Steam-året 2022: De stora vinnarna av plattformen

admin

Året 2022 på Steam var händelserikt. Trender, försäljningar och releaser avgjorde försäljningen och spelarantalet och lade hela tiden till nya vinnare till listorna. Vi tittade närmare på siffrorna på PC-plattformen och valde ut de mest sålda spelen. Finns dina favoriter där också? Vilket spel var högflygaren? Följande bildavsnitt avslöjar det.

Året 2022 på Steam var händelserikt. Trender, försäljningar och releaser avgjorde försäljningen och spelarantalet och lade hela tiden till nya vinnare till listorna. Vi tittade närmare på siffrorna på PC-plattformen och valde ut de mest sålda spelen. Finns dina favoriter där också? Vilket spel var högflygaren? Följande bildavsnitt avslöjar det.

Steam-bästsäljare: vilka hits hade 2022 att erbjuda?

Steam år 2022

Steam är fortfarande nummer ett när det kommer till go-to-platsen för PC-spelare . Epic Games, GOG och nu även PC Game Pass (tidigare Xbox Game Pass) kan locka många spelare, men jämfört med veteranen Steam är dessa bara jordnötter.

Vi tittade närmare på plattformens försäljningssiffror för hela året 2022 och plockade ut de absoluta toppsäljarna.

Hur länge kan respektive spel ligga på första plats på Steam-listorna? Och vilken har trendat längst? Vår bildserie visar de stora vinnarna , ha kul!

Halo oändlig

Den 8 december såg den efterlängtade Xbox-shooterkampanjen äntligen dagens ljus. Den här utgåvan kan också omedelbart marknadsföra Halo Infinite till toppen av Steams toppsäljare. Spelet stannade där i hela två veckor och tog en fjärde plats bland plattformens mest sålda spel.

Battlefield 2042

Det började så härligt: EA:s multiplayer-shooter släpptes den 19 november och lockade många köpare. Det gav Battlefield hela två veckor på Steam-tronen, tills spelet slutligen abdikerade med sina dåliga betyg och hård kritik från spelarna.

Tyvärr har Battlefield 2042 nu en helt annan topplista – nämligen den för de sämst rankade spelen. Shootern kan också ta en fjärde plats bland Steams toppsäljare 2022 (spoilers för våra kommande placeringar: många spel delar en plats).

Hav av tjuvar

Det här inlägget kan komma som en överraskning för många. Actionspelet om piraternas äventyr släpptes 2018 och har också funnits på Steam sedan juni 2020.

Ändå upplevde spelet en andra vår och toppade Steam-listorna under hela två veckor 2022. Anledningen till detta var en enorm innehållsuppdatering med starten av en ny säsong och introduktionen av den populära "Pirates of the Caribbean"-serien med kapten Jack Sparrow.

Följt av en attraktiv försäljning slungade dessa åtgärder Xbox-spelet rakt in i Steam-köparna 2022. Det knep också den mycket delade fjärdeplatsen.

Outriders

Kommer du fortfarande ihåg Outriders? Square Enix looter shooter kunde orsaka en kort storm av entusiasm bland PC-spelare på Steam i april 2022 med lanseringen.

Utgivningstätheten vid denna tidpunkt borde förklara framgången på spelplattformen. Samtidigt visar antalet spelare en enorm minskning för Outriders på Steam.

I april var actionspelet också i pole position för Steams toppsäljare under hela två veckor, vilket gjorde det fjärde under året som gått.

PUBG

Playerunknown's Battlegrounds har en liten speciell plats i den här listan. Battle Royale-hiten är ett av få spel som kunde klättra på pallen under två veckor vid olika tider på året, och inte i rad.

Olika uppdateringar, som introduktionen av en ny karta och händelse , kunde lägga till shootern, som släpptes 2017, till plattformens bästsäljande spel igen. Grattis till fjärdeplatsen också.

Tillbaka 4 Blood

Vi klättrar upp ett ställe till spelen, som kunde klora nummer ett av de populära Steam-toppsäljarna i tre hela veckor.

Back 4 Blood är början och kan, precis som PUBG , glänsa med två bästa platser vid olika tidpunkter.

Den andliga efterträdaren till skjutlegenden Left 4 Dead kunde klamra sig fast vid Steam-tronen i två veckor med släppet den 12 oktober. Men det var inte första gången som co-op-nöjet andades vinnarluften.

Den kunde ta sin plats i toppen redan i augusti. Den öppna betan ägde rum där, med förbeställda som till och med hade en tidig start och därmed förmodligen ökade försäljningen.

Rost

En annan kandidat kan ta tredjeplatsen i 2022-rankingen. Kommer du ihåg början av året när alla spelade Rust?

Förstärkt av en Twitch och YouTube-trend kunde överlevnadsspelet, som dök upp för första gången 2013, samla ett stort antal spelare. Så även på Steam.

Rust kunde stanna på första plats i hela tre veckor , vilket bevisar att inte bara nya releaser kan röra upp spelplattformen.

Ny värld

Vi klättrar nu på pallen till silvermedaljen och hedrar ett spel som kunde blåsa nytt liv i MMO-genren.

Med New World kunde Amazon hävda sig som en spelutvecklare för första gången och uppnå en riktig Steam-framgång .

Tack vare en stängd beta-fas kom det öppna världsspelet även in i toppsäljarna två gånger under 2022. Slutligen gav förbeställningen exklusiv tillgång till den. I slutet av juli var New World först på listorna i två veckor för första gången.

Med släppet kommer ytterligare två härliga veckor att följa som en toppranking. Det betyder att New World kan ta den vinnande facklan i totalt fyra veckor och kommer att bli nummer två bland de stora Steam-vinnarna 2022.

Valheim

Den stora Steam-vinnaren 2022 är överraskningssuccén Valheim . Det speciella överlevnadsspelet med pixelcharm tog PC-spelare med storm i början av året.

Det känns som att alla spelade vikingaspelet i den öppna världen och därmed gav dem guldmedaljen i Steam-året. Valheim kunde hålla fast vid förstaplatsen bland toppsäljarna under otroliga åtta veckor i rad.

Mätt mot releasedensiteten vid den tiden var förutsättningarna förvisso gynnsamma, men indiespelet med ett litet utvecklingsteam överraskade enormt över denna framgång. Grattis!

Honrobale nämner Steams toppsäljare 2022

Slutligen, vi vill inte gå onämnda några speciella funktioner och en-hit underverk.

Visst, vissa nya utgåvor prydde toppen av toppsäljarna då och då, men de kunde aldrig behålla sin position i toppen i mer än en vecka.

Dessa underhållande topphits inkluderar: Resident Evil Village, Mass Effect: Legendary Edition, Deathloop, Age of Empires 4, Forza Horizon 5, Farming Simulator 2022 och några fler.

Med CS: GO – Operation Springflut och Dead By Daylight – Resident Evil Chapter hamnade ytterligare två innehåll som DLC:er högst upp på listan över beställningar under en vecka.

Också värt att nämna är Days Gone och NieR Replicant ver.1.22474487139 … som, som en plattformsport eller en ny version, orsakade en köpfrenzy bland Steam-spelare.

Och slutligen, Destiny 2-paketet: The Witch Queen Deluxe + 30 Years of Bungie förtjänar äran som det enda extra innehållet som kunde nå toppsäljaren nummer ett i augusti 2022, även om detta först kommer att se dagens ljus i februari 2022. Det är vad vi kallar sann fanlojalitet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Sydkoreanska kryptobörser för att följa Coinone för att verifiera privata plånböcker

Sydkoreanska börser kommer att kräva att användarna verifierar sina tredje parts plånboksadresser för att hjälpa landet att följa FATF:s reseregler.

Stora sydkoreanska kryptobörser inklusive Upbit, Bithumb och Korbit kommer att följa Coinones ledning när det gäller att förbjuda överföringar till icke-verifierade plånböcker, säger branschanalytiker.

Igår meddelade Coinone att de skulle avvisa insättningar från overifierade privata plånböcker från och med den 24 januari för att minska risken för penningtvätt. Alla koreanska börser, inklusive Upbit, Bithumb, Korbit och 20 andra, förväntas implementera liknande eller identiska åtgärder som Coinone före eller före den 25 mars. Den koreanska regeringen satte deadline för börser att spåra mynttransaktioner på och utanför deras plattformar korrekt.

Den koreanska blockchain-industrianalytikern Jun Hyuk Ahn sa till Cointelegraph, "Koreanska börser skapar sina egna Travel Rule-lösningar för att uppfylla kraven för att fungera efter mars."

"Alla koreanska börser kommer att behöva använda något reseregelsystem i mars eftersom det är då regeringen har satt en deadline för dem. Coinone gjorde det först."

Regeln för utbyten kommer också att hjälpa nationen i Fjärran Östern att komma i överensstämmelse med Financial Action Task Force (FATF) "reseregel."

Enligt anti-penningtvätt (AML) Compliance-tjänsten Sygna , föreskriver reseregeln att nationella regeringar måste "se till att inhemska börser delar verklig identitetsinformation med sändande motparter eller möter ökad AML/CFT-övervakning."

Dessa efterlevnadsbestämmelser för utbyten är en del av en lång rad regulatoriska begränsningar för kryptobörser som började med kravet på bankkonto med riktiga namn för alla användare. Innan den regeln implementerades 2018 kunde kryptoväxlingskonton kopplas till ett bankkonto som ägs av flera individer.

Senast i september 2022 krävdes börserna att ha verifiering av Internet Security Management System (ISMS) och en enda inhemsk bankpartner som skulle utfärda riktiga konton. Alla börser som inte kunde uppfylla kraven tvingades ta bort KRW-par från handel eller stänga av tjänster helt och hållet.

Relaterat: Binance Turkiet bötfällde 8 miljoner lira för bristande efterlevnad av penningtvätt

Landet har också brottats med globala FATF-efterlevnadsproblem relaterade till icke-fungibla tokens (NFT). Finansiella tillsynsmyndigheter bläddrade på sin policy angående NFTs tills det senaste uttalandet från Financial Services Commission sade den 24 november att de skulle undersöka sina alternativ för att reglera och beskatta NFTs.

Globalt sett är Sydkoreas börser extremerna när det gäller att följa regeln. För närvarande finns det inga andra större kryptospotbörser som kräver att användare verifierar sina privata plånböcker.

Subscribe US Now