CoD: Vanguard i testet – multiplayer med potential, kampanj och zombies kommer till korta

admin

With Call of Duty: Vanguard återgår serien till de tematiska rötterna. För kampanjen innebär det en lyckad iscensättning av redan kända bilder. CoD:s hjärta, multiplayern, kan å andra sidan lysa med verkliga fördelar.

Med Call of Duty: Vanguard återgår serien till sina tematiska rötter. För kampanjen innebär det en lyckad iscensättning av redan kända bilder. CoD:s hjärta, multiplayern, kan å andra sidan lysa med verkliga fördelar.

Obs: Detta Call of Duty: Vanguard-test innehåller ännu inte ett slutgiltigt betyg eller en detaljerad diskussion om multiplayern. Före lanseringen fanns det inget adekvat sätt att testa multiplayern som du skulle hitta i spelet. Vi kommer självklart att leverera hela testet så snart som möjligt.

Är året över igen? Call of Duty: Vanguard ersätter inte bara sin föregångare Black Ops Cold War med ett mycket kortare namn, utan byter också tillbaka till andra världskriget. Som vanligt får du en bombastisk enspelarkampanj, ett oändligt zombieläge och kärnan i varje CoD, multiplayern. Medan de två första lägena är ganska tunna, är multiplayern en riktig häpnadsväckande när det gäller innehåll och spelbarhet (för tillfället).

Vanguards kampanj: Nazister gör nazistiska saker

I Vanguard upplever du specialstyrkornas födelse och glider under berättelsens gång in i rollerna som totalt fyra olika karaktärer , var och en med några lekfulla egenheter. Ledaren Arthur Kingsleys första uppdrag misslyckas dock, vilket leder till tillfångatagandet av honom och hans team. Under förhöret får du lära dig bakgrundshistorien om den brittiske soldaten Kingsley, den sovjetiska krypskytten Polina Petrova , den amerikanske piloten Wade Jackson och den australiensiska sprängämnesexperten Lucas Riggs genom uppdrag. Enligt dessa beskrivningar avbryts alltid några av uppdragen för de fyra individuella karaktärerna.

Antagonisterna är GESTAPO-regissören Hinrich Freisinger , som försöker ta reda på vad de allierade vet om hans hemliga Phoenix-projekt. I förhör av specialist Jannick Richter visar det sig att det finns en konspiration bland nazisterna.

Kampanjen är som vanligt väl iscensatt och fångar stämningen och därmed krigets fasa väl på många håll. Grafiskt lyser kampanjen från mellansekvenserna till vapenanimationerna. Den höga detaljnivån bidrar starkt till fördjupningen. Tillsammans med den fantastiska ljudbilden är denna CoD-kampanj också en riktig upplevelse.

Tyvärr är den framgångsrika iscensättningen ett mycket kort nöje . Dessutom avslöjar inte historien så mycket. För det mesta spelar du de fyra huvudkaraktärernas singeluppdrag, ingen av dem kommer du riktigt att lära känna inom en snar framtid. Du kommer också att lära dig mycket lite om specialstyrkornas födelse , eftersom Vanguard är skyldig historien om hur de fyra kom ihop. Detsamma gäller motivationen hos antagonisterna. I slutet av kriget vill de rädda sitt eget skinn, skydda Project Phoenix och göra de klassiska nazistiska sakerna för det. De hotar, torterar och provar psykologiska spel medan de röker.

Liten spoiler: Du kommer helt enkelt inte att få reda på exakt vad detta hemliga projekt är. I slutändan stöter du på massor av filer som talar om platser över hela världen där nazister vill göra nazistiska saker, och i samma ögonblick som du tror att det kommer att börja på riktigt börjar krediterna. Hela kampanjen är en alldeles för lång exponering för en berättelse som du inte kommer att få se.

Summan av kardemumman är att du har sett allt förut. Att du förmodligen sällan har sett allt detta så vackert kan bara kompensera för det i begränsad omfattning. Hur vacker stämningen än är och lika spännande som iscensättningen är bygger berättelsen på något på väldigt tunna ben som inte ens existerar till slut. Tyvärr missar Vanguard den spännande berättelsen som kalla kriget använde.

Vanguards zombieläge: kort vad gäller innehåll, men åtminstone fräscht

Co-op-tillägget för en Call of Duty är vanligtvis zombieläget. I Vanguard berättar han om förhistorien till Dark Aether-händelserna från Black Ops Cold War. Det finns dock vissa skillnader i spelet. Zombieläget har nu något som liknar rogue-liknande element . Från ett nav i Stalingrad startar du olika uppgifter på andra kartor genom portaler. Efter att ha slutfört det framgångsrikt kommer du att återvända till navet, som kommer att låsa upp nya områden där du kan uppgradera dina vapen, skapa utrustning och utrusta dig själv med förmåner.

Det finns dock bara tre typer av portaler och bara tre typer av motståndare . Efter ungefär en timme har man sett i stort sett allt innehållsmässigt . Efter det kan du naturligtvis upprepa de allt svårare portalerna i en oändlig loop tills ditt lag är dött eller du aktiverar portalen för att gå ur.

Vid starten av den första säsongen den 2 december kommer det att vara allt som zombieläget har att erbjuda. Navmekaniken fungerar bra och själva spelandet är roligt, det blir bara väldigt monotont väldigt snabbt.

Vanguards multiplayer: Stor skala har stor potential

Eftersom multiplayer är hjärtat i varje Call of Duty, vill du bara göra en bedömning efter tillräckligt med speltid. Med 20 kartor , det nya Champion Hill-läget och ett framstegssystem som nu även inkluderar operatörerna , erbjuder multiplayern ett riktigt stort omfång. Många kritikpunkter från betan verkar också ha lösts, så jag är nyfiken på att se hur potentialen för multiplayer kommer att utvecklas.

Test slutsats

Du kan förvänta dig en slutlig övergripande slutsats inklusive utvärdering under de kommande dagarna. Än så länge gör kampanj- och zombieläget ett bra helhetsintryck, men har kommit väldigt kort. Som vanligt med Call of Duty står eller faller kvaliteten på spelet med multiplayern.

Call of Duty: Vanguard är tillgänglig från 5 november 2022 för PS5, PS4, Xbox Series X | S, Xbox och PC och erbjuder crossplay för flerspelarlägena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

MetaMask integreras med Bitfinex Pay mitt i en växande efterfrågan på kryptobetalningar

MetaMask har spelat en avgörande roll för att ta in miljontals nya användare till kryptovaluta och decentraliserade finansmarknader.

Kryptobetalningsgateway Bitfinex Pay har integrerats med MetaMask, den populära webbläsaren och plånbokstillägget som drivs av ConsenSys, vilket potentiellt öppnar dörren för tiotals miljoner användare.

Integrationen, som officiellt gick live på fredagen, ger MetaMasks mer än 10 miljoner aktiva användare tillgång till Bitfinex Pay. Genom att logga in i sina plånböcker kommer MetaMask-användare att ha möjligheten att skicka och ta emot kryptovalutabetalningar direkt genom betalningsporten.

Säljare som vill acceptera betalningar via Bitfinex Pay måste först registrera ett konto och verifiera sin identitet hos Bitfinex, betalningsplattformens moderbolag. När de har verifierats kan handlare integrera Bitfinex Pay-widgeten på sina webbplatser.

Paolo Ardoino, teknisk chef för Bitfinex Pay, beskrev MetaMasks plånbok som ett "allt förekommande verktyg i det digitala tokenutrymmet", vilket framgår av protokollets breda användarbas och roll i att införliva miljontals nya användare till decentraliserad ekonomi, eller DeFi.

På frågan om framtiden för kryptovalutabetalningar mer allmänt, sa Ardoino till Cointelegraph att digitala tillgångar "kommer att störa den nuvarande betalningsindustrin [genom] att skära ut mellanhänder samtidigt som de minskar avgifter och friktion." Han sa att det inte är en fråga om om utan bara när.

MetaMask har spelat en avgörande roll för att få nya användare till kryptovalutamarknaden. Som Cointelegraph rapporterade i oktober har plattformen samarbetat med tre kryptofokuserade förvaringsinstitut – BitGo, Qredo och Cactus Custody – för att få mer institutionellt kapital till krypto. MetaMasks partnerskap med BitGo var särskilt anmärkningsvärt med tanke på att företaget köptes upp av Galaxy Digital i maj i år.

Relaterat: NYDIG förvärvar Bitcoin-mikrobetalningsföretaget Bottlepay

Efterfrågan på kryptobetalningsgateways förväntas öka i takt med att digitala tillgångar blir mer mainstream. Betalningsinfrastruktur är viktig eftersom den tillåter företag att behandla kryptotransaktioner i utbyte mot varor och tjänster.

Kryptobetalningsleverantören BitPay har spelat en viktig roll för att underlätta kryptotransaktioner under de tidiga dagarna av Bitcoin ( BTC ) revolutionen. Företaget är fortfarande aktivt med betalningsintegration, efter att nyligen ha skrivit på e-handelsplattformen Shop.com .

Subscribe US Now