Makrofaktorer kombineras för att göra fler och fler analytiker tydligt försiktiga över vart Bitcoin och altcoins är på väg 2022.

Bitcoin ( BTC ) tog likviditet till nya bottennivåer den 7 januari då 2022 fortsatte att leverera oinspirerande prisåtgärder.

BTC/USD 1-timmes ljusdiagram (bitstämpel). Källa: TradingView

Trader: BTC-priset bör stänga över 42 400 $

Data från Cointelegraph Markets Pro och TradingView visade att BTC/USD nådde sina lägsta nivåer sedan september över natten och nådde $40 938 på Bitstamp.

Paret hade initialt studsat till 42 000 $ men sedan förnyat sin nedstigning och överträffade golvet som sågs i decembers likvidationskaskad.

Bland handlare fokuserade diskussionen på att en liknande händelse inträffade, med mål som till och med inkluderade en krasch under septembers lägsta nivå på $30 000.

"Kan till och med gå lägre med en likvidationsveke, under septembers lägsta nivå", varnade den populära Twitter-handlaren Crypto Ed som en del av sin senaste prognos.

På nuvarande nivåer hotade Bitcoin därmed också att göra handlaren Anbessa besviken på dagliga tidsramar.

Makroodds var staplade mot både Bitcoin och krypto, hävdade kommentatorer, motvind som kom från – bland annat – händelser i Kazakstan, hem till uppskattningsvis 18 % av Bitcoin hashhastighet.

Efter mass internet avbrott över hela landet denna vecka, hash ränta beräkningar började visa en abrupt dopp på cirka 20 exahashes per sekund (EH / s) från det tidigare all-time toppar 192 EH / s – mana förra årets kinesiska gruvarbetare exodus .

"Pengatryckaren går inte BRRR"

När vi ser framåt förblev andra också dämpade på kryptomarknadsutsikterna tack vare makroekonomisk politik.

Relaterat: Bitcoin månatliga RSI lägsta sedan september 2020 i ny "översåld" signal

Bland dem var Arthur Hayes, tidigare VD för derivatbörsen BitMEX, som pekade på USA:s Federal Reserves planerade räntehöjningar och minskade tillgångsköp som försämrade lockelsen för innehavare av risktillgångar.

Enkla pengar, skrev han i ett färskt blogginlägg som släpptes, håller i princip på att torka ut.

"Med tanke på lagen om stora siffror, kommer ett enkelt återupptagande av den tidigare trenden i tillgångsköp inte att få penningmängdens tillväxt att plötsligt och kraftigt accelerera. Därför, även om riskfyllda tillgångar skulle glädjas – krypto inklusive – det bästa fallet är den tillgången köpen går långsamt högre mot sina tidigare rekordnivåer, sa han.

"Även om det händer, är det enda sättet som kryptomarknaderna skulle röra sig på om Fed offentligt öppnade kranarna och sedan strömmade fiat in i krypto."

Det är fortfarande okänt när Fed kommer att höja räntorna, medan köpsänkningar redan har börjat.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *