Efter uppskjutning av Diablo 4: Blizzard drabbas av ekonomiskt bakslag

admin

Activision Blizzards nyligen släppta finansiella rapport inkluderade inte bara uppskjutandet av Diablo 4 och Overwatch 2, utan avslöjade också en förlust av aktiva spelare. Nyheter som totalt sett inte gjorde bolagets aktiekurs särskilt bra.

Activision Blizzards nyligen släppta finansiella rapport inkluderade inte bara uppskjutandet av Diablo 4 och Overwatch 2, utan avslöjade också en förlust av aktiva spelare. Nyheter som totalt sett inte gjorde bolagets aktiekurs särskilt bra.

Uppdatering från 4 november 2022:

Blizzards aktiekurs faller

Utgivaren Activision Blizzard brottas för närvarande med en mängd olika problem. Vissa chefer tvingas lämna företaget efter en stämningsansökan inlämnad av en amerikansk federal byrå i juli 2022. Efter ytterligare avgångar kommer nu beskedet att släppen av Diablo 4 och Overwatch 2 fortfarande är långt kvar. Så när det kommer till nytt innehåll är Blizzard nere.

Dessutom skedde en minskning av aktiva spelare med 13 procent på de 26 miljonerna inom ett år (siffror avser uteslutande spel från Blizzard, inte Activision). Det framgår av den senaste finansiella rapporten från Activision Blizzard. Efter att rapporten publicerades föll aktien med över tio enheter , vilket är den kraftigaste nedgången under det senaste halvåret. Rättegången om diskriminering och sexism hade för övrigt mycket mindre inverkan på aktiekursen.

På Blizzard borde något sakta hända:

Ursprungligt meddelande från 3 november 2022:

Diablo 4: Blizzard planerar en mycket senare release

Om du med längtan väntar på Diablo 4 har Blizzard dåliga nyheter för dig. Utgivningsfönstret har flyttats tillbaka eftersom spelet behöver ännu mer utvecklingstid. Du delar förresten ödet med Overwatch-fansen.

Det har inte funnits något officiellt släppdatum för varken Diablo 4 eller Overwatch 2 , men Blizzard skjuter upp sina egna planer. I Activision Blizzards senaste finansiella rapport uppger företaget att medan Blizzard-innehåll väntas under det kommande året, är det osannolikt att de två uppföljarna kommer att vara en del av det.

Diablo 4 och Overwatch 2 kommer att skjutas upp

Det finns fortfarande inga specifika datum, men det förväntas inte att något av de två spelen kommer att dyka upp 2022. Det är mycket mer troligt att släppen inte kommer att ske förrän 2023 eller till och med senare. I presentationen av den finansiella rapporten står det:

"Medan vi fortsätter att planera att släppa en stor mängd Blizzard-innehåll under nästa år, planerar vi nu en senare release av Overwatch 2 och Diablo 4 än vad som ursprungligen planerats." (Källa: Activision Blizzard).

Även om teamen har gjort stora framsteg mot att slutföra båda projekten, finns det en brist på tid att fokusera på innehållet efter lanseringen . Blizzard vill se till att samhällen kan njuta av båda spelen i många år framöver.

Varför skiftet?

Behovet av mer utvecklingstid sägs också ha framkommit från förändringarna hos vissa chefer . Så här står det på Blizzard:

"Medan vi har arbetat med nytt ledarskap på Blizzard och själva franchiseföretagen, särskilt i några viktiga kreativa roller, har det blivit tydligt att en del av Blizzard-innehållet som planeras för det kommande året kommer att behöva mer utvecklingstid för att nå sin fulla potential. "(Källa: Activision Blizzard)

Detta hänvisar till Game Director (Diablo 4) Louis Barrigas avgång i augusti 2022 under rättegången som anklagar företaget för ett stort problem med diskriminering och sexuella trakasserier. Overwatch-teamet förlorade också Game Director Jeff Kaplan i april 2022 och exekutiv producent Chacko Sonny i september.

Så år 2022 ser ganska blekt ut när det kommer till nya spel från Blizzard. Uppskjutandet av Diablo 4 och Overwatch 2 är dock ingen stor överraskning då företaget brottas med helt andra problem när det gäller en rättegång.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

CoD: Vanguard i testet - multiplayer med potential, kampanj och zombies kommer till korta

With Call of Duty: Vanguard återgår serien till de tematiska rötterna. För kampanjen innebär det en lyckad iscensättning av redan kända bilder. CoD:s hjärta, multiplayern, kan å andra sidan lysa med verkliga fördelar.

Subscribe US Now