Hur du investerar dina pengar i Storbritannien

aliintizar71

Det finns flera sätt att investera dina pengar, men ett sätt är säkrare än ett annat. Obligationer är till exempel lån som tagits av stater och den brittiska staten är den vanligaste emittenten. Obligationer kallas ibland för guld, eftersom de brukade ha bladguld runt kanterna, vilket lugnade investerarna. Att köpa en obligation är som att låna ut pengar till staten, men med en garanterad ränta och ett fast lösendatum. Detta är känt som nominellt värde eller nominellt värde.

Investera i aktier

Att investera dina pengar i aktier är ett utmärkt sätt att förbättra din ekonomiska status. Även om du kan arbeta med en mäklare, kan du också göra det ensam och välja säkra investeringar. När du väljer var du ska investera bör du se till att följa aktiemarknaden noga och göra justeringar vid behov. För närvarande äger 31% av befolkningen aktier. När du blir äldre kan din önskan att investera i aktier minska. Men om du har råd att ta några risker och har tålamod kan denna investering löna sig.

När du väljer bolag att investera i är det bäst att köpa aktier i de som du redan känner och älskar. Om du till exempel älskar Starbucks produkter kan du investera i dess lager. Tänk dock på att nyare företag vanligtvis inte ger utdelning. När du bestämmer dig för vilka aktier du ska köpa bör du vara uppmärksam på trender och tillväxtbana. Utdelningar släpps vanligtvis kvartalsvis, så du vill vara säker på att du köper tillräckligt för att skörda frukterna.

Investera i obligationer

Att investera dina pengar i obligationer är ett utmärkt sätt att få en stadig inkomstström. Även om det finns många typer av obligationer, finns det några grundläggande tips som du bör tänka på innan du börjar. Ett av de första stegen för att investera i obligationer är att hitta en bra obligationsfond. Sedan bör du öppna ett mäklarkonto för att köpa aktier i obligationsfonden. När du har ett konto kan du börja köpa aktier från mäklaren som säljer fonden.

En stor fördel med obligationer är deras säkerhet. Till skillnad från aktier är obligationer säkrare investeringar. Medan många investerare anser att statsobligationer är den säkraste typen av obligationer, erbjuder de den lägsta avkastningen. I allmänhet, om du vill ha högsta möjliga avkastning, bör du leta efter obligationer som har en lång löptid. Om du till exempel planerar att gå i pension om tjugo år, kommer en investering i obligationer i tio år att ge dig en högre avkastning än en obligation som har en kort löptid.

Investera i kryptovalutor

Även om handel med kryptovalutor kan verka enkelt och smidigt, finns det många saker du behöver veta innan du kan dra nytta av den här branschen. Detta inkluderar den komplicerade handelsprocessen, de olika typerna av kryptovalutor och de olika sätten att dra nytta av dina investeringar. För att investera dina pengar klokt i kryptovalutor måste du förstå varje steg i processen. Här är några bästa metoder att följa:

Det första steget är att se till att du har tillräckliga besparingar. Banksparkonton är FDIC-försäkrade och har ett etablerat värde, till skillnad från kryptovaluta. Dessa investeringar har inget egenvärde och de är baserade på spekulationer. Det finns några nackdelar med att investera dina pengar i kryptovalutor, inklusive höga transaktionskostnader och volatilitet. Men om du är säker på dina investeringskunskaper kan du investera dina pengar i kryptovalutor. Handla idag med bitcoin circuit now och tjäna dagliga vinster. 

Investera i ISA Att

investera dina pengar i en ISA i Storbritannien är ett utmärkt sätt att få skattelättnader för dina besparingar. Du kan investera upp till PS20 000 i en vuxen ISA och PS9 000 i en junior ISA. Båda dessa konton har skattefria bidrag. Reglerna för pensioner och ISA varierar något. Men om du har råd att investera mer än detta bidrag, kan det vara det bästa alternativet att investera dina pengar i ISA.

Medan kontant-ISA är idealisk för att spara en engångssumma pengar, är en aktie- och aktie-ISA mer lämplig för investerare med längre tidshorisonter. Att investera i aktier och aktier innebär en högre risknivå, så var beredd att ta några ytterligare risker. Men om du är en kunnig privat investerare kan du tjäna bra avkastning på att investera dina pengar i en ISA.

Investera i SIPP

När du investerar dina pengar i en SIPP ges du friheten att investera i ett brett utbud av investeringar och kan till och med diversifiera din portfölj. Du kan kontakta SIPP-leverantörer direkt eller välja en finansiell rådgivare. Du bör överväga kostnaden för en SIPP innan du fattar ditt investeringsbeslut. Vissa leverantörer tar ut en liten plattformsavgift medan andra tar ut en procentandel av din investering. Det finns vissa skillnader mellan dessa två avgifter, men båda kommer i allmänhet att vara mycket låga.

När du investerar i en SIPP är det viktigt att notera att det finns vissa regler och begränsningar för hur mycket av dina pengar som kan investeras i kommersiella eller bostadsfastigheter. Det finns restriktioner, men de flesta SIPP:er tillåter fastighetsinvesteringar. Det finns särskilda regler för investeringar i bostäder och kommersiella fastigheter. Innan du investerar, läs reglerna noggrant. Du bör också förstå alla fastighetsbeskattningsregler innan du investerar dina pengar. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Investera i pension

Att investera dina pengar i pension är en viktig del av planeringen inför din pension. Det verkliga värdet på din pensionspott kommer dock sannolikt att falla på lång sikt på grund av låga räntor och låg inflation. Därför bör du investera i investeringstyper som ger högre avkastning än inflationen. Även om de flesta standardfonder är utformade för att göra det, bör du också överväga andra alternativ för att öka din pensionspotts värde.

En SIPP (Self-Invested Personal Pension) är en typ av personlig pension som låter dig fatta dina egna investeringsbeslut. Du kan också dra nytta av skattelättnader på dessa bidrag. Alternativt kan du välja ett Small Self-Administered Scheme, som riktar sig till företagsledare. Dessa är vanligtvis komplexa och har ett maximalt medlemskap på 11 medlemmar. Om du byter leverantör kommer du dessutom att debiteras för överförings- och uttagsavgifter.

 

Next Post

Hur man säljer aktier på Etoro

Om du vill lära dig hur man säljer aktier på eToro, måste du först lära dig hur man blankar en aktie. För att blanka en aktie måste du klicka på aktien i din portfölj, klicka på säljknappen och sedan stänga din handel. Om aktiekursen sjunker, kommer du att göra en […]

Subscribe US Now