GTA 5 och Red Dead Redemption 2 har sålt bra de senaste månaderna

Mark Brown

Ekonomiska resultat för Take-Two Interactive

Som varje kvartal delar Take-Two Interactive, moderbolaget till Rockstar Games, sina finansiella resultat för det sista kvartalet under ett samtal till sina investerare. Idag får vi veta att GTA 5 nu har sålt mer än 160 miljoner enheter över hela världen sedan lanseringen den 17 september 2013 på Xbox 360 och PS3. Försäljningen av GTA 5 är reglerad som en klocka, 5 miljoner såldes under föregående kvartal, liksom för de tidigare. Också, föga överraskande, slog GTA Online ett nytt besöksrekord på sina servrar, inte konstigt med decemberuppdateringen som lade till nya berättelseuppdrag med Franklin Clinton och Dr. Dre, samt 6 av hans nya musik som fortfarande inte släppts fram till dess.

Den goda överraskningen är på sidan av Red Dead Redemption 2 som nu passerar ribban på 43 miljoner sålda exemplar sedan lanseringen 2018, en stark ökning med 4 miljoner sedan föregående kvartal, som bara hade passerat en miljon. Red Dead Redemption 2 har alltså klarat sig nästan lika bra som sin storebror GTA 5, samtidigt som ingen uppdatering för Red Dead Online har släppts sedan förra sommaren, vilket är ganska fantastiskt. Dessutom, Strauss Zenick, personen i ledningen för Take-Two Interactive känner igen det, Red Dead Online har överträffat sina förväntningar. Förhoppningsvis kommer detta att övertyga honom om att inte ge upp spelet och att nya uppdateringar till Red Dead Online äntligen kommer under de kommande månaderna. Även om han skröt om att en rad Red Dead Online-uppdateringar bidrog till de många försäljningarna. Tydligen har vi inte alla samma definition av ordet uppdatering, affärsmannen pratar förmodligen om de få sommarkartor över Call to Arms-läget som var tillgängliga till jul.

GTA Trilogy The Definitive Edition: Uppdateringar för att fixa buggar finns fortfarande i PROGRAMMET

GTA Vice City The Definitive Edition

Tillgänglig sedan november förra året, GTA Trilogy The Definitive Edition var inte upp till kvaliteten med många buggar närvarande. Paketet inklusive remastererna av GTA 3, Vice City och San Andreas hade orsakat kontroverser och tvingat Rockstar Games att reagera genom att be om ursäkt och tillkännage uppdateringar för att rätta till de många buggarna. Men i själva verket har bara två korrigerande patchar publicerats, och de senaste datumen är likadana från den 30 november förra året. Hela den här tiden såg det ut som att remastern skulle stanna på plats, men Strauss Zenick har precis meddelat att spelet kommer att fortsätta att få patchar och att GTA-trilogin har överträffat deras förväntningar, goda nyheter!

När det gäller mobilversionerna av paketet är de fortfarande planerade för första halvåret i år.

Red Dead Redemption The Definitive Edition?

Red Dead Redemption

Take-Two Interactive har också meddelat att de arbetar med 9 nyutgivningar av spel som finns i deras kataloger som innehåller licenser från Rockstar Games och 2K Games. För närvarande är fyra av dessa spel kända, inklusive GTA 5 och GTA Online som båda kommer att släppas den 15 mars på PS5 och Xbox Series X|S. Detta gör oss därför till 5 spel fortfarande oanmälda, och det kan mycket väl vara så att ett av dem är en remaster av sagans andra opus, Red Dead Redemption först av namnet. Förra året läckte Kotaku GTA-trilogin och meddelade att nästa spel för att få ett ansiktslyft skulle vara Red Dead Redemption om det första blev framgångsrikt. Som nämnts lite ovan har Strauss Zenick precis meddelat att GTA-trilogin har överträffat hans förväntningar, så det är en succé för börsbolaget, så det finns en god chans att (åter)upptäcka John Marstons äventyr i en ny version.

Källa: Take-Two Interactive

Next Post

YouTube kommer att kunna tjäna pengar på innehållet i små kanaler utan att betala deras skapare

Den 1 juni är det YouTubes tur att uppdatera sina användarvillkor i Spanien och man planerar att genomföra förändringar i sättet att tjäna pengar på videor från små kanaler som inte ingår i dess partnerprogram, där man kommer att kunna introducera annonser även om de inte tar betalt för dem. […]

Subscribe US Now