N26s medgrundare säger att rusningen efter en global expansion har fått N26 att hamna på efterkälken i krypto- och aktiehandel.

Tyska neobanken N26, en av de största europeiska fintechs med över 9 miljarder dollar i värdering, är äntligen redo att ta itu med krypto- och aktiehandel efter att ha strävat efter en global expansion.

Trots att den var en tidig aktör i den finansiella teknikboomen över hela Europa, inducerade den Berlin-baserade onlinebanken N26:s globala ambitioner ett bakslag i dess diversifiering av tjänster, sa N26 medgrundare och medVD Max Tayenthal i en FT-intervju.

Efter att ha lämnat två kritiska fintech-marknader, USA och Storbritannien, planerar N26 att "vässa sitt fokus på sin europeiska verksamhet" genom att introducera nya produkter och tjänster till sina 7 miljoner kunder.

Enligt Tayenthal, som medgav att onlinebanken behöver utöka sitt produktuniversum, siktar N26 på att lansera en kryptohandelsverksamhet 2022, följt av en aktiemäklare, istället för att "sätta flaggor på nya marknader."

N26-mobilappen erbjuder för närvarande inte kryptofunktionalitet, och funktioner i den kommande produkten relaterade till kryptohandel har ännu inte avslöjats. Cointelegraph kontaktade N26 för mer information, och den här artikeln kommer att uppdateras i väntan på nya detaljer.

Relaterat:Återförsäljare för att driva användning av kryptobetalningar: Enkät

N26 tillkännagav sin utträde från den amerikanska marknaden i november när de retade ytterligare finansiella produkter och tjänster för sina europeiska kunder. "N26 kommer att fokusera sin strategi på att bredda sin digitala bankupplevelse till nya vertikaler för att inkludera investeringsprodukter under det kommande året", heter det i meddelandet.

Företaget drabbades av flera restriktioner från tyska finansiella övervakningshunden BaFin i maj 2021, delvis på grund av dess bristande kontroll mot penningtvätt. BaFin dekreterade att N26, som accepterade i genomsnitt 170 000 nya kunder per månad förra året, inte kan ta emot fler än 50 000 kunder per månad.

Tayenthal beskrev det BaFin-tvingade nya kundtaket som en massiv begränsning för den tillväxtinvesterarefinansierade fintech, och sa att han förväntar sig att villkoret kommer att ske till sensommaren 2022.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *