Decennium gamla GTA 5 säljer fortfarande bättre än Saints Row

admin

Saints Row är tillbaka … för att gömma sig i skuggorna av Grand Theft Auto.

Deep Silver Volition borde inte ta detta i ett negativt ljus med tanke på att GTA 5 är det näst bästsäljande videospelet i historien.

Deep Silver Volitions efterlängtade återkomst till rampljuset med Saints Row-omstarten var tänkt att vara en stor grej. Istället slet kritikerna in i Saints Row och publiken gillade det inte heller. Det kanske inte nödvändigtvis var ett dåligt spel, men det verkar som att de flesta hade mycket mer förväntat sig av Saints Row. För att göra saken värre kunde inte Saints Row ens slå ett nästan decennium gammalt spel när det gäller försäljning av enheter under månaden som det lanserades.

Enligt GamesIndustry.biz toppade GTA 5 fortfarande försäljningslistorna med 7,7 miljoner sålda exemplar, vilket sköt tillbaka Saints Row till andra plats.

Även om uppgifterna inte är fullständiga och inte täcker hela världen – för vad det är värt, kom GTA 5 inte ens till topp 10 i sålda enheter i USA förra månaden medan Saints Row också var tvåa – det är fortfarande talande att både fysisk och digital försäljning av GTA 5 är högre jämfört med Saints Row. Allt tyder på att Saints Row fortfarande inte har etablerat sig som ett riktigt alternativ till GTA än mindre det bättre spelet.

Den dåliga nyheten är att den fortsatta populariteten för GTA 5 kommer att ge Rockstar Games ännu mer anledning att inte skynda på utvecklingen av GTA 6.

Kanske var det ambitiöst från Deep Silver Volitions sida att förvänta sig att Saints Row skulle sälja bättre än GTA 5. Spelet är trots allt närmare att sälja 200 miljoner exemplar på 9 år. Ändå tror vi inte att studion kommer att se det i ett positivt ljus.

Förhoppningsvis ser Deep Silver Volition inte detta som ett hinder för att fortsätta stödja Saints Row och kanske till och med släppa en DLC eller två för spelet. Det kanske inte vinner priser, men Saints Row är precis vad franchisens bästa spel var, på gott och ont.

I andra nyheter läckte dussintals GTA 6-videor online under helgen. Rockstar Games har sedan dess erkänt läckans legitimitet.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Rockstar Games reagerar på GTA 6-läckor

Igår avslöjade en hacker flera videor om nästa Grand Theft Auto som teoretiskt borde heta GTA 6, samtidigt som han bad Rockstar Games att kontakta honom för att kräva en lösensumma från studion så att den inte avslöjar källkoderna för nästa opus, såväl som de i GTA 5 och GTA […]

Subscribe US Now