Hur man investerar i NFT-teknik: Lär dig proffstipsen

digitateam

Non-fungible tokens (NFT) är digitala valutor som är både unika och skyddade genom användning av blockchain-teknik. En vanlig tillämpning av NFTs är som en digital avatar eller samling, men NFTs kan representera ägande av nästan vad som helst.

Du kanske är osäker på om NFT är bra för dig, hur du köper dem eller riskerna med att investera i dem. Läs vidare för några användbara tips om att komma igång med NFT-investeringar och bli ett proffs på hur man investerar i NFT-teknik.

Välja NFT

Den del där du precis har börjat hitta NFT är där det roliga börjar. Varje given NFT är antingen en av ett mycket litet antal eller på annat sätt speciell. Bläddra bland de tillgängliga föremålen på marknaden tills du hittar en NFT som är lämplig för att börja din samling.

För att se vad som finns på rea, kolla in de mest populära NFT-plattformarna som OpenSea, Rarible eller Axie Marketplace. De flesta NFT-marknadsplatser accepterar endast kryptovalutabetalningar, så se till att du har tillräckligt med lämplig kryptovaluta till hands för att göra din NFT-transaktion.

Skapande av en kompatibel plånbok för kryptovaluta

Nästa steg i hur du investerar i NFT-teknik om du inte redan har gjort det, skapa en bitcoin-plånbok till dig själv om du inte redan har en. Dessa elektroniska plånböcker är där kryptovalutan kommer att lagras som kommer att användas för att köpa NFT. Du kommer att kräva ett betalningssystem som är lämpligt med kryptovaluta som är nödvändigt för att skaffa den NFT som du har valt. Det beror på att inte alla digitala plånböcker är kompatibla med alla kryptovalutor.

Finansiering av plånboken med virtuella kontanter

Ditt följande steg är att skaffa den kryptovaluta du behöver för NFT genom att finansiera din digitala plånbok med fiatvaluta som amerikanska dollar. Även om Ether är allmänt accepterat i de flesta större NFT-börser, är det troligt att den NFT du letar efter endast är tillgänglig i en annan digital valuta. Vanligtvis är kryptovalutan associerad med NFT:s underliggande blockchain, inklusive Ethereum, den betalningsform som accepteras för NFT-köp.

nft

Ansluter plånbok till NFT Marketplace

Efter att du har genererat och satt in pengar i din kryptovaluta-plånbok är du redo att ansluta din plånbok till en digital marknadsplats som listar NFT. Efter att du har lyckats ansluta, bör du kunna kontrollera det återstående bitcoinbeloppet i din plånbok, som sedan kan användas för att köpa någon eller flera NFT:er.

Att köpa en NFT

När du är redo att köpa en NFT klickar du bara på knappen “köp”. Om du betalar med ETH kommer Ethereum-nätverket dessutom att kräva en “gas”-kostnad innan det kommer att slutföra transaktionen. Beroende på överbelastning på Ethereum-plattformen kan denna kostnad uppgå till hundratals dollar. Du kan få en ungefärlig uppfattning om de potentiella gaskostnaderna förknippade med NFT-transaktioner genom att klicka på en länk som NFT Gas Station. NFT:er kan köpas till ett förutbestämt pris eller genom en budgivningsprocess, där tillgången går till högstbjudande.

Bekräftelse av NFT-överföring till plånbok

När du bestämmer dig för att köpa en NFT blir du den juridiska ägaren till den tillgången. Grattis! Eftersom transaktioner på en blockchain inte kan avbrytas eller ångras, tillhör NFT dig tills du planerar att sälja den.

NFT kommer inte att dyka upp i den digitala plånboken förrän transaktionen är slutförd, vilket kan ta lite tid. Tills den offentliga blockkedjan som stödjer NFT verifierar och bekräftar överföringen, kommer NFT inte att visas i din plånbok.

När NFT har lagts till i din plånbok är affären slutförd.

Förstå riskerna bakom
Som en helt ny tillgångsklass bör NFT:er betraktas som extremt hög risk. Att investera i icke-traditionella finansiella instrument utsätter investerare för risker liknande de som är förknippade med handel med kryptovaluta. Även om kryptovalutor har funnits i mer än tio år, anses sektorn för investeringar i digitala pengar fortfarande vara relativt ny och kännetecknas av hög prisvolatilitet. För att minska volatiliteten kan du också börja handla med sajter som the-bitsoft360-app.com och minimera risken för bedrägerier. Det är möjligt att värdet på kryptovalutor kommer att falla utan någon förvarning om regeringen vidtar åtgärder eller om marknadsförhållandena är ogynnsamma.

Om kostnaden för din NFT är denominerad i eter, och priset på eter sjunker med hälften, kan priset på din NFT sjunka med hälften eller till och med mer. Men se också till att du bara investerar en viss summa som du har råd att förlora.

De sista tankarna

Även om NFT presenterar en ny och potentiellt lukrativ investeringsmöjlighet, är de inte lämpliga för alla investerare. NFT:er kanske inte är rätt för dig om du saknar intresse av att lära dig de tekniska detaljerna eller om du föredrar investeringar med låg volatilitet.

Du bör förmodligen bara investera i NFT om du är beredd att ta en risk, förstår riskerna och är säker på din förmåga att hantera en digital tillgångsplånbok.

Next Post

Cerberus Truck Halloween Event Guide - Alla 12 platser i GTA Online

I likhet med Phantom Car-evenemanget och Los Santos Slasher-evenemanget, innehåller ett helt nytt Cerberus Halloween-evenemang för GTA Online en hemsökt lastbil inspirerad av action-thrillerfilmen Duel från 1971. Lastbilen terroriserar spelare genom att jaga dem och ramla in i dem. Om du är till fots kommer du garanterat inte att överleva. […]

Subscribe US Now