Ingen nåd från Google: Fyra Pixel-telefoner hamnar på

admin

Google drar en gräns: det amerikanska företaget fasar ut mjukvarustöd för flera Pixel-telefoner i år. Detta inkluderar också två smartphones som har hittat många köpare tack vare deras utmärkta pris-prestanda-förhållande. Ägare kommer inte att få Android-uppdateringar eller säkerhetsuppdateringar i framtiden.

sidospår

Google drar en gräns: den amerikanska koncernen fasar ut programvarustöd för flera Pixel-telefoner i år. Detta inkluderar också två smartphones som har hittat många köpare tack vare deras utmärkta pris-prestanda-förhållande. Ägare kommer inte att få Android-uppdateringar eller säkerhetsuppdateringar i framtiden.

Hårdvara och mjukvara från en enda källa, mjukvaruuppdateringar direkt från tillverkaren: många hoppas att Googles Pixel-serie ska bli Android-motsvarigheten till iPhone. Åtminstone när det kommer till mjukvaruuppdateringar har Googles smartphones fortfarande utrymme för förbättringar, eftersom Google kommer att avsluta programvarustödet för fyra Pixel-telefoner 2022 – efter bara tre år på marknaden.

Google avslutar programvarustödet för Pixel 3a (XL) och Pixel 4 (XL)

Pixel 3a och Pixel 3a XL samt Pixel 4 och Pixel 4 XL påverkas . Alla fyra Pixel-telefoner kommer att få sin sista uppdatering från Google i år. Pixel 3a och Pixel 3a XL slutar i maj, och Google kommer sedan att dra ur kontakten på Pixel 4 och Pixel 4 XL i oktober. Först till dess garanterar sökmotoroperatören Android-uppdateringar och säkerhetsuppdateringar.

Viktigt i sammanhanget är formuleringen: "(…) garanterad tills åtminstone", säger Google-forumet. Det är osannolikt att Google frivilligt kommer att förse Pixel-smarttelefonerna med uppdateringar under en längre tid. Google lämnar antagligen den semantiska bakdörren öppen för säkerhets skull – till exempel om massiva säkerhetsluckor blir kända och Google måste spela ut en uppdatering för alla Pixel-telefoner som fortfarande är någorlunda uppdaterade. Tre år gamla smartphones är ingen gammal teknik.

Så här ställer du in din Android-smartphone:

Pixel 3a (XL) var en riktig storsäljare för Google

Medan framgången för Pixel 4 och Pixel 4 XL har varit mer begränsad, har Pixel 3 och Pixel 3a XL fått ett större gensvar från köparna. Detta berodde troligen främst på priset, som redan var billigt för standardmodellen med en RRP på 399 euro och gick ned kontinuerligt under månaderna efter marknadslanseringen. 3a-serien såldes motsvarande ofta. Det faktum att Pixel 3a och Pixel 3a XL inte längre kommer att få uppdateringar om några månader borde inte smaka gott för många ägare .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

PS5 och Xbox Series X|S: 9 toppfunktioner som konsolerna har på boxen

Det har nu gått mer än ett år sedan lanseringen av PS5 och Xbox Series X. Men även om Sony och Microsoft har gått långt för att göra sina nya konsoler allmänt förekommande i spelarnas sinnen, kanske du ännu inte har alla de bästa funktionerna i de nya konsolerna på din radar. Vi hjälper dig att komma igång!

Subscribe US Now