De bästa filmerna 2022 som du kan streama nu – och bör

admin

2022 har släppt en hel del oförglömliga filmer i det strömmande landskapet, inklusive storfilmer, stora och små, prisbelönta författares verk och strömmande hits som kan ha drunknat i de senaste månadernas liv och rörelse. Här introducerar vi dig för de bästa nya filmströmmarna på Netflix, Amazon Prime och Disney+.

2022 har släppt en hel del oförglömliga filmer i det strömmande landskapet, inklusive storfilmer, stora och små, prisbelönta författares verk och strömmande hits som kan ha drunknat i de senaste månadernas liv och rörelse. Här introducerar vi dig för de bästa nya filmströmmarna på Netflix, Amazon Prime och Disney+.

De stora biograffilmerna bjuds också allt snabbare i strömmen, om inte exklusivt och redan från början. Med alla serier och filmer som dyker upp varje dag på Netflix, Amazon Prime och Disney+ kan det vara svårt att hålla reda på saker och ting. Lyckligtvis finns det årliga recensioner som denna!

Bästa filmer att streama 2022

Vi introducerar dig för de bästa filmerna som spolades upp någonstans i streaminglandskapet 2022 och som du kan se. Särskilt under vintern finns det ofta tillräckligt med tid för ett utökat pass på kvällen – och en film som verkligen är värd det.

Streama The Green Knight på Amazon Prime.

En riddare av det runda bordet utmanar en mystisk legend till en kamp och ett år senare måste han ge sig ut på en äventyrlig resa för att avsluta kampen. Den okonventionella fantasyfilmen The Green Knight av David Lowery (A Ghost Story) tar dig in i den delvis brutala, delvis fantastiska legendvärlden om kung Arthur – här endast en mindre karaktär – och den gröna riddaren.

Ta en titt på trailern:

Bästa streaming filmer 2022

Streamar Dune på Amazon Prime.

Dune är en av de viktigaste filmerna 2022. Det visuella mästerverket av Denis Villeneuve (Bladerunner 2049, Arrival) förenar flera stjärnor som Timothée Chalamet, Zendaya och Oscar Isaac och är utan tvekan en fantasy-science fiction-storfilm som du inte kommer att hitta någon annanstans Borde missa priset.

Ta en titt på trailern:

Strömma Fear Street Trilogy på Netflix.

I början av 2022 släpptes de tre Fear Street-filmerna baserade på skräckböckerna med samma namn av RL Stine på Netflix. Trilogin är inte bara spännande, brutal och jävligt underhållande, utan också förvånansvärt välgjord och utan tvekan en strömmande pärla som kan överraska dig på ett positivt sätt.

Streama The Last Duel på Disney+.

Ridley Scotts berättelsedrama The Last Duel , med Matt Damon och Adam Driver i huvudrollerna, berättar den brutala historien om den sista duellen som hölls för en kvinnas ära under medeltiden.

Streama Cruella på Disney+.

Med Emma Stone i huvudrollen erbjuder Cruella också en lite annorlunda syn på skurken Cruella De Vil, som blev en framträdande plats i Londons modeindustri under 1970-talets punkrockrevolution. En fantastisk film, och inte bara för Disney-fans.

Strömmar tick, tick … Bom! på Netflix.

Musikdramat tick, tick … Bom! with Andrew Garfield handlar om en blivande teaterkompositör i New York City som försöker allt för att få upp sitt första stycke på den stora scenen. Den kritikerrosade filmen är baserad på verkliga händelser och bör inte förbises, särskilt inte av musikfans.

Streama Encanto på Disney + nu.

Letar du efter en underbar film för hela familjen? Förgyll sedan din kväll med Encanto , ett visuellt mästerverk från Disney, där en extraordinär tjej är den enda som kan rädda sin magiska familj. Den animerade filmen överraskar med vackra bilder och en hjärtevärmande berättelse som är perfekt för alla åldersgrupper.

Streama Evangelion 3.0 + 1.01 Tre gånger i tiden på Amazon Prime.

Evangelion 3.0 + 1.01 Thrice Upon A Time är den sista filmen i den ombyggda serien, som har återlanserat animen Neon Genesis Evangelion – kanske den bästa animen genom tiderna – med fyra filmer. Animen och filmerna skiljer sig dock fortfarande åt, så du kan och bör kanske se animen först och sedan filmerna (men du behöver inte!). Oavsett vilket är serien och filmserien värda besväret för alla anime-fans. Alla fyra ombyggda filmerna ingår i prenumerationen på Amazon Prime, och serien finns att se på Netflix.

Strömma The Power of the Dog på Netflix nu.

Det prisbelönta westerndramat The Power of the Dog är en mycket speciell film som kommer att förtrolla dig med sina vackra landskap och fint vävda intrig – men förvänta dig inga actionfyllda 08/15 westerns! Med Benedict Cumberbatch i huvudrollen följer du en bitter ranchägare som öppet misshandlar sin brors fru och hennes feminina son – tills en ny väg öppnar sig för honom som kan lova kärlek.

Disney

Streama Shang-Chi och legenden om de tio ringarna på Disney + nu.

Shang-Chi och legenden om de tio ringarna är en av de bästa Marvel-filmerna i år, särskilt för att den är lika underhållande som den är original. Har du missat denna action-fantasi-blockbuster kan och bör du komma ikapp den på Disney+.

Vi har även ett antal fantastiska julfilmer här för dig att streama just nu.

Särskilt under år 2022 har streaminglandskapet växt mer och mer; med filmer som snabbt landade i streamen och andra storfilmer som kunde streamas direkt. Med streamingleverantörer på frammarsch borde du nog vänja dig vid att snabbt och enkelt kunna titta på film hemma.

Next Post

Bästa kryptovinnare och -förlorare 2022

Inte alla digitala tillgångar har gjort positiva prisrörelser under 2022 års bull run.

År 2022 har utan tvekan varit en tjurmarknad med Bitcoin ( BTC ) som höjt ribban genom tidernas högsta pris flera gånger i år. Men inte alla kryptotillgångar har presterat lika. Det har varit ett antal förlorare utöver majoriteten av vinnarna när det gäller prisvinster.

Sedan början av 2022 har det totala kryptomarknadsvärdet ökat med 190 % från knappt 800 miljoner dollar till över 2,3 biljoner dollar idag. Den nådde en rekordnivå på drygt 3 biljoner dollar i början av november.

Topp 3 kryptovinster 2022

Krypto-topp-tio i termer av börsvärde såg lite annorlunda ut den 1 januari 2022, eftersom den innehöll Litecoin ( LTC ), Chainlink ( LINK ) och Bitcoin Cash ( BCH ). Dessa har hoppat av och har gett plats för Solana ( SOL ), USDC och Avalanche ( AVAX ) vid årets slut.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin har skjutit i höjden i år, framförallt driven av Elon Musks smygande inlägg på sociala medier. På nyårsdagen var DOGE prissatt till bara $0,004 och ignorerades till stor del av majoriteten av kryptohandlare. DOGE hade sin första lilla spurt i februari efter den första av vad som skulle bli ett antal efterföljande Elon-pumpar .

DOGE-priserna gick verkligen på en vild resa i april och maj när de steg med mer än 1 100 % till en rekordnivå på 0,731 $ den 8 maj, vilket pressade upp kryptomarknadslistan till fjärde plats.

Musk hyllade DOGEs dygder som ett betalningsnätverk i juni, vilket resulterade i ytterligare en omgång av FOMO för memecoin.

DOGE har fallit från den episka pumpen sedan maj, både mot Bitcoin och USD. Men alla de extra mainstream-medier som den har, förutom stora handelsplattformsnoteringar, har fortfarande gett det Shiba Inu-inspirerade skämtmyntet en monumental vinst på 3 800 % hittills i år. I BTC-termer har DOGE ökat 2 100 % på året från 168 satoshis till 3 696 sats i mitten av december.

DOGE/USD YTD - coingecko.com

Startposition efter börsvärde den 15 december: 26 — Slutposition: 11

Solana (SOL)

Den infödda token för företagsblockkedjan Solana har också haft ett bra år när det gäller vinster. I början av 2022 var SOL prissatt till bara $1,52, i skrivande stund handlades det för lite över $150. Detta är en episk vinst på mer än 9 800 % på mindre än ett år.

SOL nådde en rekordnivå på 260 $ i början av november men har dragit sig tillbaka när marknaderna började korrigera sent på året. Den massiva flytten har gett SOL en femte plats på börslistan efter att ha nått en topp på fjärde plats . Mot BTC har SOL ökat med 6 473 % under året.

Stora investeringar och ökad användning i spåren av stigande transaktionspriser på Ethereum har drivit fart för Solana, som också har utpekats som en "Ethereum-mördare ." I juni samlade Solana Labs in 314 miljoner dollar via en privat tokenförsäljning ledd av Andreessen Horowitz och Polychain Capital.

SOL/USD YTD - coingecko.com

Startposition: 112 — Slutposition: 5

Terra (LUNA)

Den infödda token för det decentraliserade finansiella betalningsnätverket Terra har också tagit sig in på kryptotopp tio kort. LUNA började året handlas på runt $0,65 och var i stort sett okänt för vanliga detaljhandlare.

Priserna höjdes i mars och maj, men de lyfte inte riktigt förrän i augusti när en massiv pump tog LUNA till en rekordnivå på $77,73 den 5 december. När detta skrevs handlade LUNA upp hela 8 515 % sedan början av året. I satoshi-termer har LUNA ökat med 5 815% i år mot BTC.

Den snabba expansionen av partners på Terra-ekosystemet har till stor del varit ansvarig för den hausseartade prisåtgärden.

LUNA/USD YTD - coingecko.com

Startposition (CMC): 62 — Slutposition (CMC): 10

Några andra är också värda att nämna för att de har gjort imponerande vinster i år och de inkluderar Avalanches AVAX upp 2 330 % under året, Polygons MATIC , som har ökat med mer än 12 000 %, och Binance Coin ( BNB ) med 1 271 % i år.

Topp 3 kryptoförlorare 2022

Internetdator (ICP)

Mitt i en värld av hype, exploderade Dfinitys Internet Computer-projekt på scenen i år efter fem år av till stor del hemlig utveckling. Det utlovade en internetrevolution som ersätter den gamla internet- och IT-industrin för biljoner dollar genom att tillåta utvecklare att installera sin kod direkt på ett "offentligt internet" utan att behöva förlita sig på tredjeparts värdföretag.

Spekulanter som var galna för nästa stora grej inom krypto laddade upp på ICP-tokens när de noterades på stora börser i mitten av maj, vilket skickade priserna i höjden till en mycket snabb all-time high på $700 den 10 maj.

Sedan dess har ICP-priserna praktiskt taget kollapsat och sjunkit till det lägsta någonsin på $24,29 den 4 december, en smärtsam 96% ned från toppen bara 7 månader tidigare. Den har också tappat 93% mot Bitcoin när det gäller satoshis.

ICP/USD YTD - coingecko.com

Start/högsta position: 8 — Slutposition: 37

EOS (EOS)

Den en gång älsklingen av krypto som många ropade skulle döda Ethereum har faktiskt gjort väldigt lite när det gäller prisrörelser i år medan omgivningen har ökat.

EOS hade redan fallit ur börsvärdens topp tio den 1 januari och den fortsatte att falla ner på listorna hela året. EOS-priserna har bara ökat med ynka 15 % under året när andra var i tre och fyra siffror så vi skulle anse det som en förlorare i det stora hela.

Block.ones en gång hypade token handlades för $3,25 i skrivande stund, efter att ha sjunkit till 50:e plats med börsvärde. Det är för närvarande 86% ned från sin rekord i april 2018 på $22,71 och har tappat 22% mot BTC under året.

I början av november uttryckte medlemmar av EOS-ekosystemet sitt missnöje med den riktning som nätverket var på väg.

EOS/USD YTD - coingecko.com

Startposition: 15 — Slutposition: 50

Monero (XMR)

Den integritetsfokuserade kryptovalutan Monero har också fallit kraftigt ner på börslistan i år då ett antal större börser avnoterade digitala tillgångar som erbjuder anonymitet .

XMR-priserna har bara samlats på 17 % i år och har inte kommit i närheten av deras rekordhögsta i januari 2018 på $524. För närvarande handlas till cirka $183, XMR har sjunkit 66% från den toppen, vilket resulterar i en nedgång till 49:e plats i mynttabellerna. Monero har tappat 30% mot Bitcoin sedan början av året.

XMR/USD YTD - coingecko.com

Startposition: 16 — Slutposition: 49

För att sätta dessa vinster och förluster i perspektiv, har Bitcoin ökat med 67,5 % år-till-datum (YTD) år medan Ethereum ökade med 440 %.

Subscribe US Now