Möt Dmitry: Medgrundare av Ethereums skapare Vitalik Buterin

admin

Dmitry Buterin är en självgjord miljonär som födde en miljardär som skapade en kryptovaluta som är på väg att bli en tillgång på biljoner dollar.

Det räcker med att säga att möjligheten att Buterin skulle grunda tre mångmiljonföretag och gå i pension i 40-årsåldern var bortom hans vildaste föreställningar när han växte upp i Grozny, Tjetjenien i det forna Sovjetunionen under 1970-talet.

"Naturligtvis inte," säger Toronto-invånaren med en fortfarande ganska framträdande accent. "För att i Sovjetunionen, när du går i pension, är du ganska nära döden. Och alla är mer eller mindre lika fattiga. Och du överlever bara i princip."

@BlockGeekDima är en välbekant figur på Crypto Twitter, som samlar 31 000 följare och erbjuder en lekfull och eftertänksam syn på den småstridiga konflikten och maximalismen i rymden. Förutom att bli far till Vitalik, introducerade han också sin son till Bitcoin, vilket satte igång händelseförloppet som ledde till skapandet av världens näst mest värdefulla kryptovaluta.

Buteriner
Misha, Dimitry och Vitalik när han var 15 år 2009.

Buterin delar vårdnaden med sin exfru Maia om deras två döttrar Misha, 13 och Katya, 10. Med tanke på att hans första erfarenhet med barn var att uppfostra ett supergeni, måste det vara en helt annan upplevelse att uppfostra mer normala barn.

"När Vitalik föddes var jag 21 år gammal, fortfarande på universitetet och arbetade heltid och Sovjetunionen höll på att falla samman runt mig, säger han. Jag är mycket äldre, det är en annan miljö, ett annat barn, allt är annorlunda.

"Jag var det bästa jag kunde ha varit under omständigheter som fanns då. Men ja, jag är en helt annan pappa nu än jag var när jag var 21.

Trots att han växte upp under kommunismen fortsatte Buterin att bli en modellkapitalist, med sin mest framgångsrika satsning mjukvaran som ett serviceföretag Wild Apricot. Han var också med och grundade blockchain-utbildningsresursen BlockGeeks.com och är en entusiastisk deltagare i kryptorymden.

Skapar skaparen

Medan han vidarebefordrade sitt intresse för teknik till Vitalik och gav honom den första pushen mot kryptovaluta, är han ovillig att hävda någon kredit för sin sons framgång.

"Folk säger ofta till mig" Åh, du måste vara så stolt över Vitalik och på ett sätt är jag det, men varje människa är ett resultat av så många faktorer som människorna runt honom, hans genetik, miljön. Och jag är en av dessa faktorer, eller hur? Men varför är "jag" som jag är? Jag påverkas av ytterligare en miljon faktorer.”

"Så för att Vitalik skulle ha uppfunnit Ethereum, måste alla saker i universum vara som de var för att det skulle hända. Så det här är typ min grundläggande syn på livet."

Buterin svarar ofta på de enklaste frågorna med en filosofisk avhandling. Det är vem han är nuförtiden.

"Om du såg min Twitter kommer du att upptäcka att du inte kommer att bli förvånad över att finna att många av mina svar är ganska filosofiska. För det är verkligen naturen på hur jag tänker om världen nuförtiden.”

Buterin har alltid varit en glupsk läsare, som förmedlat information genom böcker som barn tack vare sina egna föräldrar som byggde upp ett omfattande hembibliotek vid en tid och plats då böcker var en lyx.

Hans intressen och tvångstankar förändras och utvecklas från vetenskap till elektronik, datorer, futurism, libertarianism och cybersäkerhet. Ett tag fascinerades han av ”entreprenörskap, mänsklig psykologi och personlig utveckling innan han gick över till andlighet, som är ett väldigt brett begrepp, som kan betyda så många olika saker för människor. Det har varit mitt intresse kanske under de senaste 10-15 åren.”

Dmitry på den årliga planeringsretreaten för vilda aprikoser.

”Det är verkligen ett försök att svara på de viktigaste frågorna. Vad är du? Vad är jag? Vad är att vara människa? Medvetande. Vad är lycka? Vad är kärlek? Vad är Gud?”

I fotspåren av människor som den berömda psykologen Timothy Leary, som började forska på psykedeliska droger vid Harvard när han var i 40-årsåldern och blev en förespråkare för medvetandeexpansion via LSD, har Buterin också blivit intresserad av att slå på och ställa in.

"Min första erfarenhet av det här när jag var 42, efter att ha läst Sam Harris och sedan insett att jag kanske har blivit hjärntvättad och sålt en påse skitsnack av regeringen hela mitt liv", säger han och tillägger att han tillbringade en hel år som forskat på psykedelika innan han bestämde sig för att prova dem.

"Så så småningom gjorde jag mitt första experiment när jag var 42 år gammal som var LSD. Sedan provade jag svamp senare när jag var 43 och då hade jag en hel massa upplevelser, som verkligen också påverkade min syn på världen, världens medvetande och allt. Så jag skulle säga att de var en av de viktiga faktorerna på min livsväg."

pysslar med datorer

Född 1972, utvecklade Dmitry Buterin tidigt ett intresse för elektronik och senare cybernetik. Under 1980-talet släpade Sovjetunionen efter när det kom till införandet av datorer 1989, det fanns fortfarande bara 200 000 datorer i hela landet så Buterin fick nöja sig med vad han hade.

"Vad jag skulle kalla min första dator var egentligen bara en stor vetenskaplig kalkylator som hade 100 byte minne. Och den skulle torka av minnet varje gång du stänger av den, så du var tvungen att slå på den, skriva in hela programmet och data i minnet och sedan kunde du köra det. Och det var fascinerande. Så jag lekte med det och lärde mig grunderna i programmering.”

Dmitry intervjuas av Maria Jones (Källa: Twitter)

Vid 15-tiden fick han sin första chans att leka på en terminal kopplad till en enorm stordator som tog upp flera rum i en byggnad.

Det var väldigt begränsat men återigen, de fångade min fantasi. Och när jag såg det då visste jag att det var det här jag ville göra.”

En äldre granne som heter Vitaly delade hans intresse för elektronik och hjälpte till att visa honom repen. "Från mitt helt slumpmässiga amatörmässiga försök gav han mig lite vägledning, så jag är ganska tacksam för hans inflytande", säger han. Medan Vitalik inte var direkt uppkallad efter Vitaly, säger Buterin att det förmodligen var en faktor.

"När vi funderade på alternativ och namn kändes namnet Vitalik väldigt bra för mig och Natalia var bra med det, så det var definitivt en faktor i allt detta."

Buterin flyttade till Moskva vid 17 års ålder för att studera datavetenskap vid Moscow Institute of Electronic Engineering.

Som ett tidigt exempel på sin entreprenörsanda tog han långa tåg- och bussresor med vänner till Tjeckoslovakien för att sälja ryska souvenirer till nostalgiska lokalbefolkningen i det före detta sovjetblockets land. Hans utgifter var bara runt 10 dollar i månaden, så resan bidrog till att betala för hans studier under en avsevärd tid.

Kryptobarn slåss mot Facebook för själen i Metaverse
6 frågor till Daniela Barbosa från Hyperledger
7 november 2022
MetaMasks grundare Joel Dietz är en sann renässansman
5 november 2022
6 frågor till Yoni Assia från eToro
31 oktober 2022

Så, som att tjäna ett par hundra dollar på den här resan, du kan leva på det i princip hela året. På sina resor fick Buterin också se hur resten av världen levde, med butiker i Tjeckien staplade med tusentals konsumtionsvaror, i jämförelse med de 50-100 produkter en rysk butik hade.

Så jag skulle gå in i vilken butik som helst, bara öppna ögonen och titta på alla dessa olika saker och denna färgglada förpackning. Det var bara häpnadsväckande att det här fanns och att det var tillgängligt.

Den utvalda

1990 började han träffa en datavetenskapsstudent vid namn Natalia Ameline från National Research University of Electronic Technology. Hon kom från Kolomna nära Moskva och det var där Vitalik föddes 1994.

"Det var inte planerat, nej", säger Buterin. "Det var väldigt stressigt av en hel massa anledningar. Vi var fortfarande studenter på universitetet. Och vi var tvungna att arbeta heltid för att överleva och Sovjetunionen håller på att falla samman. Inflationen är som, hundratals om inte 1000-tals procentenheter per år och även försörjningskedjan bröt samman totalt."

Det verkar som en märklig bit av symmetri att krypto syftar till att lösa problemen med centraliserad kontroll, skenande inflation och trasiga leveranskedjor som misslyckades så illa i Sovjetunionen.

Det bästa av blockchain, varje tisdag

Prenumerera för genomtänkta utforskningar och lugn läsning från Magazine.

Genom att prenumerera godkänner du våra användarvillkor och sekretesspolicy

Buterin fick jobb samma år på Arthur Andersen Business Consulting som datorsystemkonsult och kunde resa några gånger om året utanför Ryssland. 1997 startade han sitt första företag Columbus Ryssland, en finansiell mjukvaruåterförsäljare och konsultföretag.

Buterin säger att avsaknaden av en entreprenörskultur på den tiden och platsen faktiskt gjorde det lättare att starta ett företag "eftersom det var en vidöppen miljö. Så ribban sattes väldigt lågt.”

Det var på sätt och vis vilda västern. Så det var spännande och intressant, många möjligheter.”

Flytta till Kanada

Vid det här laget hade Buterin slutat med Natalia och börjat träffa Maia som skulle bli hans andra fru, de flyttade alla för att börja ett nytt liv i Kanada för att "utforska livet ur Ryssland och undkomma kaoset och osäkerheten" med Vitalik som bodde med Dmitry och Maia medan Natalia avslutade sin ekonomiska utbildning.

"Jag hade en bättre hemmabas för det, och hans mamma, hon gick vidare till universitetet för att bo i en sovsal i Edmonton. Det var en tillfällig lösning, sedan blev det liksom en permanent grej, säger han.

Och det fungerade till det bästa för oss alla när hon skulle försöka bygga sitt eget liv och så, och jag uppskattade verkligen möjligheten att ta hand om honom.

21 år sedan flyttade idag från Ryssland till Toronto, Kanada pic.twitter.com/q39jlec8yL

— Dima Butrin (@BlockGeekDima) 25 december 2020

Buterin omfamnade möjligheterna i Kanada och skapade några av sina egna. Han grundade onlinestartupen för mental hälsa Powerinside året han flyttade och 2001 utvecklade anpassade webbappar Bonasource. Hans mest framgångsrika satsning var en pivot av Bonasource kallad Wild Apricot som erbjöd webbaserad programvara som gjorde det möjligt för ideella organisationer att hantera sina IT-behov som webbplatser, databaser och evenemangsregistreringar. Han ägnade mer än ett decennium åt projektet och kunde dra sig tillbaka på intäkterna från att sälja sina aktier när företaget köptes av den amerikanska mjukvarujätten Personify 2017.

Wild Apricot hade 10 000 kunder på sina böcker och försåg ytterligare 10 000 med gratistjänster.

I mitt sinne är kapitalismens hjärta auistiskt, åtminstone är det så för mig. För för att företag ska bli framgångsrika måste det lösa vissa specifika problem för specifika människor och vara riktigt bra på det.

Han tillägger: Varje företag, när det är byggt på rätt sätt, levererar verkligen fördelarna till sina kunder, till sina intressenter och även till sina anställda.”

Ethereum

Buterin var för upptagen med att arbeta på Wild Apricot och uppfostra två barn för att investera i Ethereum ICO, för att inte tala om, "ärligt talat hade jag också väldigt lite pengar." Men han insåg snart att hans sons uppfinning blev en stor sak och, naturligtvis, försökte grifters dra nytta av det berömda efternamnet. Buterin säger att under ICO-boomen 2016/2017 försökte många projekt att ta med honom som rådgivare.

ICO
Några valnoteringar på Dmitrys hemsida under ICO-vurmen.

"Jag läste vitboken och jag var, som killar, det här är ingen mening. Det här är bara en skit. Och i grund och botten, allt du säger är att du tycker att det är ett bra tillfälle för dig att samla in lite pengar, eller hur?

"Så jag är glad att jag inte engagerade mig i något av dessa taskiga projekt."

Ändå har han under åren dragits längre och längre in i kryptovärlden, han tycker om att delta i konferenser, mentorskap och investera i kryptorymden, och han grundade blockchain-utbildningsplattformen Blockgeeks 2016.

Konferens
Dmitry tycker om att delta i konferenser.

Jag är väldigt nyfiken på saker och jag kunde ganska snart efter att Ethereum uppfanns ana att ja, det här kommer att bli en riktigt stor teknisk revolution, säger han.

Och när jag stöter på sådana saker försöker jag lära mig mer om dem.” Han tillägger vidare: "Det finns några saker som jag blev riktigt intresserad av och jag lärde mig en hel del saker som mänsklig psykologi och andlighet, AI och psykedelika och blockchain, det är saker som har en stor inverkan."

Jag kunde ana att det inte bara är en riktigt kraftfull teknisk idé, utan det här är en idé som har en mycket kraftfull, emotionell och visionär aspekt.

Även om han är omtänksam och seriös under hela vår intervju, låter han på Crypto Twitter också sin mer lättsamma sida lysa.

En av energierna som är riktigt stora i mig är energin av att vara fånig. Och det är också sant om Vitalik. Så, vi resonerar alltid med samma sorts dumma skämt och sånt, säger han:

Jag kan fritt dela min enfald på Twitter nu eftersom jag inte är orolig för att vissa människor kommer att titta på mig och säga saker som, Den här killen är så jävla. Jag är som ja visst är jag jävla, vem är inte det?”

Kryptobarn slåss mot Facebook för själen i Metaverse
11 november 2022
6 frågor till Daniela Barbosa från Hyperledger
7 november 2022
MetaMasks grundare Joel Dietz är en sann renässansman
5 november 2022
6 frågor till Yoni Assia från eToro
31 oktober 2022

Dmitry Buterin är en självgjord miljonär som födde en miljardär som skapade en kryptovaluta som är på väg att bli en tillgång på biljoner dollar.

Det räcker med att säga att möjligheten att Buterin skulle grunda tre mångmiljonföretag och gå i pension i 40-årsåldern var bortom hans vildaste föreställningar när han växte upp i Grozny, Tjetjenien i det forna Sovjetunionen under 1970-talet.

"Naturligtvis inte," säger Toronto-invånaren med en fortfarande ganska framträdande accent. "För att i Sovjetunionen, när du går i pension, är du ganska nära döden. Och alla är mer eller mindre lika fattiga. Och du överlever bara i princip."

@BlockGeekDima är en välbekant figur på Crypto Twitter, som samlar 31 000 följare och erbjuder en lekfull och eftertänksam syn på den småstridiga konflikten och maximalismen i rymden. Förutom att bli far till Vitalik, introducerade han också sin son till Bitcoin, vilket satte igång händelseförloppet som ledde till skapandet av världens näst mest värdefulla kryptovaluta.

Buteriner
Misha, Dimitry och Vitalik när han var 15 år 2009.

Buterin delar vårdnaden med sin exfru Maia om deras två döttrar Misha, 13 och Katya, 10. Med tanke på att hans första erfarenhet med barn var att uppfostra ett supergeni, måste det vara en helt annan upplevelse att uppfostra mer normala barn.

"När Vitalik föddes var jag 21 år gammal, fortfarande på universitetet och arbetade heltid och Sovjetunionen höll på att falla samman runt mig, säger han. Jag är mycket äldre, det är en annan miljö, ett annat barn, allt är annorlunda.

"Jag var det bästa jag kunde ha varit under omständigheter som fanns då. Men ja, jag är en helt annan pappa nu än jag var när jag var 21.

Trots att han växte upp under kommunismen fortsatte Buterin att bli en modellkapitalist, med sin mest framgångsrika satsning mjukvaran som ett serviceföretag Wild Apricot. Han var också med och grundade blockchain-utbildningsresursen BlockGeeks.com och är en entusiastisk deltagare i kryptorymden.

Så här började en halv trilly.
Ser frisk ut och kommer sannolikt att växa till en hel biljon och mer pic.twitter.com/I57jVibLom

— Dima Butrin (@BlockGeekDima) 12 maj 2022

Skapar skaparen

Medan han vidarebefordrade sitt intresse för teknik till Vitalik och gav honom den första pushen mot kryptovaluta, är han ovillig att hävda någon kredit för sin sons framgång.

"Folk säger ofta till mig" Åh, du måste vara så stolt över Vitalik och på ett sätt är jag det, men varje människa är ett resultat av så många faktorer som människorna runt honom, hans genetik, miljön. Och jag är en av dessa faktorer, eller hur? Men varför är "jag" som jag är? Jag påverkas av ytterligare en miljon faktorer.”

"Så för att Vitalik skulle ha uppfunnit Ethereum, måste alla saker i universum vara som de var för att det skulle hända. Så det här är typ min grundläggande syn på livet."

Buterin svarar ofta på de enklaste frågorna med en filosofisk avhandling. Det är vem han är nuförtiden.

"Om du såg min Twitter kommer du att upptäcka att du inte kommer att bli förvånad över att finna att många av mina svar är ganska filosofiska. För det är verkligen naturen på hur jag tänker om världen nuförtiden.”

Buterin har alltid varit en glupsk läsare, som förmedlat information genom böcker som barn tack vare sina egna föräldrar som byggde upp ett omfattande hembibliotek vid en tid och plats då böcker var en lyx.

Hans intressen och tvångstankar förändras och utvecklas från vetenskap till elektronik, datorer, futurism, libertarianism och cybersäkerhet. Ett tag fascinerades han av ”entreprenörskap, mänsklig psykologi och personlig utveckling innan han gick över till andlighet, som är ett väldigt brett begrepp, som kan betyda så många olika saker för människor. Det har varit mitt intresse kanske under de senaste 10-15 åren.”

Dmitry på den årliga planeringsretreaten för vilda aprikoser.

”Det är verkligen ett försök att svara på de viktigaste frågorna. Vad är du? Vad är jag? Vad är att vara människa? Medvetande. Vad är lycka? Vad är kärlek? Vad är Gud?”

I fotspåren av människor som den berömda psykologen Timothy Leary, som började forska på psykedeliska droger vid Harvard när han var i 40-årsåldern och blev en förespråkare för medvetandeexpansion via LSD, har Buterin också blivit intresserad av att slå på och ställa in.

"Min första erfarenhet av det här när jag var 42, efter att ha läst Sam Harris och sedan insett att jag kanske har blivit hjärntvättad och sålt en påse skitsnack av regeringen hela mitt liv", säger han och tillägger att han tillbringade en hel år som forskat på psykedelika innan han bestämde sig för att prova dem.

"Så så småningom gjorde jag mitt första experiment när jag var 42 år gammal som var LSD. Sedan provade jag svamp senare när jag var 43 och då hade jag en hel massa upplevelser, som verkligen också påverkade min syn på världen, världens medvetande och allt. Så jag skulle säga att de var en av de viktiga faktorerna på min livsväg."

pysslar med datorer

Född 1972, utvecklade Dmitry Buterin tidigt ett intresse för elektronik och senare cybernetik. Under 1980-talet släpade Sovjetunionen efter när det kom till införandet av datorer 1989, det fanns fortfarande bara 200 000 datorer i hela landet så Buterin fick nöja sig med vad han hade.

"Vad jag skulle kalla min första dator var egentligen bara en stor vetenskaplig kalkylator som hade 100 byte minne. Och den skulle torka av minnet varje gång du stänger av den, så du var tvungen att slå på den, skriva in hela programmet och data i minnet och sedan kunde du köra det. Och det var fascinerande. Så jag lekte med det och lärde mig grunderna i programmering.”

Dmitry intervjuas av Maria Jones (Källa: Twitter)

Vid 15-tiden fick han sin första chans att leka på en terminal kopplad till en enorm stordator som tog upp flera rum i en byggnad.

Det var väldigt begränsat men återigen, de fångade min fantasi. Och när jag såg det då visste jag att det var det här jag ville göra.”

En äldre granne som heter Vitaly delade hans intresse för elektronik och hjälpte till att visa honom repen. "Från mitt helt slumpmässiga amatörmässiga försök gav han mig lite vägledning, så jag är ganska tacksam för hans inflytande", säger han. Medan Vitalik inte var direkt uppkallad efter Vitaly, säger Buterin att det förmodligen var en faktor.

"När vi funderade på alternativ och namn kändes namnet Vitalik väldigt bra för mig och Natalia var bra med det, så det var definitivt en faktor i allt detta."

Buterin flyttade till Moskva vid 17 års ålder för att studera datavetenskap vid Moscow Institute of Electronic Engineering.

Som ett tidigt exempel på sin entreprenörsanda tog han långa tåg- och bussresor med vänner till Tjeckoslovakien för att sälja ryska souvenirer till nostalgiska lokalbefolkningen i det före detta sovjetblockets land. Hans utgifter var bara runt 10 dollar i månaden, så resan bidrog till att betala för hans studier under en avsevärd tid.

Kryptobarn slåss mot Facebook för själen i Metaverse
6 frågor till Daniela Barbosa från Hyperledger
7 november 2022
MetaMasks grundare Joel Dietz är en sann renässansman
5 november 2022
6 frågor till Yoni Assia från eToro
31 oktober 2022

Så, som att tjäna ett par hundra dollar på den här resan, du kan leva på det i princip hela året. På sina resor fick Buterin också se hur resten av världen levde, med butiker i Tjeckien staplade med tusentals konsumtionsvaror, i jämförelse med de 50-100 produkter en rysk butik hade.

Så jag skulle gå in i vilken butik som helst, bara öppna ögonen och titta på alla dessa olika saker och denna färgglada förpackning. Det var bara häpnadsväckande att det här fanns och att det var tillgängligt.

Den utvalda

1990 började han träffa en datavetenskapsstudent vid namn Natalia Ameline från National Research University of Electronic Technology. Hon kom från Kolomna nära Moskva och det var där Vitalik föddes 1994.

"Det var inte planerat, nej", säger Buterin. "Det var väldigt stressigt av en hel massa anledningar. Vi var fortfarande studenter på universitetet. Och vi var tvungna att arbeta heltid för att överleva och Sovjetunionen håller på att falla samman. Inflationen är som, hundratals om inte 1000-tals procentenheter per år och även försörjningskedjan bröt samman totalt."

Det verkar som en märklig bit av symmetri att krypto syftar till att lösa problemen med centraliserad kontroll, skenande inflation och trasiga leveranskedjor som misslyckades så illa i Sovjetunionen.

Det bästa av blockchain, varje tisdag

Prenumerera för genomtänkta utforskningar och lugn läsning från Magazine.

Genom att prenumerera godkänner du våra användarvillkor och sekretesspolicy

Buterin fick jobb samma år på Arthur Andersen Business Consulting som datorsystemkonsult och kunde resa några gånger om året utanför Ryssland. 1997 startade han sitt första företag Columbus Ryssland, en finansiell mjukvaruåterförsäljare och konsultföretag.

Buterin säger att avsaknaden av en entreprenörskultur på den tiden och platsen faktiskt gjorde det lättare att starta ett företag "eftersom det var en vidöppen miljö. Så ribban sattes väldigt lågt.”

Det var på sätt och vis vilda västern. Så det var spännande och intressant, många möjligheter.”

Flytta till Kanada

Vid det här laget hade Buterin slutat med Natalia och börjat träffa Maia som skulle bli hans andra fru, de flyttade alla för att börja ett nytt liv i Kanada för att "utforska livet ur Ryssland och undkomma kaoset och osäkerheten" med Vitalik som bodde med Dmitry och Maia medan Natalia avslutade sin ekonomiska utbildning.

"Jag hade en bättre hemmabas för det, och hans mamma, hon gick vidare till universitetet för att bo i en sovsal i Edmonton. Det var en tillfällig lösning, sedan blev det liksom en permanent grej, säger han.

Och det fungerade till det bästa för oss alla när hon skulle försöka bygga sitt eget liv och så, och jag uppskattade verkligen möjligheten att ta hand om honom.

21 år sedan flyttade idag från Ryssland till Toronto, Kanada pic.twitter.com/q39jlec8yL

— Dima Butrin (@BlockGeekDima) 25 december 2020

Buterin omfamnade möjligheterna i Kanada och skapade några av sina egna. Han grundade onlinestartupen för mental hälsa Powerinside året han flyttade och 2001 utvecklade anpassade webbappar Bonasource. Hans mest framgångsrika satsning var en pivot av Bonasource kallad Wild Apricot som erbjöd webbaserad programvara som gjorde det möjligt för ideella organisationer att hantera sina IT-behov som webbplatser, databaser och evenemangsregistreringar. Han ägnade mer än ett decennium åt projektet och kunde dra sig tillbaka på intäkterna från att sälja sina aktier när företaget köptes av den amerikanska mjukvarujätten Personify 2017.

Wild Apricot hade 10 000 kunder på sina böcker och försåg ytterligare 10 000 med gratistjänster.

I mitt sinne är kapitalismens hjärta auistiskt, åtminstone är det så för mig. För för att företag ska bli framgångsrika måste det lösa vissa specifika problem för specifika människor och vara riktigt bra på det.

Han tillägger: Varje företag, när det är byggt på rätt sätt, levererar verkligen fördelarna till sina kunder, till sina intressenter och även till sina anställda.”

Ethereum

Buterin var för upptagen med att arbeta på Wild Apricot och uppfostra två barn för att investera i Ethereum ICO, för att inte tala om, "ärligt talat hade jag också väldigt lite pengar." Men han insåg snart att hans sons uppfinning blev en stor sak och, naturligtvis, försökte grifters dra nytta av det berömda efternamnet. Buterin säger att under ICO-boomen 2016/2017 försökte många projekt att ta med honom som rådgivare.

ICO
Några valnoteringar på Dmitrys hemsida under ICO-vurmen.

"Jag läste vitboken och jag var, som killar, det här är ingen mening. Det här är bara en skit. Och i grund och botten, allt du säger är att du tycker att det är ett bra tillfälle för dig att samla in lite pengar, eller hur?

"Så jag är glad att jag inte engagerade mig i något av dessa taskiga projekt."

Ändå har han under åren dragits längre och längre in i kryptovärlden, han tycker om att delta i konferenser, mentorskap och investera i kryptorymden, och han grundade blockchain-utbildningsplattformen Blockgeeks 2016.

Konferens
Dmitry tycker om att delta i konferenser.

Jag är väldigt nyfiken på saker och jag kunde ganska snart efter att Ethereum uppfanns ana att ja, det här kommer att bli en riktigt stor teknisk revolution, säger han.

Och när jag stöter på sådana saker försöker jag lära mig mer om dem.” Han tillägger vidare: "Det finns några saker som jag blev riktigt intresserad av och jag lärde mig en hel del saker som mänsklig psykologi och andlighet, AI och psykedelika och blockchain, det är saker som har en stor inverkan."

Jag kunde ana att det inte bara är en riktigt kraftfull teknisk idé, utan det här är en idé som har en mycket kraftfull, emotionell och visionär aspekt.

Även om han är omtänksam och seriös under hela vår intervju, låter han på Crypto Twitter också sin mer lättsamma sida lysa.

En av energierna som är riktigt stora i mig är energin av att vara fånig. Och det är också sant om Vitalik. Så, vi resonerar alltid med samma sorts dumma skämt och sånt, säger han:

Jag kan fritt dela min enfald på Twitter nu eftersom jag inte är orolig för att vissa människor kommer att titta på mig och säga saker som, Den här killen är så jävla. Jag är som ja visst är jag jävla, vem är inte det?”

Kryptobarn slåss mot Facebook för själen i Metaverse
11 november 2022
6 frågor till Daniela Barbosa från Hyperledger
7 november 2022
MetaMasks grundare Joel Dietz är en sann renässansman
5 november 2022
6 frågor till Yoni Assia från eToro
31 oktober 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Oasis Foundation lanserar 160 miljoner USD utvecklingsfond

Medlen är öronmärkta för DeFi, NFT, tokenization och metaverse-projekt som bygger på Oasis Network.

Utvecklargruppen Oasis Foundation har lanserat en ekosystemfond på 160 miljoner dollar för att starta upp lovande projekt som bygger ovanpå Oasis Network, en integritetsaktiverad blockkedja med fokus på decentraliserad ekonomi (DeFi) och den så kallade dataekonomin.

Fonden bildades för att locka nya utvecklare till Oasis Network så att de kan bygga nästa generation av decentraliserade applikationer som stöder DeFi, icke-fungibla tokens, datatokenisering och metaverse, meddelade Oasis Foundation på onsdagen. Nystartade projekt och befintliga projekt som bygger på Oasis Network är båda berättigade att få bidrag, bekräftade stiftelsen.

Utöver Oasis Foundations bidrag finansierades ekosystemfonden av flera ledande blockchain-venturefonder, inklusive AME Cloud Ventures, Dragonfly Capital Partners, Draper Dragon Fund, Electric Capital, FBG, Jump Capital, Kenetic Capital, NGC Ventures och Pantera Capital, bland annat andra.

Relaterat: Alexis Ohanian, Solana Ventures lanserar 100 miljoner USD Web 3.0 tillväxtfond

Genom sin ParaTime-skalningsarkitektur marknadsför Oasis Network sig som ett mycket billigare alternativ till Ethereum, vars orimliga gasavgifter fortsätter att vara en källa till oro för användarna. Trots de höga gasavgifterna är Ethereum fortfarande den mest aktiva utvecklargemenskapen inom DeFi med stor marginal. För närvarande står Ethereum för över 170 miljarder dollar av det totala värdet som är låst över hela DeFi. Binance, den näst största kedjan, har över 19,3 miljarder dollar i totalt värde låst.

Totalt värde låst över alla kedjor. Ethereum i mörkblått. Källa: DeFiLlama.

Utvecklarna bakom Oasis har flyttat fokus flera gånger sedan 2018 när de samlade in 45 miljoner dollar för att bygga en "privacy-first cloud computing blockchain." Som Cointelegraph rapporterade, verkar pivoten mot DeFi ha materialiserats under mainnet-lanseringen under fjärde kvartalet 2020. Trots det har projektet bibehållit ett starkt fokus på skalbarhet och datatokenisering, som den säger kan låsa upp flera användningsfall för blockchain-teknik.

You May Like

Subscribe US Now