Android dolda koder: avslöjar anpassade uppringningskoder och deras funktionalitet

digitateam


Utforska de dolda djupen: Släpp lös kraften i Androids anpassade uppringningskoderI Android-smarttelefonernas värld finns det många dolda koder som kan låsa upp en skattkammare av funktioner och funktioner. Dessa koder, kända som anpassade uppringningskoder, ger tillgång till olika inställningar, diagnostik och information som inte är lättillgänglig via vanliga menyer. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de mest användbara och spännande anpassade uppringningskoderna för Android-enheter och belysa vad de kan göra.


1. *#06# – IMEI-information:
En av de mest välkända anpassade uppringningskoderna är *#06#, som avslöjar IMEI-numret (International Mobile Equipment Identity) för din enhet. IMEI är en unik identifierare för din telefon, och den kan vara användbar för ändamål som att spåra din enhet eller låsa upp den från ett nätverk.


2. *#*#4636#*#* – Telefoninformation:
Den här koden ger tillgång till en mängd telefonrelaterad information och inställningar. Du kan kontrollera batteristatus, signalstyrka, nätverksanslutningsdetaljer och till och med se avancerad statistik om din enhets användning.


3. *#*#34971539#*#* – Kamerainformation:
För fotoentusiaster ger den här anpassade uppringningskoden värdefulla insikter om enhetens kamerafunktioner. Du kan utforska detaljer som sensortyp, megapixelantal och till och med testa vissa kamerafunktioner.


4. *#*#232339#*#* eller *#*#526#*#* – Test av trådlöst LAN:
Dessa koder låter dig utvärdera Wi-Fi-kapaciteten på din Android-enhet. Du kan komma åt information som signalstyrka, MAC-adress och Wi-Fi-skanningsalternativ. Dessutom kan du utföra tester för att bedöma kvaliteten på din trådlösa anslutning.


5. *#*#2663#*#* – Pekskärmsdiagnostik:
Den här koden tillhandahåller ett diagnostiskt verktyg för pekskärm som gör att du kan bedöma funktionaliteten och känsligheten hos din enhets pekskärm. Den visar ett rutnät som upptäcker beröringsingångar, vilket hjälper dig att identifiera eventuella problem.


6. *#*#4636#*#* – Batteriinformation:
När du slår den här koden får du detaljerad information om enhetens batteri. Du kan övervaka batteristatus, temperatur, spänning och användningsstatistik. Detta kan vara värdefullt för att diagnostisera batterirelaterade problem eller optimera batteriprestanda.


7. *#*#0*#*#* – LCD-test:
Den här koden initierar ett LCD-test som visar en rad livfulla färger på din skärm. Det hjälper till att identifiera döda pixlar eller eventuella oregelbundenheter i enhetens skärm.


8. *#*#8351#*#* – Röstuppringningsloggar:
Om du är nyfiken på röstkommandon eller interaktioner som din enhet har loggat, ger den här koden åtkomst till röstuppringningsloggarna. Du kan granska tidigare röstkommandon och deras motsvarande åtgärder.


9. *#*#3264#*#* – RAM-version:
Den här koden avslöjar RAM-versionen (Random Access Memory) för din enhet. Den ger information om typen och kapaciteten för RAM-minnet som är installerat på din telefon.


10. *#*#232331#*#* – Bluetooth-test:
Med den här koden kan du utföra ett omfattande Bluetooth-test på din enhet. Den kontrollerar funktionaliteten och anslutningen för din enhets Bluetooth-modul.


11. *#*#8255#*#* – GTalk Service Monitor:
Genom att slå den här koden kan du komma åt GTalk Service Monitor, som ger detaljerad information om din enhets Google Talk-tjänst. Du kan visa status, anslutningsinformation och mer.


12. *#*#7594#*#* – Stäng av enheten:
Den här koden låter dig stänga av din Android-enhet direkt, utan att behöva använda den traditionella strömknappen.


13. *#*#34971530#*#* – Menyn för dolda Google Play-tjänster:
Genom att ange den här koden kan du komma åt en dold meny som ger information och alternativ relaterade till Google Play-tjänster på din enhet. Du kan visa inställningar, rensa cacheminne och tvinga tjänsten att stoppa om det behövs.


14. *#*#44336#*#* – PDA, telefon, CSC, byggtid och ändringslistanummer:
Den här koden avslöjar information om PDA (Phone Device Administrator), telefon, CSC (Consumer Software Customization), byggtid och ändringslistnummer som är kopplat till din enhets firmware.


15. *#*#273282*255*663282*#*#* – Säkerhetskopiera mediafiler:
Med den här koden kan du snabbt säkerhetskopiera dina mediefiler, som foton och videor, till enhetens minneskort eller extern lagring.


16. *#*#273283*255*663282*#*#* – Snabb säkerhetskopiering av mediafiler:
I likhet med den tidigare koden låter den här dig snabbt säkerhetskopiera dina mediefiler. Det ger dock en mer detaljerad säkerhetskopia genom att inkludera ytterligare systemfiler.


17. *#*#8350#*#* – Testa din enhets vibration och bakgrundsbelysning:
Den här koden aktiverar ett testläge där du kan kontrollera vibrationsfunktionaliteten på din enhet och testa bakgrundsbelysningen genom att lysa upp skärmen med olika färger.


18. *#*#2664#*#* – Pekskärmstest:
Använd den här koden för att utföra ett snabbt test av enhetens pekskärm. Den visar ett rutnät som upptäcker beröringsingångar, vilket hjälper dig att identifiera eventuella områden som inte svarar eller är felaktiga.


19. *#*#349663282#*#* – Information om enhetskonfiguration:
Genom att ange den här koden får du tillgång till detaljerad information om olika konfigurationer på din enhet, inklusive mjukvara och hårdvaruinställningar.


20. *#*#232337#*#* – Bluetooth-adress:
Denna kod avslöjar Bluetooth MAC-adressen för din enhet. Det kan vara användbart när du felsöker problem med Bluetooth-anslutning eller när du behöver ange enhetens Bluetooth-adress för vissa applikationer.


21. *#*#8250#*#* – Enhets Wi-Fi-information:
Om du anger den här koden visas detaljerad information om enhetens Wi-Fi-anslutning, inklusive Wi-Fi MAC-adress, signalstyrka och IP-adress.


22. *#*#759#*#* – Öppna Google Partner Setup:
Den här koden ger dig tillgång till skärmen Google Partner Setup, där du kan konfigurera olika Google-tjänster och behörigheter på din enhet.


23. *#*#197328640#*#* – Serviceläge:
Genom att ange den här koden kan du komma åt menyn Service Mode, som tillhandahåller olika diagnostik- och servicefunktioner som är specifika för din enhet. Var försiktig när du använder detta läge, eftersom det innehåller avancerade inställningar.


Det är också värt att nämna att även om anpassade uppringningskoder ger tillgång till dolda funktioner och inställningar, är det viktigt att vara försiktig och undvika att ändra inställningar om du inte helt förstår deras konsekvenser. Att felaktigt ändra vissa inställningar kan potentiellt orsaka problem med din enhet eller dess funktionalitet.


Google Pixel enheter kör vanligtvis en standardversion eller förbättrad version av Android, som kanske inte har lika många anpassade uppringningskoder som vissa andra Android-enheter med tillverkarspecifika gränssnitt. Det finns dock fortfarande några dolda koder och knep som är specifika för Google Pixel-enheter. Här är ett par exempel:
##72786## – Återställ nätverksinställningar: Denna kod låter dig återställa nätverksinställningarna på din Google Pixel-enhet. Det kan vara användbart om du har anslutningsproblem eller behöver rensa nätverksrelaterade konfigurationer.##34963## – Google Play Services-version: När du slår den här koden visas versionsnumret för Google Play-tjänsterna som är installerade på din Google Pixel-enhet. Det kan vara praktiskt när du felsöker problem relaterade till Google Play-tjänster eller när du letar efter uppdateringar.
Även om antalet specifika anpassade uppringningskoder för Google Pixel-enheter kan vara begränsat jämfört med enheter med tillverkaranpassningar, är det viktigt att notera att Google kontinuerligt uppdaterar och lägger till nya funktioner till Android. Därför är det möjligt att nya dolda koder eller knep kan bli tillgängliga med framtida Android-uppdateringar eller funktionssläpp.


Android dolda koder erbjuder en spännande väg för att utforska funktionerna hos din enhet utöver de vanliga inställningarna och menyerna. Från att få tillgång till IMEI-information till att utvärdera batteriets hälsa, dessa anpassade uppringningskoder låser upp en värld av funktioner. Även om dessa koder kan vara fascinerande, är det viktigt att vara försiktig och undvika att ändra inställningar om du inte förstår deras konsekvenser. Kom ihåg att använda dessa koder ansvarsfullt och njut av de spännande möjligheter de erbjuder för att förbättra din Android-upplevelse.


Kom ihåg att dessa dolda koder och knep kan variera beroende på Android-enhetsmodell och tillverkare. Dessutom kanske vissa koder inte fungerar på alla enheter eller kan ha olika funktioner. Det är alltid en bra idé att vara försiktig och undvika att ändra några inställningar om du är osäker på deras konsekvenser.


 

Slutsats:


Sammanfattningsvis kan det vara både fascinerande och användbart att utforska världen av dolda koder och hemliga funktioner på din Android-enhet. Även om den här artikeln har tillhandahållit en omfattande lista över anpassade uppringningskoder för Android-enheter, är det värt att nämna att det finns ytterligare resurser tillgängliga online som går djupare in i detta ämne.


En sådan resurs är artikeln med titeln “Lås upp dolda smartphonefunktioner med dessa hemliga koder“. Den här artikeln ger värdefulla insikter om dolda funktioner och funktioner som kan låsas upp med hjälp av specifika koder. Den kompletterar informationen i den här artikeln och kan vara en bra referens för dem som vill utforska ännu fler dolda funktioner i sina smartphones.


Dessutom, för användare som är intresserade av Googles hacka och avslöja dold information, artikeln med titeln “Googles hackinghemligheter: Googles dolda koder” är en värdefull resurs. Den belyser avancerade söktekniker och Google-frågor som kan avslöja dold information och komma åt specifikt innehåll på internet. Den här artikeln ger ett annat perspektiv och visar hur dolda koder kan sträcka sig bortom smartphones och till internets rike Sök.


Genom att kombinera kunskapen från den här artikeln, tillsammans med de insikter som erbjuds av ovannämnda resurser, kan användare bredda sin förståelse av dolda koder, hemliga funktioner och avancerade söktekniker. Denna kunskap ger användare möjlighet att utforska sina enheter och internet på nya och spännande sätt, låsa upp dolda funktioner och avslöja information som annars kan förbli oupptäckt.

Foto av Deyvi Romero


projekt

Bokning gratis bokningsmotor

Recipetor - verktyg för hantering av kök, recept och leverantörerNext Post

GTA Online: San Andreas Mercenaries-uppdatering kommer om några dagar

Mercenaries of San Andreas DLC kommer till GTA Online den 13 juni Rockstar Games har precis meddelat att sommarens uppdatering till GTA Online kommer att finnas tillgänglig lite tidigare i jämförelse med tidigare år. The Mercenaries of San Andreas DLC kommer att finnas tillgänglig gratis den 13 juni på alla […]

Subscribe US Now