Den första större tjänsteuppdateringen av iOS 15 för iPhone och iPad publicerades knappt för några dagar sedan, och Apple arbetar redan med nästa versionsnummer. Men vilka nya funktioner och funktioner finns egentligen i den kommande uppdateringen till iOS 15.2? Svaret kommer inte bara att glädja integritetsförespråkare.

Bara några dagar efter lanseringen av iOS 15.1 följer tillkännagivandet av iOS 15.2 eller iPadOS 15.2. Utvecklare har redan fått den första betaversionen av de två systemuppdateringarna under de senaste timmarna och kan bekräfta den ena och den andra nya funktionen (källa: MacRumors).

Apples nya iPhone-funktioner i iOS 15.2

Så vad finns i den kommande uppdateringen för iPhone och iPad? Till exempel:

Appdataskyddsrapport: Med iOS 15.2 håller Apple sitt löfte och introducerar dataskyddsrapporten för appar som redan visas på WWDC. Tack vare funktionen kan användare se hur ofta appar har kommit åt deras känsliga data som plats, foton, mikrofon, kamera och kontakter under de senaste sju dagarna . Webbplatserna och internetadresserna är också synliga, apparna kontaktar i bakgrunden och vi får också reda på hur ofta de besöktes.

Nöd-SOS: Det automatiska nödsamtalet har uppdaterats i enlighet med iOS 15.2. Användare kan nu snabbt trycka på sidoknappen flera gånger för att initiera ett sådant samtal, eller hålla ned sidoknappen och volymknappen samtidigt. Likaså är det nu en längre nedräkning på åtta sekunder innan samtalet görs. Tidigare var det bara 3 sekunder, vilket förmodligen var för kort inför en oavsiktlig trigger.

Aviseringssammanfattning: Detta har nu ett nytt utseende med en kartliknande vy. Detta för att göra det lättare att snabbt se vad som egentligen ingår i sammanfattningen i slutet.

Med iOS 15.1 donerade Apple nyligen SharePlay-funktionen som visas i videon till iPhones och iPads:

Tänkbar releaseperiod för iOS 15.2?

Frågan uppstår nu: När kan vi förvänta oss en release av iOS 15.2? Tyvärr finns det inget generellt svar på detta med hänsyn till historien. Men se själv:

iOS 14.2: 5 november 2020 iOS 13.2: 28 oktober 2019 iOS 12.2: 25 mars 2019 iOS 11.2: 2 december 2017 iOS 10..2: 12 december 2016

Ergo: De senaste åren släpptes .2-uppdateringen tidigast i början av november och senast i mars året därpå. Om vi var tvungna att ge ett tips: Någon gång i december kan det ändå vara så långt. Förhoppningsvis slipper vi vänta till våren.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *