Hur fungerar kryptovaluta på blockkedjan?

digitateam

För att kryptovalutor ska existera måste en speciell teknik som kallas “blockchain” finnas på plats (bland annat). Om du vill veta namnet på den mest kända kryptovalutan, den som inspirerade utvecklingen av blockkedjeteknologin som vi känner den idag, är svaret enkelt: Bitcoin. Om du tänker, “Hur fungerar kryptovaluta?” då är svaret att en kryptovaluta, som en dollar, är ett växlingsmedel som fungerar på en digital reskontra och använder kryptografi för att säkra finansiella transaktioner och reglera utgivningen av nya pengar.

Blockchain-teknologins potentiella användningsområden går långt utöver Bitcoin och andra kryptovalutor

Blockchain-teknik kan förstås bättre ur affärssynpunkt om den ses som en form av avancerad programvara för förbättring av affärsprocesser. Det har potential att ge mycket större avkastning på investeringar än de flesta konventionella interna investeringar. Bankorganisationer undersöker hur blockchain-teknik kan revolutionera processer som clearing, avveckling och försäkring.

En jämförelse mellan Blockchain och Bitcoin

Blockchain-tekniken föreslogs först 1991 av akademikerna Stuart Haber och W. Scott Stornetta, och syftar till att skapa ett system där dokumenttidsstämplar inte kan ändras.

Det viktiga att komma ihåg är att Bitcoin bara är en användning av blockchain-teknik; i princip kan den användas för att outplånligt underhålla valfritt antal datapunkter. Som tidigare sagts kan detta ta formen av allt från en finansiell transaktion eller omröstning till en produktinventering, ett körkort eller äganderätten till en fastighet.

Många tusen initiativ undersöker redan hur blockkedjor kan användas för socialt bästa utöver att bara dokumentera transaktioner, till exempel för att säkerställa integriteten hos demokratiska val.

På grund av blockkedjans oföränderliga struktur skulle röstfusk vara mycket svårare att få bukt med. För att rösta kan till exempel varje person i ett land ges en enda digital token. Väljarna skulle sedan deponera sin token eller kryptovaluta till kandidatens plånboksadress, vilket skulle vara unikt för varje kandidat. Oföränderligheten och omöjligheten att manipulera röster från blockchain skulle eliminera behovet av mänsklig räkning helt.

Hur fungerar kryptovaluta: Vad gör människor med blockkedjor?
Block på Bitcoin blockchain, som vi redan vet, håller reda på finansiella transaktioner. För närvarande finns det över 10 000 olika blockkedjebaserade kryptovalutor. Det har dock upptäckts att blockchain också kan användas för att säkert registrera information om andra typer av finansiella transaktioner.

Walmart, Pfizer, AIG, Siemens, Unilever och många andra är bara några av de företag som har använt blockchain-teknik. IBM, för en, har skapat Food Network blockchain för att övervaka flödet av livsmedelsprodukter. Företagen kan nu se allt de kan ha kommit i kontakt med, vilket gör att problemet kan identifieras mycket tidigare och kanske räddar liv. Även om detta är en användning av blockchain-teknik, finns det många fler.

Hur fungerar kryptovaluta: Fördelar med blockkedjeteknik
Trots komplexiteten i den underliggande tekniken är applikationerna för blockchain som en decentraliserad reskontra många. Blockchain-teknik kan användas i en mängd andra sammanhang, inklusive sådana där integritet och säkerhet prioriteras.

Exakt kedja

Tusentals datorer i blockchain-nätverket verifierar och godkänner gemensamt transaktioner. På grund av detta minskar mänskliga fel och data registreras mer exakt eftersom praktiskt taget inga människor är inblandade i verifieringsprocessen.

Decentralisering

Data i ett blockchain-system förvaras inte på en enda plats. Istället sprids många kopior av blockkedjan över ett distribuerat system. Samtidigt som ett nytt block läggs till blockkedjan uppdaterar alla datorer i nätverket sina respektive blockkedjor för att återspegla den nya informationen.

Minskade utgifter

Kunder betalar ofta en bank för transaktionsverifiering, en notarius publicus för dokumentsignering och en minister för religiösa tjänster som bröllop. Användningen av en tredje part för verifiering är onödig och dyr i blockchain-eran.

Transaktioner som går smidigt

Blockchain fungerar nonstop, dygnet runt, alla dagar på året. Det tar så lite som 10 minuter att utföra en transaktion, och inom några timmar kan du vara säker på att den har genomförts på ett säkert sätt. Detta är särskilt användbart för internationella transaktioner, som kan ta betydligt längre tid på grund av tidszonsskillnader och behovet för alla parter att bekräfta betalningshanteringen.

Sekretess vid finansiella affärer

När en transaktion har registrerats i blockkedjan måste nätverket bekräfta dess legitimitet.

I slutgiltighet

Blockchain vinner nu erkännande, inte en liten del på grund av bitcoin och andra kryptovalutor som kan köpas via vilken plattform som helst som https://the-bitcoinprofitsway.com/se, med många verkliga användningsområden för tekniken som redan har distribuerats och undersökts . Blockchain, en term på alla handlare i landet, har potential att effektivisera och förbättra företags- och myndigheters processer samtidigt som kostnaderna sänks och säkerheten ökar.

Next Post

Rockstar Games nya video tros handla om GTA 6

Rockstar Games har aldrig riktigt följt konventionen och hittills har det fungerat för dem. Trots att han tackar nej till en potentiell live-action-anpassning med Eminem i huvudrollen eller ett GTA-liknande spel baserat på Breaking Bad, har Rockstar massor av framgångar. GTA-serien har sålt mer än 385 miljoner exemplar på nästan […]

Subscribe US Now