Facebook beslutar att stänga av Donald Trumps konto i två år

digitateam

Det sociala nätverket Facebook har i fredags beslutat att stänga av förre presidenten Donald Trumps konton i två år. Det slutliga beslutet kommer nästan en månad efter att det sociala nätverkets oberoende styrelse beslutat att hålla den tidigare presidentens konto avstängt, som tystades på plattformen efter att ha uppmuntrat attacken mot Capitolium den 6 januari.

Nick Clegg, vice vd för globala frågor för företaget, har försäkrat att de den 7 januari 2023 kommer att omvärdera beslutet och har förklarat att “Med tanke på allvaret i de omständigheter som ledde till avstängningen av Mr. Trump, tror vi att hans handlingar utgjorde ett allvarligt brott mot våra regler, vilket motiverar högsta möjliga straff.

Den tidigare amerikanska presidenten har beskrivit straffet som “en förolämpning” mot sina nästan 75 miljoner väljare i vad han definierar som ett stulet val, utan att bevis tillhandahålls idag. Trump har försäkrat att “De ska inte få komma undan med censur… Vårt land har inte råd med detta övergrepp längre!” Dessutom har han kommit fram till att “Nästa gång jag är i Vita huset blir det inga fler middagar på begäran av Mark Zuckerberg och hans fru. Det kommer att vara strikt business!”.

Plattformen som leds av Mark Zuckerberg har inte uteslutit fler sanktioner om den tidigare presidenten begår nya kränkningar i framtiden. Resultatet kan leda till permanent avstängning av dina sidor och konton.

Företaget har även denna vecka beslutat att sätta stopp för den exceptionella politik som åtnjuter. Från året för Donald Trumps tillträde till ämbetet ansåg företaget politiskt tal och uttryck vara relevanta och nyhetsvärde. Detta gjorde det möjligt för dessa åsikter att undvika modereringsfilter, en fördel som algoritmen inte lämnar tillgänglig för de flesta användare. Beslutet dikterades av Zuckerberg själv, som hävdade att yttrandefriheten skyddade kontroversiella och kränkande ståndpunkter.

Next Post

GTA 5 och GTA Online Next-Gen: Så här överför du dina framsteg till PS5 och Xbox Series X|S

SPARA ÖVERFÖRINGAR på PS5 och Xbox Series X|S versioner av GTA 5 och GTA Online Imorgon, den 15 mars, släpps de nya remastrade versionerna av GTA 5 och GTA Online officiellt vid midnatt lokal tid på nästa generations konsoler, PS5 och Xbox Series X|S. Det kommer naturligtvis att vara möjligt […]

Subscribe US Now