Hur man budgeterar bättre

aliintizar71

Det första steget för att lära sig att budgetera bättre är att sätta sig ner med din ekonomi och ta reda på exakt vad du lägger pengar på. Bestäm sedan hur mycket du ska lägga på saker i framtiden. Jag minns när jag först började budgetera min fru och jag kom överens om att spendera endast 50 USD per vecka på restauranger. Efter första gången blev vi båda förvånade över hur mycket pengar vi slösade bort. För mer information besök https://the-cryptogenius-pro.com

fixa din relation med pengar

Pengar borde vara en rolig och spännande sak för dig. Om du inte njuter av det, kommer du att bli utbränd. Lägg lite tid på att planera roliga saker du kan göra med dina pengar. Detta kommer att hjälpa dig att bygga en sund relation med den. Du kan också överväga att göra en ekonomisk kontroll för att se hur sund din ekonomiska relation är.

Det första steget för att fixa ditt förhållande med pengar är att sluta illa upp det. När du ogillar pengar tenderar du att tacka nej till möjligheter. Det bästa sättet att sluta tycka om pengar är att ge dem tid att växa. För att göra detta bör du lägga en halvtimme varje vecka på att se över din ekonomi för att identifiera vilka utgifter som fungerar och vilka som behöver justeras.

Skapa en budget

Ett av de bästa sätten att skapa en budget är att observera hur mycket du spenderar på en regelbunden basis. Detta hjälper dig att identifiera områden där du kan skära ned. Du bör också hålla reda på dina fasta utgifter som din hyra, bolån, verktyg och bilbetalningar. Det är viktigt att förstå hur stor andel av din månadsinkomst dessa utgifter tar upp.

Du kan också kategorisera dina utgifter efter kategori. Detta hjälper dig att uppskatta hur mycket du spenderar på varje kategori. Till exempel, om du har ett månatligt abonnemang på en musiktjänst, kan det falla i kategorin ett behov, inte ett behov.

Spåra utgifter

När det gäller att göra din månadsbudget är spårning av dina utgifter en av de viktigaste delarna. Det hjälper dig inte bara att se var du läcker pengar, utan det kommer också att visa dig var du kan göra ändringar. Om du till exempel betalar för mycket för ett abonnemang kan du prova att sänka det.

När du spårar dina utgifter är det viktigt att skriva ner varje enskilt köp, såväl som räkningar och inkomster. Men gör inte varje köp till sin egen kategori. Välj istället kategorier som är meningsfulla för dig och låter dig skära ner på onödiga utgifter.

Skapa ett månadsmedelvärde

Att skapa ett månadsmedelvärde för din budget hjälper dig att hålla reda på vart dina pengar går varje månad. Du kan använda dina kontoutdrag för att räkna ut hur mycket du spenderar varje månad och dividera det med 12 för att komma fram till ett korrekt månadsmedelvärde. Identifiera vilka utgifter du kan eliminera eller minska för att spara pengar.

Betala dig själv först

Att betala dig själv först innebär att prioritera dina besparingar och investeringar framför andra utgifter. Denna metod kan hjälpa dig att skapa ett sparsamt tänkesätt och förhindra att du spenderar för mycket. Det hjälper dig också att spara till pensionen. Att spara pengar till pensionen är viktigt, men det är inte den enda anledningen till att prioritera sin ekonomi.

Även om det är lättare sagt än gjort att betala dig själv först, är det möjligt att göra kortsiktiga och långsiktiga mål till verklighet. Börja med att analysera dina utgiftsvanor. Om du kämpar för att spara är det viktigt att betala själv först. Även små summor pengar kan läggas ihop med tiden.

Omfamna sparsamt liv

Om du vill ha en bättre budget kan du börja med att omfamna ett sparsamt boende. Även om det kan verka svårt i början, kommer det att bli lättare med tiden. Att anamma sparsamhet handlar om att minska dina rörliga utgifter. Det tar ett tag att vänja sig vid dina nya vanor, men när du väl har dem i din rutin kommer de att bli andra natur.

Identifiera först dina skäl för att anta sparsamhet. Sparsamhet är en livsstil som innebär att skära ner på områden där du spenderar minst, och omdirigera pengar till områden som är viktigare för dig. De områden som du vill skära ner på kommer att skilja sig från person till person. Även om det kan kännas obehagligt till en början, måste du vara engagerad i att omfamna sparsamhet.

Next Post

Hur man använder Curve Card effektivt

Curve är ett betalkort som gör att du kan spendera från mer än ett konto. Kortet låter dig även få cashback. Curve erbjuder utmärkt kundsupport och ett flexibelt utgiftsalternativ. I den här artikeln lär du dig hur du använder det effektivt och får ut det mesta av det. Curve är […]

Subscribe US Now