nu verkar planen ha ändrats och tillväxten i försäljningen av persondatorer kan vara ett utmärkt tillfälle att vitalisera en sektor som varit i fritt fall i för många år och för detta behövs ett nytt och förnyat operativsystem.

För mer information se videon publicerad av företaget.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Hur man skapar en .onion-domän för din webbplats

Tor-webbläsaren är ett kraftfullt gratisverktyg för att surfa anonymt på internet som också låser upp en del av den djupa webben i form av .onion-adresser. Om du äger eller funderar på att skapa en webbplats, kanske du vill lära dig hur du skapar en .onion-webbplats till av […]

Subscribe US Now