Ta en titt på hur kryptovaluta-plånböcker skyddar dina pengar

digitateam

 

En cryptocurrency-plånbok är ett program som fungerar som en digital valutalagringsplånbok. Liksom en traditionell plånbok kan lagra viktiga dokument, kreditkort och kontanter. Det är nödvändigt att du fysiskt bär omkring dessa objekt genom att du inte behöver det lösenord du behöver för att signera kryptovalutatransaktioner och ge dig gränssnittet för att komma åt ditt krypto.

Blockchain är nu tillgänglig för alla tack vare moderna kryptovaluta plånböcker. När det ursprungligen skapades, krävde det att bitcoin den ena inmatningen av långa nycklar. Det mesta av arbetet kan göras automatiskt av programvara nuförtiden.

Hur man använder en plånbok för kryptovaluta effektivt

Plånböcker för digitala valutor kan laddas ner och installeras på stationära datorer samt mobila enheter som smartphones och surfplattor. De upprättar en anslutning till blockchain-nätverket som är kopplade till de digitala pengarna som du använder på internet.

Digitala valutor “lagras” inte fysiskt; snarare existerar de bara som dataposter i ett datorsystem. Plånboken lokaliserar alla datafragment som är kopplade till din allmänna adress i databasen och sommaren dem åt dig i appens användargränssnitt.

Dessa applikationer gör det specifikt att skicka och ta emot krypto. Det finns ett antal sätt på vilka bitcoin-transaktioner kan slutföras med hjälp av en plånbok. För att göra en betalning behöver du känna till mottagarens plånboksadress, beloppet du vill ge dem, din privata nyckel och beloppet du vill betala för transaktionsavgiften.

Typer av plånböcker för kryptovaluta

Förvarsplånböcker och icke-förvarande plånböcker är de två vanligaste varianterna. Det är möjligt att detta är en leverantör av säkerhetskopiering av data och säkerhetslösningar för stora organisationer. Depålånböcker görs tillgängliga för användare av vissa kryptovalutabörser. De flesta mobila cryptocurrency-plånböcker faller inom denna klassificering. Plånböcker kan delas upp i två grupper: “varma” och “kalla”. Till skillnad från en “kall plånbok”, som inte har tillgång till webben eller andra nätverksanslutna enheter, har en “hot wallet”.

Som sådana kan du välja mellan en kall plånbok för förvaring av hårdvara och två andra alternativ: en kall plånbok för mjukvara och två hårdvarualternativ: en varm plånbok för förvaring och en kall plånbok för förvaring. Även om dessa är de vanligaste bör du vara beredd att se fler permutationer.

Programvaruplånbok

Desktop- och mobilappar är båda exempel på mjukvaruplånböcker. Dessa lånböcker är datorprogram som kan användas för att hantera och lagra bitcoins. Om du till exempel använder en plånbok skapad av en kryptovalutabörs, kommer du enkelt att kunna överföra dina pengar mellan dina två konton.

Närfältskommunikationen (NFC) och QR-

kodskanningsfunktionerna i många mobila lånböcker gör det enkelt att göra snabba inköp i fysiska anläggningar. Vanliga mobila plånböcker kan användas både på iOS- och Android-enheter. Bitcoins som lagras i en mjukvaruplånbok anses vara “heta”.

Hårdvaruplånbok

Möjligheten att säkert lagra dina privata nycklar och sedan överföra dem till en annan enhet är det som gör hårdvaruplånböcker så populära. Moderna hårdvaruplånböcker inkluderar olika funktioner och ser ut som USB-enheter.

När du kommunicerar hårdvaruplånboken till en dator eller annan enhet, kommer de flesta av dem automatiskt att signera bitcoin-transaktioner utan din ingång, vilket gör det omöjligt för hackare att stjäla din privata nyckel eller övervaka din skärmaktivitet.
För det mesta är prislappen för en sådan gadget mellan $100 och $200. Det är allmänt accepterat att hårdvaruplånböcker är kallade plånböcker eftersom de inte har en aktiv anslutning om de inte är anslutna.

Pappersplånböcker

Pappersplånböcker var den första metoden att lagra privata nycklar för kryptovalutor. Med tiden utökades dessa till att inkludera nycklar och QR-koder, vilket gjorde att mobila plånböcker kunde skannas. Men många kryptovalutaägare använder inte längre pappersplånböcker eftersom de är lätta att förlora eller skada.

Säkerhet för kryptolånbok

Kryptovalutor är extremt värdefulla, vilket gör plånbokens säkerhet av största vikt. Vissa försiktighetsåtgärder inbegriper att använda ett starkt lösenord för plånbokskryptering, möjliggör tvåfaktorsautentisering för utbyten och att hålla summan av kryptovaluta offline.

De säkraste kryptovalutaplånböckerna är helt bortkopplade från internet och alla andra enheter. Och bara för att förvaringsinstitutet har ekonomiska svårigheter borde det inte vara en anledning för dem att hålla din kryptovaluta från dig. Många elektroniska plånböcker som påstår sig vara säkra med trådlös anslutningsteknik som ihärdiga angripare kan bryta sig in i.

Poängen

För att tillgodose dina behov efter att ha använt handelsbots som https://the-bitcoin-bot-app.com/se, erbjuder marknaden ett brett urval av plånböcker. Genom att läsa recensioner kan du få den bästa nyckeln säker för dina krav. Det enda sättet att komma till dina bitcoins är att ha dina privata nycklar och använda ett gränssnitt som kan kommunicera med en blockchain. Endast “heta” plånböcker kan interagera med blockkedjan, så det är bäst att hålla dina nycklar borta från din “heta” plånbok tills du verkligen behöver dem.

Next Post

Day Trading UK: Varför är det så välkänt?

  Dagshandel i Storbritannien kan göras lagligt. Ändå bör du fortfarande vidta försiktighetsåtgärder för att säkerställa att du har att göra med en pålitlig och licensierad tjänst. Till exempel har Financial Conduct Authority beviljat IG auktorisation och reglering (FCA). Vad kan vi handla? Idag är de mest lönsamma och mest […]

Subscribe US Now