Upptäckte ett nätverk av 200 000 personer som publicerade falska recensioner på Amazon i utbyte mot gratisprodukter

digitateam

Som SafetyDetectives har meddelat har en läckt internetdatabas avslöjat ett nätverk av 200 000 personer som lagt upp falska recensioner på Amazon i utbyte mot att få produkter helt gratis. Databasen publicerades på Internet mellan 1 och 6 mars och kort därefter gjorde dess leverantörer, vars identitet inte avslöjats, den otillgänglig och skyddad igen.

I den exponerade databasen kunde vi hitta e-post och telefonnummer till säljarna och Amazon-konton och e-postmeddelanden till personerna som publicerade recensionerna. Hur det fungerar är enkelt: Säljare skickar recensenter en lista över produkter, användare som ger detta betyg köper förmodligen produkterna och lämnar en femstjärnig recension på Amazon några dagar efter att ha tagit emot varorna och efter att köpet är klart, Leverantören av falsk recension skickar ett meddelande till säljaren med en länk till deras Amazon-profil, tillsammans med deras PayPal-uppgifter. När hela processen är klar får granskaren en återbetalning via PayPal. På så sätt kan du behålla varorna du köpt helt kostnadsfritt.

Tidigare i veckan försäkrade Amazon att “Vi använder verktyg för maskininlärning och vi har ett team av forskare som analyserar mer än 10 miljoner recensioner varje vecka för att stoppa de som inte uppfyller våra krav innan de publiceras.” De förklarade också att “Dessutom övervakar vi alla befintliga recensioner för tecken på olämpligt beteende och vidtar omedelbara åtgärder om vi hittar ett problem.”

Next Post

USA:s rättvisa avvisar stämningarna mot det sociala nätverket Facebook för monopol

Distriktsdomstolen i Washington DC har ogillat den antitrustprocess som Federal Trade Commission lämnade in mot det sociala nätverket Facebook i slutet av 2020. Om stämningen lyckas kunde företagets vd Mark Zuckerberg ha tvingats bli av med två av de huvudsakliga plattformar som tillhör företaget: Instagram och WhatsApp. Domare James E. […]

Subscribe US Now