Tips för att investera i fonder

aliintizar71

När du investerar i fonder hittar du företag inom alla möjliga branscher. Du kan hitta fonder med stora bolag, medelstora fonder, fonder med små bolag, enhörningar, teknik, verktyg, fastigheter och tillväxtmarknader. Medel kan investeras i direkt, och du kommer att få regelbundna betalningar till ditt bankkonto. Pengarna som du tjänar kommer från utdelningar som betalas av de företag som fonden investerar i. Här är några tips för att investera i fonder.

Tillgångsallokering

Det finns inget rätt sätt att investera, så att lära dig grunderna för tillgångsallokering kan hjälpa dig att känna dig mer säker på dina beslut. I allmänhet hanterar investerare tre stora tillgångsslag: kontanter, räntebärande intäkter och aktier. Varje klass erbjuder en annan blandning av risk och avkastning och tjänar ett syfte i din övergripande tillgångsallokeringsplan. Nyckeln till att välja den bästa strategin för tillgångsallokering är att hålla fast vid den tills du når dina finansiella mål.

Du bör rådgöra med en finansiell rådgivare eller investeringsspecialist för att avgöra vilka tillgångsklasser som är rätt för dig. De kommer att kunna bestämma din risktolerans och finansiella mål. Det är viktigt att övervaka dina investeringar och utvärdera dem med jämna mellanrum, särskilt om du närmar dig ett stort ekonomiskt mål. När du väljer fonder, se till att se över deras avgifter och resultat. Du kan behöva ändra din tilldelning om du upptäcker att du inte uppfyller dina ekonomiska mål.

Identifiera lågriskfonder

Identifiering av lågriskfonder kräver en noggrann utvärdering av dina investeringsmål och mål. Medan lågriskfonder inte påverkas av kreditrisk eller ränterisk, kan inflation minska din förväntade avkastning. Som sådan är det viktigt att ta hänsyn till inflationen när man jämför lågriskfonder. Du bör också överväga hur mycket du kan tolerera i form av förlust och minskning av vinster. Genom att följa dessa riktlinjer kan du välja lågriskfonder som uppfyller dina finansiella behov utan att utsätta dig själv för onödiga risker.

En av de största fördelarna med lågriskinvesteringar är konsekvens. Till skillnad från andra investeringsalternativ kommer lågriskfonder inte att ge en massiv finansiell avkastning över en natt. Men de hjälper till att diversifiera din portfölj och säkra din totala investeringsrisk. Högriskfonder är mer riskfyllda och har inte en historia av konsekvent positiv avkastning. Som sådana är de ett bra val om du inte vill investera dina pengar i högriskfonder.

Att välja en fondleverantör

Givarrådgivna fonder är ett utmärkt sätt att förenkla filantropin samtidigt som man drar nytta av skattefördelar. Givare har också flexibilitet med sina pengar, vilket checkhäftesutdelning inte erbjuder. Dessa medel är nu tillgängliga från ett antal fondleverantörer, och urvalsprocessen är enklare än någonsin tidigare. Även om nationella fonder som är anslutna till affärsbanker är mer välkända, är de inte alltid det rätta valet för varje givare.

Välja en initial blandning av fonder

Att välja en initial blandning av fonder när du investerar är en viktig del av din övergripande plan. Även investera i aktier , är det också mer riskabelt att ha för mycket pengar, eftersom inflationen kommer att få dina pengar att krympa. Om du är nervös för marknaden bör du därför inte gå all-in och investera alla dina pengar. Snarare bör du bestämma din lämpliga tillgångsallokering och hålla fast vid den. Aktier är mer volatila än obligationer, men de tenderar att ge högre avkastning över tiden.

Du bör också känna till skillnaden mellan stora och små aktiebolag, samt risken förknippad med var och en. Du bör ha en idealisk blandning av aktier, obligationer, kontanter och penningmarknadsvärdepapper, med en viss procentandel tilldelad var och en. Men sätt inte denna allokering i sten, eftersom den bör ses över med jämna mellanrum för att hålla din portfölj balanserad och minska din risk. Investering är en pågående process, och du bör vara medveten om din risktolerans innan du väljer en initial blandning av fonder.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Så här handlar du på eToro

Om du är nyfiken på hur du handlar på eToro har du kommit till rätt ställe. Den här artikeln beskriver hur du använder CopyPortfolios-funktionen och gör dina egna affärer med den sociala handelsplattformen. Oavsett om du är ny med handel eller har handlat ett tag, kan den här artikeln hjälpa […]

Subscribe US Now