Har du en ny iPhone gratis? Viktiga tillbehör som du fortfarande behöver

admin

Den som köper en ny Apple iPhone eller får en i present har investerat mycket pengar i en bra teknik. Förhoppningsvis har du inte redan spenderat alla pengarna, för vissa saker återstår att köpa nu. Men vilken av dem behöver du egentligen? En mycket personlig rekommendationslista från Sven Kaulfuss – Apple-expert på GIGA.

Den som köper en ny iPhone från Apple eller får en i present har satsat mycket pengar på en bra teknik. Förhoppningsvis har du inte redan spenderat alla pengarna, för vissa saker återstår att köpa nu. Men vilken av dem behöver du egentligen? En mycket personlig rekommendationslista från Sven Kaulfuss – Apple-expert på GIGA.

Den som köper en ny iPhone nu för tiden eller har turen att få en gratis kommer att behandlas med en mycket mindre leveransomfattning än tidigare år – nätaggregat, hörlurar … ingår inte längre i paketet . Om du har båda de äldre modellerna "liggandes" kan du oftast spara dig på att behöva köpa igen. Förutsatt att du behåller rätt laddkabel och inte säljer den. Bakgrund: Apple inkluderar endast USB-C till Lightning-kablar med nya iPhones. Detta kräver oundvikligen en USB-C-strömförsörjning, vilket leder oss till min första rekommendation.

Viktigt för iPhone: en snabbare USB-C-laddare

En snabbare strömadapter: Om du fortfarande har en gammal USB-strömadapter är chansen stor att den inte är särskilt kraftfull. En iPhone 12 eller den nya iPhone 13 är verkligen "underutmanad" och tar därför längre tid att ladda. Detta blir ännu tydligare om du använder Apples MagSafe laddningspuck, som laddas långsammare ändå, och om du fortfarande har "fel" strömförsörjning måste du ha med dig mer tid.

Därför gäller följande: Kanske är det bättre att skaffa ett USB-C-nätaggregat med minst 20 watt. Behöver inte vara Apple-original, ett billigt sådant, till exempel från Anker (ca 15 euro, se på Amazon), räcker helt. Tips: Ägare av en iPhone 13 Pro bör köpa en 30 watts strömförsörjning (se Amazon), för på så sätt kan de ladda sin smartphone ännu snabbare.

Ersättningskabel : Glöm inte, Apple innehåller bara en enda kabel. För säkerhets skull skulle jag alltid ta en andra linje med mig, särskilt när jag reser. Även om dessa kommer från Apple själv eller åtminstone är Apple-certifierade , kan de alltid misslyckas. Kostar inte världen, till exempel är du redan där för runt 13 euro (se Amazon).

MagSafe laddningsplatta: Med iPhone 12 introducerade Apple en fantastiskt genialisk funktion – den magnetiska laddningsplattan för trådlös laddning . Apple-originalet kostar knappt 32 euro på den fria marknaden (se Amazon). Ganska brant. Fördelen: Återigen, tillbehör specialiserade på detta område, som Stouchi-fästet som jag redan har presenterat, passar utan problem.

Om du inte behöver dem kan du hitta alternativ för mycket mindre pengar . Ett exempel på marknaden är Anker PowerWave Magnetic Pad för knappt 20 euro (se den på Amazon).

Dammpropp: Om du laddar trådlöst kan du stänga belysningsanslutningen med snygga dammskyddspluggar. Så ingen smuts kommer in i anslutningen och funktionaliteten bibehålls längre . Det är inte ett absolut måste, men om du vill ha det sista skyddet för din iPhone bör du slå till – vanligtvis för mindre än 10 euro (se Amazon).

Elegant, praktisk, användbar: ett snyggt fodral för iPhone

Omslag, fodral, väska … vad nu? För mig är det klart att iPhone ska skyddas. Detta kräver dock alltid kompromisser från kunderna. Ett skal med fullt skydd (bak och fram) gör tyvärr den smala Apple-mobilen ganska fet, ett fodral för baksidan förhindrar inte skador på framsidan och en skyddsfilm brukar se ganska smutsig ut efter kort tid. Än sen då? Jag tror att med den snygga iPhone 12 senast, bör du inte kunna förstöra din Apple-telefon på ett sådant sätt, men du vill inte se den på motgångars nåd. För mig är tiden mogen, mogen för återkomsten av de så kallade "ärmarna", det vill säga enkla "push-in-överdrag" . Du kan verkligen fira användningen av iPhone när den ceremoniellt dras ut ur fodralet.

Jag rekommenderar något "handgjort". Till exempel omslagen från "Crazy Horse Craft" – kostar inte 40 euro (se Amazon, även i svart) och ser alltid stiliga ut.

Vad du behöver veta om AppleCare + för iPhone kan ses i videon:

Mitt personliga tips för mer säkerhet

AppleCare + kan vara extremt användbart: Först vill du inte tro på det, men iPhone ramlar snabbt ur din hand och skadan är stor. Den normala garantin eller återförsäljargarantin täcker inte sådana skador och då blir det riktigt dyrt. Men alla som köper AppleCare + från Apple är bättre skyddade i hela två år efter att ha köpt iPhone.

En bildskärmsskada kostar då endast ett schablonbelopp på 29 euro, batteriet byts ut kostnadsfritt och ytterligare hårdvaruskador faktureras med en maximal självrisk på 99 euro. Om du däremot inte har AppleCare + får du i värsta fall betala flera hundra euro.

Men se upp, AppleCare + kan endast erhållas direkt från Apple vid köp av iPhone eller inom 60 dagar efter köp av iPhone . Kommer du för sent får du tyvärr inget. Beroende på modell kostar skyddet olika (se Apple):

99 euro för iPhone SE 169 euro för iPhone 13, iPhone 13 mini, 12, iPhone 12 mini, iPhone 11 och iPhone XR 229 euro för iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

I slutändan en satsning, men chansen är ganska god att lida skada av klumpighet. Därav mitt insidertips när jag köper iPhone-tillbehör – mestadels försummat, men ovärderligt i värsta fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

5 kryptovalutaprojekt som skapade vågor 2022

UNI, AAVE, CRV, AXS och DOGE är några av de främsta kryptovalutaprojekten 2022 som hjälpte till att förvandla kryptovaluta-ekosystemets ansikte och banade vägen för massadoption.

2022 var ett genombrottsår för kryptovalutamarknaden i många avseenden och de flesta investerare är helt nöjda över att Bitcoin ( BTC )-priset etablerade en ny all-time high på $68 789. Under samma tidsram gick Ether ( ETH ) på ett paraboliskt rally som såg sin prisökning med 565 % från den 1 januari för att nå rekordnivån på 4 859 $ den 10 november.

Även om det var ett banerår för kryptovalutor med stora bolag, kom några av de största vinsterna och mest effektfulla utvecklingen från altcoin-marknaden där decentraliserad finans (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT) ökade med tusentals procent och hjälpte till att inleda en ny nivå av medvetenhet och adoption för blockchain-teknik och kryptovalutor.

Här är en titt på fem altcoin-projekt som gav betydande bidrag till kryptovaluta-ekosystemet 2022.

Uniswap

Den decentraliserade börsen Uniswap (UNI) har utan tvekan haft den största inverkan på kryptoekosystemet som helhet sedan lanseringen sommaren 2020, där DEX såg betydande tillväxt under 2022 eftersom det hjälpte till att underlätta lanseringen av tusentals nya kryptoprojekt genom att ta bort de barriärer för lansering som fanns på centraliserade börser.

Data från Dune Analytics visar att Uniswap har varit den dominerande DEX under hela året och den har konsekvent sett mer handelsvolym än alla andra DEX tillsammans.

Månatlig DEX volym per projekt. Källa: Dune Analytics

Som framgår av diagrammet ovan började volymen som handlas på decentraliserade börser verkligen öka under andra halvan av 2022, till stor del lett till aktivitet på Uniswap.

Under hela 2022 ledde Uniswap också utvecklingen, med utvecklarna bakom protokollet som tillkännagav lanseringen av Uniswap v3 i mars. V3-uppgraderingen inkluderade flera protokolluppgraderingar och den byggde grunden för att integrera lager-två-skalningslösningar som Optimism och Arbitrum med Uniswap som ett sätt att hjälpa till att minska transaktionskostnaderna och processtiden för användarna.

Aave

Aave (AAVE) är ett DeFi-låneprotokoll som tillåter användare att sätta in sina tokens och låna ut dem som ett sätt att tjäna en avkastning eller pantsätta dem som säkerhet för att låna en annan tillgång.

När DeFi-sektorn började få draghjälp i början av 2022, framstod AAVE som en communityfavorit tack vare den breda mängden kryptotillgångar som stöds och stödet från några välfinansierade spelare.

Under loppet av året utökade AAVE sina möjligheter och räckvidd med lanseringen av AAVE v2 som lade till stöd för Polygon, en lager-två skalningslösning, och Avalanche, som är ett populärt blockkedjenätverk.

Total likviditet på AAVE-protokollet. Källa: Aave

Som ett resultat av dessa utökade möjligheter har den totala likviditeten som är tillgänglig på AAVE-protokollet överstigit 25,7 miljarder dollar, vilket gör AAVE till det topprankade DeFi-protokollet med totalt värde låst (TVL).

Kurva

Curve Finance är ett stablecoin-fokuserat protokoll som använder en automatiserad market maker för att hantera likviditet på plattformen och över DeFi-ekosystemet.

Stablecoins har dykt upp som en grundläggande del för kryptovalutagemenskapen som helhet 2022 eftersom de ger tillräcklig likviditet för marknaden och en fristad för handlare som söker skydd under perioder med hög volatilitet.

Den växande betydelsen av att stablecoins har gynnat Curve-protokollet och dess ursprungliga CRV genom att påskynda integrationen av stablecoins i många av de främsta DeFi-protokollen, inklusive Yearn.Finance-ekosystemet och Convex Finance.

Trots att en betydande del av tillgångarna som är låsta på Curve-protokollet är stablecoins, rankas plattformen nu som det näst ledande protokollet vad gäller TVL bakom AAVE, med data från Defi Llama som visar att 21,77 miljarder dollar i värde nu är låst i Curve valv.

Totalt värde låst på kurvan. Källa: Defi Llama

Curve har också integrerats med många av de mest aktiva blockkedjenätverken, inklusive Ethereum, Avalanche, Harmony, xDAI, Polygon, Arbitrum och Fantom, vilket är ytterligare ett bevis på protokollets strävan att vara stabilmyntlikviditetsleverantören för hela kryptomarknaden.

Relaterat: US Financial Stability Oversight Council identifierar stablecoins och kryptor som hot mot det finansiella systemet

Axie Infinity

Axie Infinity är ett spel för att tjäna (p2e) handels- och kampspel som låter deltagarna samla, föda upp, föda upp, slåss mot och handla NFT-baserade varelser som kallas Axies.

P2e-modellen dök upp som en ny fansfavorit under loppet av 2022 eftersom den ger användare möjligheten att tjäna en daglig inkomst vid sidan av sitt spelande, vilket erbjuder några unika fördelar jämfört med den traditionella pay-to-play-modellen.

Parallellt med ökningen i popularitet för Axie Infinity kom en ny all-time high för plattformens infödda AXS-token. När tokenen stormade till nya toppar genererade plattformen en daglig inkomst på 17,55 miljoner dollar när den var som högst den 6 augusti.

Axie Infinity-pris kontra totala intäkter. Källa: Token Terminal

Axie Infinity var också ett av de tidigaste projekten för att etablera trenden att migrera bort från Ethereum-nätverket på grund av höga avgifter och långsamma transaktioner. Tidigare under året migrerade projektet till Ronins sidokedja och i november lanserade projektet sin egen DEX kallad Katana.

Dogecoin

Dogecoin är ett öppen källkodsbevis på kryptovaluta som leder fältet för "meme"-mynt som skapade rubriker under hela 2022.

Även om projektet har få bidrag på den tekniska eller utvecklingsfronten, bidrog frekventa shilling från Teslas vd Elon Musk och Shark Tank-stjärnan Mark Cuban till att driva Doge till ett rally på 23 746 % som såg att priset steg fr från 0,0031 USD den 1 januari. till den högsta någonsin på $0,74 den 8 maj.

DOGE/USDT 1-dagars diagram. Källa: TradingView

Utöver vinsterna i DOGE-priset, fick token ökad uppmärksamhet efter att det tillkännagavs att det skulle användas för att hjälpa till att finansiera lanseringen av en månsatellit av SpaceX och Dogecoin-rörelsen startade också ett meme-myntrally och skapade en en mängd copy-dog-projekt som Shiba Inu (SHIB) och Dogelon Mars (ELON).

De åsikter och åsikter som uttrycks här är enbart författarens och återspeglar inte nödvändigtvis åsikterna från Cointelegraph.com. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.

Subscribe US Now