Apple-brevet uppmanar lagstiftare att avslå sidlastningsräkningar

digitateam

Apple har skrivit ett brev där de uppmanar lagstiftare att avslå ett lagförslag som skulle tvinga företaget att tillåta att appar installeras på dess mobila operativsystem.

Brevet, adresserat till senatens ordförande Dick Durbin och republikanen Chuck Grassley, hävdar att det föreslagna lagförslaget kommer att skada användarnas integritet och säkerhet om det går igenom.

I fråga är S. 2710 lagförslaget som skulle tillåta programvara som laddas ner från webben eller andra källor att “sidoladdas” på iOS.

“Sidladdning skulle göra det möjligt för dåliga aktörer att kringgå Apples integritets- och säkerhetsskydd genom att distribuera appar utan kritiska integritets- och säkerhetskontroller”, skrev Tim Powderly, Apples chef för regeringsfrågor i Amerika, i brevet.

“Dessa bestämmelser skulle tillåta skadlig programvara, bedrägerier och dataexploatering att sprida sig.”

Apples argument att sidbelastning skulle skada integritet och säkerhet försvagas eller förstärks av det faktum att dess stora rival, Android, tillåter användare att göra just det.

Google har lyckats undvika samma granskning som Apple – åtminstone när det gäller konkurrensbegränsande metoder för sina operativsystem – på grund av dess mer öppna tillvägagångssätt. Kritiker skulle säga att ett så öppet tillvägagångssätt har lett till att fler Android-användare har exponerats för skadlig programvara än deras iOS-motsvarigheter.

Tillrättavisningen till den punkten skulle vara att de flesta infektioner med skadlig programvara från Android inte kommer från sidladdning, utan direkt från Play Store.

Forskning utförd av NortonLifeLock och IMDEA Software Institute fann (PDF) att cirka 67 procent av skadliga appinstallationer kom från Google Play Store. På en avlägsen sekund kom 10 procent från alternativa marknader.

Resultaten är dock något skeva på grund av det stora antalet installationer som sker via Play Butik jämfört med alternativa marknader.

Justerat hade Play Butik ett litet hot-till-legitim appinstallationsförhållande – eller Vector Detection Ratio (VDR) som det heter i tidningen – på bara 0,6 procent. Installationer via webbläsaren innebar den högsta risken med en VDR på 3,8 procent.

Om Apple tvingades ta Googles tillvägagångssätt, är det troligt att de flesta appinstallationer också skulle fortsätta genom plattformens officiella butik – att hålla risken minimal för de allra flesta användare.

Apple, liksom Google, kan varna användare för att ladda appar i sidled men i slutändan ge dem möjlighet att fortsätta. I likhet med Android kan Apple också tillåta installation av antivirusappar för att skanna nedladdningar eller implementera sina egna.

Av dessa skäl verkar inte globala tillsynsmyndigheter, lagstiftare och ett ökande antal utvecklare och konsumenter övertygade om att Apples hållning främst är att skydda användarna.

Den verkliga anledningen till att Apple är emot sidladdning verkar vara en oro för att utvecklare kommer att använda det för att förhindra att Apple tar en avsevärd minskning av sina vinster, kringgå policyer om vad som är tillåtet i App Store och/eller använda sina egna betalningssystem.

“Det grundläggande problemet för oss är bristen på valfrihet”, skrev Basecamps vd Jason Fried i ett brev 2020 om Apples App Store-policyer. “Och Phil Schillers förslag att vi bör höja priserna på iOS-kunder för att kompensera för Apples extra marginal är antitrust guld.”

S. 2710 har en god chans att bli godkänd av kommittén på grund av bipartisan medsponsorer, men att få godkännande från hela senaten kommer att vara den verkliga utmaningen.

(Foto av Steve Johnson på Unsplash)

Vill du förnya din digitala transformationsstrategi? Lär dig mer om Digital Transformation Week som äger rum den 11-12 maj 2022 och upptäck nyckelstrategier för att göra dina digitala insatser till framgång.

Utforska andra kommande företagsteknologievenemang och webbseminarier som drivs av TechForge här.

Taggar: app store, apple, bill, konkurrens, cybersäkerhet, infosec, ios, ipad, juridik, lag, lagstiftning, skadlig kod, mobil, plattformar, politik, integritet, reglering, s. 2710, säkerhet, senat, sidladdning, usa, virus

Next Post

Första stegen till JavaScript – en praktisk guide 2

Ändring av DOM I den tidigare artikeln Första stegen in i JavaScript – en praktisk guide täckte vi grunderna i DOM och dess relation till att vi blir JS-läskunniga. Nu när vi vet hur man kommer åt DOM-element kan vi fortsätta att lära oss hur […]

Subscribe US Now