Apple Car är fortfarande bara tillgänglig i iPhone-tillverkarens utvecklingsstudior. Så vi kan inte göra ett riktigt intryck av det ännu. Konceptuella bilder blir å andra sidan snabbt futuristiska. Men inte dessa mönster. Vi har faktiskt inte sett Apples elbil så här tidigare, det är värt att ta en titt.

Det kommer att dröja minst tre eller fyra år innan Apple presenterar sin interna elbil. Den amerikanska tillverkaren skulle förmodligen kunna visa oss sin idé om elektrisk mobilitet tidigast 2024. Tills dess får vi fördriva tiden med fantasifulla koncept. Men de går ofta över målet och är i slutändan allt annat än realistiska.

Apple Car inspirerad av riktiga bilar: koncept nära verkligheten

Så hur kunde du få en realistisk bild av Apple Car ? Det skulle vara användbart att orientera sig mot befintliga fordon inom fordonsindustrin. Så tyckte skaparna av den brittiska jämförelsesajten "LeaseFetcher". De plockade fram den digitala pennan, bläddrade i de senaste bilbroschyrerna och byggde sina egna koncept för Apples elbil.

Den första modellen är Hyundai Ioniq . För koreanerna ett viktigt fordon och namne till en komplett egen serie framtida elbilar. För konceptet "infekterade" artisterna designen med några "stänk" av Apples Magic Mouse. Söt? Nåväl, spottare ser nog ett förhållande till en tvål – allt är så fint och halt.

Nu börjar det bli sportigt, för om en Nissan GT-R och en iPhone 12 Pro slängs in i mixern kan en sådan enhet komma ur den. För oss var det mer framgångsrikt. Hur som helst: en elektrisk Nissan GT-R? Var är han egentligen? Den japanska kultsportbilen förtjänade faktiskt en sådan uppdatering.

Vi stannar i det sportiga klimatet. Nästa "organdonator" skulle vara Toyota Supra , som enligt designern får lite av iPod classic här. Verkligen? Vi kan inte se det just nu. Detta skadar dock inte konceptet. Tvärtom: vackra kurvor, smala "ögon" – ett snyggt utseende.

Honda E anses vara en av de mest innovativa e-bilarna, fungerar till och med som ett "rörligt uttag" för alla typer av enheter och har en unik instrumentbräda som består av högljudda displayer. Om detta fordon hade en varm natt med den ursprungliga iMac G3 , skulle denna "bebis" med ett genomskinligt galler komma ut.

Äntligen en koreansk "promenademix" – här möter Kia Soul EV iMac Pro . Den böjda och sluttande motorhuven kanske fortfarande är tilltalande, men resten? Saknar på något sätt elegans och sofistikering. Ändå: stadsjeepar är på modet och är fortfarande absoluta storsäljare. Det är mycket möjligt att Apple kommer att välja ett jämförbart organ.

En av förebilderna från den verkliga världen, den söta och innovativa Honda E:

Gränslös fantasi

Kort sagt: Apple Car kan fortfarande vara långt borta, men designen som visas här visar ganska väl hur ett sådant fordon skulle kunna passa in i den nuvarande gatubilden. Ur denna synvinkel verkar Apple som biltillverkare inte längre så orealistiskt. Handen på hjärtat: Vem hade trott för 20 år sedan att "datortillverkaren" Apple skulle tillverka telefoner och klockor idag? Okej, ingenting är omöjligt längre.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *