Rankning av de bästa GTA-spelen från sämsta till bästa (Topp 5)

Mark Brown

Grand Theft Auto är Rockstars primära och mest populära flaggskepp. De har inte bara utvecklat spelet gradvis för att hålla jämna steg med den nuvarande generationen, utan de har också behållit kärnspelet och element i den öppna världen lika spännande som de var innan de gick in i 3D-världen med introduktionen av GTA 3.

Vi har rankat våra fem bästa GTA-spel, från sämsta till bästa. Rankingen är helt subjektiv och kan skilja sig åt beroende på dina erfarenheter av varje spel. Men vi har närmat oss den här rankingen så objektivt vi kunnat. Vi har också tagit hur bra spelet gjorde i spelbranschen och om det var en vändpunkt för franchisen som helhet.

Denna nyhet är mer relevant än när vi upptäckte att skådespelaren i “Elite” manu rios gay.

Lite sammanhang innan vi kommer in i rankingen. Det värsta betyder inte att spelet i sig är hemskt. Det är bara det “värsta” inom denna specifika ranking. Alla spel som nämns här är fantastiska och roliga, oavsett deras ställning. Men det kan bara finnas en vinnare. Låt oss gå in i rankingen.

5. Grand Theft Auto III

Oavsett vilken ranking du tar till, hittar du Grand Theft Auto III (GTA 3) bland dem. GTA-serien började som ett 2D-spel men övergick till ett 3D-spel med öppen värld med introduktionen av GTA 3. GTA 3 var ett revolutionerande spel för franchisen. Den introducerade en hel del ny spelmekanik som fortfarande används i dagens GTA-spel (GTA V, GTA SA, etc.).

GTA 3 introducerade en protagonist, den första huvudpersonen någonsin, med en personlig berättelse att följa från ett tredjepersonsperspektiv. Detta berättelseelement i spelet lockade ytterligare många. Översynen kamerakontroll och minikarta mottogs väl och banade väg för en fortsättning av bättre minikartor i spelen efter lanseringen av GTA 3.

GTA är känt för bilkapning, introducerat i GTA 3, och denna spelmekaniker har varit en signaturfunktion för alla GTA-spel. Detta har blivit det primära transportsättet runt GTA-spelens stora öppna värld.

GTA 3-världen var inget annat än utforskning och uppdrag. Om du någon gång känner dig uttråkad av huvudhistorien kan du ta dig till närmaste taxi och göra jobbet själv. Förutom huvuduppdragen i berättelsen hade du också möjligheten till sidouppdrag som höll spelarna engagerade under hela spelet. Du kan aldrig bli uttråkad i den täta Liberty City.

Spelet gav spelarna full autonomi, från att skjuta fotgängare med raketgevär till att skjuta upp granater mot polisen. Kaos har blivit det centrala temat för GTA-spel, som många spelare finner glädje i.

4. Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV hade sina ögonblick och var en av de mycket kritikerrosade titlarna i serien för sin tid. GTA IV hade mycket kritik angående dess texturer och övergripande färgvibrans. Den mest anmärkningsvärda av kritikerna inkluderar körmekaniken. Visserligen, efter den realistiska fysikmetoden, blev körningen extremt svår. Hanteringen var ett jobbigt.

Trots buggarna innehöll den realistiska fysiken många andra roliga saker, som introduktionen av ragdolls. Detta innebar att kropparna kunde falla realistiskt. Att spränga fordon och skjuta för att se de brinnande glöden och autentiska munkorgsblixtarna var dessutom en syn att skåda. Spelet hade utan tvekan en av de bästa fysikerna (förutom körning) som vissa säger överträffar även den i GTA V idag.

Med den nya och förbättrade fysiken fick GTA IV också en fullständig stridsöversyn. Detta var det stridsdefinierande spelet. De förbättrade versionerna av samma stridssystem och vapenvalets hjulmekaniker kan ses i GTA V. GTA IV introducerade även två nya anmärkningsvärda expansioner för att hålla spelarbasen engagerad. Expansionspaketen var inte heller små. De var en helt egen storyline.

Berättelsemässigt följde spelet Niko Belic, som är en östeuropeisk före detta soldat som flyttar till Liberty City för att fullfölja sin amerikanska dröm. Oavsett hur intetsägande färginställningen är i GTA IV går det inte att förneka att Rockstar har gjort New York city rättvisa i form av en förbättrad Liberty City. Grand Theft Auto IV är också en av vändpunkterna i franchisen eftersom det hjälpte Rockstar att lära sig sina misstag som senare sågs som förbättringar och fixar i uppföljaren GTA V.

3. Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City är en uppgraderad version av GTA III. Det tar allt GTA III hade och förbättrar det. GTA: Vice City fångar 80-talseran perfekt. Inställningen och atmosfären i detta spel är oklanderlig. Det är detta som gör det här spelet så minnesvärt för många.

Vice City kommer från GTA III:s “inte så pratsamma” huvudperson och har en fullt röstande Tommy Vercetti. Tommy röstas av den berömda Ray Liotta, en av huvudrollsinnehavarna i många liknande filmer som 1990-talets Goodfellas. Inte bara är huvudpersonen röstad av en anmärkningsvärd skådespelare, utan resten av skådespelarna inkluderar välkända kändisnamn, inklusive Danny Trejo, Luis Guzman, Dennis Hopper och William Fichtner. Det är tydligt att Rockstar har investerat en bra summa i personlighetsproduktionen av detta spel. Och det lönade sig.

GTA: Vice City siktar på att representera Miami city på 80-talet, vilket det gjorde exceptionellt bra. Spelet välkomnade dåtidens popkultur och hämtade inspiration från flera filmer. En av de mest anmärkningsvärda är Scarface. GTA: Vice City fångar historien om Tommy riktigt bra, från att bli förrådd till att komma till toppen. Det ger allt.

Utöver GTA III-förbättringar introducerade Vice City också företag som spelarna kan köpa. Varje företag har också sina egna storylines, och att skaffa dem är obligatoriskt för att gå vidare till spelets huvudhistoria. GTA Vice City erbjöd också byggnader som spelare kunde gå in i. Detta inkluderade ammunitionsbutiker och till och med köpcentra. Detta gav ett extra lager av fördjupning och personlighet till spelet.

Till skillnad från GTA IV har GTA Vice City en rik miljö med livfulla färger och neonupplysta gator i Miami. GTA: Vice City var det första spelet i serien som introducerade löjliga och okonventionella fusk, som att köra på vatten och flyga fordon. Fuskkoderna blev ännu mer komiska när de nyare GTA-spelen släpptes efter Vice City. Fuskkoderna har blivit en basfunktion för GTA-spelen. Vice City är alltid ihågkommen som ett av de bästa GTA-spelen.

2. Grand Theft Auto: San Andreas

GTA: San Andreas är en annan anmärkningsvärd titel i serien som anses vara en betydande förbättring från GTA: Vice City. Med utgångspunkt i GTA: Vice City bjöd San Andreas på några av de mest minnesvärda ögonblicken i spelbranschen. Från karaktär till kartplatser, allt med San Andreas är ikoniskt.

GTA: San Andreas hämtar inspiration från västkusten och visar det excentriska LA, San Francisco och Vegas i form av Los Santos, San Fierro respektive Las Venturas. Kartan i San Andreas är tre gånger större än den i Vice City. Den har en rad spännande sevärdheter med mycket att utforska. Spelet är designat för att på ett skickligt sätt introducera nya platser för spelarna som en del av berättelseuppdragen. Du kommer att besöka alla unika områden när du går igenom huvudberättelsen.

Medan Vice City hade klädalternativen (mycket begränsade), tar GTA: San Andreas det till en annan nivå med den nya huvudpersonen, Carl Johnson (CJ). Du har fullständig autonomi att anpassa CJ enligt dina önskemål. Oavsett om det är en ny frisyr du vill ha eller en specifik ansiktsstil kan du göra allt. Du kan också välja olika kläder och smycken och accessoarer som glasögon.

Du kan också ta CJ till gymmet, där han kan träna för att se biffigare ut, vilket i sin tur ökar hans fysiska närstridsskador. Du kan äta på restauranger för att återställa din hälsa. Det var första gången Rockstar introducerade ett RPG-liknande element i en GTA-serie. Spelet gör det ännu mer uppslukande genom att introducera fotgängardialoger baserat på ditt utseende och din hälsa. Oavsett om du är smal eller friskare kommer du att få anmärkningar baserat på ditt utseende. Dina kläder välkomnar också antingen positiv eller negativ feedback från fotgängarna.

Det som gör San Andreas så minnesvärd är karaktärerna den innehåller. Några av de bästa artisterna är med och gör San Andreas så verklighetstrogen. Spelet innehåller röstskådespeleri från sådana som Christopher Bellard (CJ), Samuel L. Jackson (Officer Tenpenny) och James Woods (Mike Toreno). Det finns alltid något att utforska i San Andreas. Tillsammans med huvudhistorien innehåller den också sidouppdrag och egenskaper du kan köpa.

Även efter framgången med det senaste GTA-spelet, GTA V, förblir GTA San Andreas en av favoriterna. Många anser att detta är det bästa GTA-spelet genom tiderna.

1. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V förbättrar alla de tidigare spelens funktioner. Den skalar kartan överdrivet men ändå i en rimlig kapacitet för spelare att njuta av. Den har vackra landskap och ett stiliserat modernt samhälle som visar upp vår nuvarande generations livsstil. GTA V lärde sig särskilt mycket av misstagen i GTA IV. GTA V var den mest ambitiösa och innehöll tre huvudpersoner istället för den konventionella. Alla tre huvudpersonerna har sin egen story men är sammanflätade med varandra. Det bästa med hela spelet är det faktum att spelare kan kontrollera alla tre och få deras perspektiv.

Spelet har många personligheter, och de begåvade röstskådespelarna har bevisat att lika många av karaktärernas citat är minnesvärda. Kul faktum, Shawn Fonteno, som röstade Franklin, är faktiskt kusin till den berömda Christopher “Young Maylay” Bellard, som röstade CJ i GTA: San Andreas. Med GTA V är inte bara grafiken bra, utan även spelet och mekaniken. GTA V har mycket att erbjuda i story och sidouppdrag. Kartan är enorm med massor av hemligheter, påskägg och sidouppdrag. Detta är ett tillägg till huvuduppdraget i storyn.

En av de mest revolutionerande framstegen i franchisen var introduktionen av GTA Online. GTA Online erbjöd anpassade karaktärsskapande och anpassningar och mellansekvenser som inkluderade dina anpassade karaktärer. GTA Online har massor av innehåll för att hålla spelarna engagerade i flera år. Den innehåller företag som hjälper dig att tjäna pengar i GTA Online, superbilar att investera pengarna i, hemligheter, mysterier, samlarföremål och så mycket mer. GTA V har tagit över spelbranschen och har satt riktmärket för andra alldeles för högt, även för Rockstar själv. Än i dag frodas GTA V. Rockstar har nyligen släppt GTA V för den nya generationens konsoler med tillägget av Career Builder Mode för ett försprång för nyare och återkommande spelare.

Eftersom ryktena om GTA 6 sprider sig är det ganska svårt att föreställa sig hur Rockstar kommer att övervinna ett så tidlöst spel. Oavsett vad nästa spel är, vet Rockstar att förväntningarna är på högsta nivå.

Next Post

eToro gör daghandel med brittisk bitcoin smartare

Du har säkert hört talas om eToro eller eTrade, men har du någonsin undrat över fördelarna med daghandel med brittiska bitcoin? I den här artikeln kommer vi att förklara fördelarna med eToro och IG Markets, samt verktyget Copy Trader, och hur du kan använda det till din fördel. Dessa är […]

Subscribe US Now