PS5 och Xbox Series X|S: 9 toppfunktioner som konsolerna har på boxen

admin

Det har nu gått mer än ett år sedan lanseringen av PS5 och Xbox Series X. Men även om Sony och Microsoft har gått långt för att göra sina nya konsoler allmänt förekommande i spelarnas sinnen, kanske du ännu inte har alla de bästa funktionerna i de nya konsolerna på din radar. Vi hjälper dig att komma igång!

Lanseringen av PS5 och Xbox Series X är nu mer än ett år sedan. Men även om Sony och Microsoft har gått långt för att göra sina nya konsoler allmänt förekommande i spelarnas sinnen, kanske du ännu inte har alla de bästa funktionerna i de nya konsolerna på din radar. Vi hjälper dig att komma igång!

PS5 och Xbox Series X: Det här är de bästa nya funktionerna

Sedan november 2020 har Xbox Series X|S och PS5 äntligen varit tillgängliga i butiker – åtminstone officiellt. Eftersom efterfrågan är så stor att toppkonsolerna fortfarande är en bristvara idag. Endast Series S är ett undantag. Mycket har förändrats jämfört med förra generationen.

De nya konsolerna är inte bara betydligt kraftfullare, utan har även fått många nya funktioner. Några av dem får varje spelares hjärta att slå snabbare – och vi har sammanfattat dem åt dig!

Både PS5 och Xbox Series S/X använder en blixtsnabb SSD istället för en vanlig hårddisk. Dagarna när du laddar upp din Assassin's Creed: Valhalla sparar och arkiverar dina skatter är förbi innan laddningsfältet äntligen når sitt mål. Spel kommer att starta snabbare, mellansekvenser kommer äntligen att smälta samman sömlöst i spelet.

Vidare till ämnet: PS5-minnesexpansion: Installera SSD i PlayStation 5 – så här fungerar det

Dessutom har SSD:n ytterligare en fördel: Tack vare snabbare åtkomsttider behöver data inte längre installeras två eller tre gånger på systemet – detta sparar också lagringsutrymme i slutändan.

PC-spelare har känt till det i flera år, nu kan konsolspelare äntligen dra nytta av det också: spela med 120 FPS. Den som äger en passande spelmonitor eller tv med 120 Hz-stöd kommer aldrig att vilja klara sig utan funktionen efter att ha provat den för första gången. Spel verkar inte bara smidigare utan också mycket mer lyhörda. Du kan särskilt dra nytta av detta i snabba förstapersonsskjutare som Call of Duty: Vanguard.

Om du inte bara får din konsol att spela nya FIFA på den, vill du spela mer än ett spel per session. Problemet är att bytet mellan spel ofta tar flera minuter. När allt kommer omkring måste du avsluta ett spel och sedan börja det andra spelet – det är irriterande!

På Xbox Series X|S ändras det dock. Tack vare "Quick Resume"-funktionen kan upp till 6 spel "hållas varma" där. I slutändan betyder det att om du vill växla mellan flera spel som redan har startat behöver du inte starta motsvarande först – de fortsätter att köras i bakgrunden. Att växla mellan de enskilda spelen tar bara några sekunder.

Microsoft verkar ligga före konkurrenterna här. PS5 har ännu inte annonserats med en sådan funktion.

Medan Xbox One redan kunde spela mer än 600 spel från den ursprungliga Xbox och Xbox 360, följer Sony äntligen efter – om än mindre omfattande. För PlayStation 5 kommer också att köra PS4-spel – men det finns några undantag. Ändå ett steg i rätt riktning, vilket ändå borde lägga några euro i fickorna på många spelare om de säljer sin gamla konsol utan att bry sig.

Inte bara kommer Sony och Microsoft att öka föregångarna visuellt med de nya konsolerna , det kommer också att bli förbättringar när det gäller ljud. Till exempel, i PS5, litar Sony på en dedikerad hårdvarulösning som heter Tempest 3D AudioTech, som kan beräkna upp till 5 000 olika ljudkällor samtidigt . Detta bör gynna både nedsänkningen och den mer exakta lokaliseringen av ljudkällor.

Xbox Series X|S behärskar också 3D-ljud , men förlitar sig på det redan etablerade rumsliga ljudet, som utökas ytterligare.

Microsoft-konsolerna stöder Dolby Atmos, medan detta bara är fallet på PS5 när man spelar Blurays.

Om uppdateringsfrekvensen för din skärm och FPS i spelet inte stämmer överens, kan synlig rivning (bildrivning) inträffa, särskilt med horisontella kamerapanorering. Bilden ser rastlös ut. Men det är snart över – åtminstone om du äger en lämplig tv och en Xbox Series X|S. De två Microsoft-konsolerna stöder VRR (Variable Refresh Rate) . Det betyder att din TV:s uppdateringsfrekvens kommer att anpassa sig till ditt spels FPS. Resultatet: äntligen slutar riva – en dröm!

PS5 bör också stödja funktionen i framtiden. En uppdatering verkar vara planerad till våren 2022, som kommer att låsa upp funktionen.

Tack vare en officiell video från Sony vet vi nu: PS5 är en genialisk konsol för hobbyister! Den kan demonteras i sina enskilda delar med bara några enkla steg. Du kan till och med lämna det mesta av hårdvaran orörd för minnesexpansion. Denna "användarvänlighet" fanns redan på PS4. Kul att se Sony fortsätta denna tradition med PS5.

Tack vare Share Play kan PS4-spelare redan se sina vänner spela – de kan helt enkelt inte spela det själva ännu. Det ändras med PS5. Här kan du, tack vare ett speciellt PiP-läge, enkelt visa din väns spelupplägg som ett litet videoflöde i det övre hörnet ovanför ditt spel.

Du kan se hur det hela ser ut i action i videon från 06:20 minuter.

Slutligen ska vi titta på en intressant ny funktion på PS5-kontrollern: haptisk feedback. Medan de tidigare mullrande motorerna från de tidigare generationerna av kontroller var lite grova, borde det ändras med den nya modellen.

Styrenheten kan skilja på om du stöter på ett annat spel i FIFA eller kör mot en vägg i 180 km/h. Intensiteten och lokaliseringen av vibrationerna bör vara mycket diversifierade – och i slutändan gynnar det bara din spelkänsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

BTC-priset faller till 34 000 $ när Bitcoin RSI når det mest "översålda" sedan mars 2020 krasch

Det ser mer och mer ut som en kapitulation, men än så länge är det öppna intresset "oavluftat", varnar analytiker.

Bitcoin (BTC) vägrade att hejda de senaste förlusterna under den 22 januari då förutsägelser om en flygning till $33 000 och lägre såg alltmer sannolikt ut att bli verklighet.

BTC/USD 1-timmes ljusdiagram (bitstämpel). Källa: TradingView.

Öppet intresse "fortfarande inte tömt"

Data från Cointelegraph Markets Pro och TradingView följde BTC/USD när den föll med $35 000 under första halvan av lördagen.

Med få silverkanter tillgängliga för tjurarna var lägre helgvolym redo att leverera några klassiska oberäkneliga drag efter att Bitcoin tappade $40 000 support på fredagen.

Medan vissa, inklusive El Salvador, utnyttjade de nya lägre nivåerna, uttryckte andra oro för att trots fallet så var trycket fortfarande kvar på tjurarna.

"Det galna är att det öppna intresset fortfarande inte har tömts", sammanfattade handlaren och analytikern William Clemente, en av många marknadsaktörer som noterade att derivathandlare fortfarande försöker bekämpa trenden.

"Efter allt detta blodbad och det absoluta tillståndet av panikfinansiering är på något sätt inte giga negativa, futs är inte bakåtriktade och OI gick knappt ner. Intressanta tider. Och med "intressant" menar jag fattigdom," sa det populära Twitterkontot Byzantine General dessutom.

Bitcoin terminsfinansieringsräntediagram (Binance). Källa: Coinglass.

RSI sjunker mot covid-lågnivåerna i mars 2020

En källa till lätt lättnad kom i form av Bitcoins relativa styrka index (RSI) på dagen, detta fall till sina lägsta nivåer sedan mars 2020.

Relaterat: Här är 3 sätt att använda det relativa styrkeindexet (RSI) som en säljsignal

Vid den tiden kraschade BTC/USD till 3 600 $ innan de arrangerade en comeback som skulle vara långt in på följande år.

Dagliga RSI stod på bara 20 lördagar, redan långt under även den klassiska "översålda" zonen.

BTC/USD 1-dagars ljusdiagram (bitstämpel) med RSI. Källa: TradingView.

"Lite mer tillförlitlig än bara Bitcoin -> totalt börsvärde är på nästa nivå av stöd, medan den dagliga RSI når den lägsta nivån sedan mars 2020", kommenterade Cointelegraph-bidragsgivaren Michaël van de Poppe situationen.

"Aktiesentimentet är också på den lägsta nivån sedan mars 2020. Säger allt."

Aktiemarknaderna hade fått en törn mot slutet av veckan, där teknikaktier särskilt i skottlinjen och krypto återigen visade omfattningen av dess positiva korrelation.

Subscribe US Now