Bitcoin Explained

aliintizar71

Om du är ny på begreppet Bitcoin kanske du undrar hur det fungerar. Den här artikeln kommer att täcka Peer-to-peer-nätverket, Blockchain-teknik och digitala plånböcker. Den kommer också att diskutera transaktioner på nätverket. Även om det finns mycket att lära om Bitcoin, bör grunderna vara tydliga. Här är några av de vanligaste frågorna om bitcoin. Läs mer för en grundlig förklaring av valutans grunder. Och kom ihåg, målet med den här artikeln är att hjälpa dig förstå fördelarna och nackdelarna med Bitcoin.

Blockchain-teknik

Om du har hört talas om blockchain-teknik och bitcoin kanske du undrar hur det fungerar. Det fungerar genom att använda ett decentraliserat nätverk av datorer som kallas noder. Noder upprätthåller kopior av blockkedjan som håller nätverket fungerande. Nyminerade block måste godkännas av nätverket. Till skillnad från traditionella klient-serversystem är blockkedjor transparenta och distribuerade, vilket gör att alla kan se information och transaktioner. Varje deltagare får en unik alfanumerisk identifierare.

Detta decentraliserade nätverk möjliggörs av blockchain-reskontrans decentraliserade karaktär med öppen källkod. Det decentraliserade nätverket gör det också möjligt att tillhandahålla en pålitlig miljö för datautbyte, vilket gör det värdefullt för många applikationer. Exempel på dessa tillämpningar är peer-to-peer energidistribution och decentraliserade former av nyhetsmedier. Flera tillämpningar av blockchain-teknik växer fram, med många fler som förväntas utvecklas i framtiden. Den här kursen ger dig en översikt över blockchain-teknik.

Peer-to-peer-nätverk

Peer-to-peer-nätverket för bitcoin har blivit en favoritform av digital valuta. Dess peer-to-peer-teknik gör det möjligt för användare att skicka och ta emot pengar utan en tredje part. Peer-to-peer-nätverk är en central komponent i bitcoin-systemet och är avgörande för att upprätta en offentlig distribuerad reskontra (PDR).

En bitcoin-transaktion godkänns av en grupp kamrater som kallas gruvarbetare. Ett peer-to-peer-nätverk säkerställer att varje transaktion verifieras och lagras i en säker digital reskontra känd som blockchain. Eftersom det finns många noder som körs på bitcoin-nätverket, kommer ett tekniskt fel i en nod inte att påverka resten av nätverket. Och eftersom ingen centralt kontrollerar nätverket är det decentraliserat och självreglerande.

Digitala plånböcker

Digitala plånböcker är en säker förvaringsplats för digitala valutor. För att använda en kryptovaluta måste en användare ha en plånbok som säkert lagrar sina privata nycklar. Plånböcker kan anpassas för en typ av kryptovaluta eller flera mynt. Vissa hanteras av användaren, medan andra är vårdnadshavare. Oavsett typ är digitala plånböcker viktiga för användare av kryptovaluta. Det finns många sätt att lagra din bitcoin och andra digitala tillgångar, så att välja ett lämpligt alternativ är avgörande.

Det finns flera fördelar med att använda en digital plånbok, och var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Det finns till exempel varma och kalla plånböcker. Varje typ av plånbok har för- och nackdelar, och du bör välja den som passar dina behov och budget. Du bör alltid använda ett lösenord för att skydda dina digitala plånböcker, eftersom din personliga information är i fara när du använder en offentlig eller privat nyckel. Men om du är orolig för säkerheten bör en bra digital plånbok komma med ett hologram och/eller säkra funktioner.

Transaktioner på nätverket

I Bitcoin-nätverket skickas en transaktion från en nod till en annan. En giltig transaktion sprider sig exponentiellt över nätverket. En transaktion som har validerats av en nod kallas en “framgångstransaktion”. Om den inte har verifierats kommer en nod att avvisa den och skicka ett felmeddelande. Detta händer eftersom transaktionen inte verifierades av dess föräldrar. På så sätt är det omöjligt att skicka pengar utan en bitcoin-adress.

När någon vill skicka pengar till en annan användare kan han eller hon skicka en bitcoin-adress till mottagaren. Mottagaren kan sedan se transaktionen och verifiera att det verkligen är vad de förväntade sig. Transaktionsavgifter på bitcoin-nätverket är extremt låga i jämförelse med banktransaktioner. Dessutom är avgifterna inte bundna till summan pengar som överförs. Om du skickar pengar via Bitcoin kan du förvänta dig att betala minst 0,0001 bitcoin per transaktion.

Transaktioner registrerade i en offentlig redovisning

Blockchain, som är den decentraliserade databasen som registrerar och verifierar Bitcoin- och Ethereum-transaktioner, är en pågående registrering av varje transaktion som görs med Bitcoin. Den offentliga huvudboken delas över hela världen och registrerar varje Bitcoin-transaktion, men avslöjar inte Bitcoin-ägarnas sanna identitet. Istället grupperas varje transaktion med många andra i ett block. Ett block krypteras sedan och registreras permanent. Blockkedjan är ett decentraliserat offentligt register över alla Bitcoin-transaktioner.

En blockchain är en offentligt tillgänglig digital post som alla kan komma åt. Blockkedjan är offentlig, vilket gör det svårt att spåra enskilda bitcointransaktioner. Alla som har beräkningskraft att se redovisningen kan se alla transaktioner, så länge de har en kopia av redovisningen. Trots svårigheten att spåra bitcoin-transaktioner, säkerställer den offentliga redovisningen att varje bitcoin-transaktion registreras. Även om du inte har en offentlig reskontra kan du använda en dator för att delta i nätverket.

Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 11 augusti

Declasse Draugur är tillgänglig i GTA Online med lopp i Cayo Perico och bonusar för varutrafiken Bonusar och kampanjer för veckan 11 till 17 augusti 2022 Den här veckan på GTA Online markerar ankomsten av ett helt nytt fordon från The Criminal Enterprises DLC, The Declasse Draugur, men också tillgången […]

Subscribe US Now