GitLab kretsar kring beslutet att radera vilande projekt

digitateam

GitLab verkar ha svängt kring ett beslut att automatiskt radera vilande projekt.

På torsdagen rapporterade The Register att GitLab planerade att ta bort projekt som har varit inaktiva i ett år och som ägs av gratisanvändare. Policyn skulle träda i kraft i slutet av september.

GitLab sägs ha uppskattat att policyn skulle spara upp till 1 miljon dollar per år. Men efter rapporten fick GitLabs tekniskt oanmälda policy betydande motreaktioner:

Företaget tillkännagav inte (eller motbevisade) inte den initialt rapporterade policyn men tillkännagav idag en variant:

Den nya policyn innebär en mer rättvis kompromiss – hjälper GitLabs långsiktiga ekonomiska bärkraft samtidigt som man säkerställer att projekt inte raderas helt.

Men det finns fortfarande en fråga om hur GitLab kommer att definiera ett inaktivt projekt.

Sid Sijbrandij, VD och medgrundare av GitLab, sa att “förmodligen skulle alla skrivoperationer hålla ett projekt aktivt, skapa ett problem, en sammanslagningsförfrågan, driva ändringar i en filial, etc. Vi kan också hålla den aktiv så länge som människor gör läsoperationer som kloning, forking, etc.”

Efter Microsofts förvärv av GitHub bytte många utvecklare till GitLab på grund av oro över den förstnämndes ledning under dess nya förvaltning. GitLab uppvaktar inte precis utvecklare med sådana policyer.

(Foto av Jim Wilson på Unsplash)

Vill du förnya din digitala transformationsstrategi? Lär dig mer om den digitala transformationsveckan som äger rum i Amsterdam, Kalifornien och London, och upptäck nyckelstrategier för att göra dina digitala insatser framgångsrika.

Taggar: kodning, utveckling, git, gitlab, programmering, repo

Next Post

Har Googles artificiella intelligens känslor?

En Google-anställd hävdar att ett av företagets artificiella intelligenssystem är medvetet, och nyheterna studsar runt i världens media. Är han galen eller upplyst? Det var förra månadens nyheter: Blake Lemoine, en ingenjör som arbetar för Googles “AI ansvarig“, hävdar att ett av de artificiella […]

Subscribe US Now