WWW-koderna som läggs ut på auktion delas ut för nästan 4,6 miljoner euro

digitateam

Den brittiske ingenjören Tim Berners-Lee, skaparen av World Wide Web, uppsättningen protokoll som tillåter distribution av information över nätverket, har sålt den ursprungliga källkoden på auktion för mer än 5,4 miljoner dollar i NFT-format. NFT är en teknik baserad på blockchain som garanterar äktheten av ett dokument i digitalt format som ett konstverk, förutom att den indikerar vem som äger det.

Det var en auktion anordnad av Sotheby’s som började i mitten av juni och avslutades i mitten av förra veckan. Berners-Lee släppte den ursprungliga WWW-filen, som utvecklades mellan oktober 1990 och augusti 1991, för försäljning som NFC.

Som det står på Sothebys auktionshus hemsida var det slutliga budet värt 5 434 500 dollar, nästan 4,6 miljoner euro.

Det är en kod som har totalt 9 555 rader kod och paketet inkluderade implementeringar av de tre språken som utvecklats av Berners-Lee: HTML, HTTP och URI. Den inkluderade också en uppsättning dokument som förklarade för användarna hur man använder applikationen samt en svartvit video utan ljud där en animering av koden visas medan den skrivs.

Tim har förtydligat att auktionen inte säljer webben, som kommer att fortsätta att vara öppen och gratis, eftersom webbens kärnkoder och protokoll är fria från rättigheter.

För mer information gå till Sothebys auktionshus.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Kontroversiell fildelningsplattform LimeWire återlanseras som NFT Marketplace

LimeWire var ett av många P2P-fildelningsföretag som tidigare hade drivit ut olaglig nedladdning av musik till massorna innan de stängde sin verksamhet 2011 efter långa domstolsstrider. Men den nu nedlagda sajten kommer att göra comeback i år som en musikfokuserad NFT-marknadsplats. LimeWires comeback De nya ägarna av den nedlagda LimeWire […]

Subscribe US Now